[其它小國] 緬甸走一轉

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

呢幾日會去一次曼谷玩幾日,應老友要求,先走一次緬甸仰光,其實都好簡單,喺曼谷機場搭曼谷航空去緬甸仰光,一個小時就到。由於只是在這裏逗留一晚,抵達後就匆匆忙忙遊覽了一下,也去了最出名的大金塔,其實都冇乜嘢特別,呢度就唔詳細講啦。
到咗晚上大約10時,老友帶我去唐人街附近走一轉,嗰度有間野叫做帝王酒吧,英文Emperor,搭lift想去5樓定6樓,一下都唔記得咗。只能夠講由落的士一刻開始,完全覺得返回了70年代的大陸,上到去,要買入場票, 8K緬甸幣,大約$40港幣,包一罐飲品和一碟花生仔。坐喺大廳啲極度殘破嘅梳化上邊,前面有大約7、8條女喺舞台上走來走去,聲稱叫做模特兒,但大家要有心理準備,你啲模特兒同我地以前喺東莞見到啲工廠妹和鄉下妹差不多同一個水平,完全食唔落,走咗10分鐘就換另一批, 10分鐘之後有另一批。如果睇啱,可以買一個花籃掛喺佢條頸上邊, 10,000緬甸幣,大約$50港紙,條女之後就會過嚟你身邊坐下,如果真係啱就可以同佢傾去酒店happy,據說公價是 80K到150 kg間,視乎你哋點樣傾。現場見到不同人種,全部都係師兄,自己估計應該有香港人、日本人、外國人、泰國人,現場有非常強勁的音樂,除了舞台愛,基本上是漆黑一片,不過不用擔心,除咗台上的模特兒愛,還有大量小妹妹在場內自由穿梭,而且會非常積極地叫你揀佢,行到你面前,又會用佢自己個電話朝塊面俾你睇,如果睇啱,叫佢坐低陪你, 5分鐘之內不收費,可以驗下貨,然後再講價錢,一般係80K到130K之間,完全視乎你哋點樣傾。
好啦,講返自己嘅過程,個人有老友,佢食緬甸文,到酒店接我,坐的士5K收費去到唐人街嗰間野門口落車,全條街黑媽媽,剩係得個招牌着住,老友之前去過所以冇問題,兩條友直入轉右,就有當地人只是你進入電梯,進入電梯後直接上去,出咗電梯門口,就有人叫買門票,買好門票入去,就有人帶你去疏花到咗,喺行去梳化嘅過程中,不斷有小妹妹叫我,至於佢叫乜嘢我就唔知道,我諗大概意思都係叫我揀佢,有啲仲拉我件衫,非常熱情。坐低叫杯野,兩條友就喺度食花生睇台上啲模特兒走來走去,坦白講,完全食唔落。不過重點係全部都比較偏瘦,波仔細細,囉柚就似乎好有彈性,成班女走來走去,真係好似模特兒咁,完全冇笑容。相反,喺枱下邊啲女就好積極,及到幾個有人陪住坐嘅都似乎唔錯,咁我都唔客氣啦,雖然現場環境黑暗,但適應左之後都睇到少少嘅,仲有啲女會靠近舞台,這主舞台啲當江睇,都大概睇到嘅。
見到有條女,外型鬼鬼地,高高瘦瘦,叫佢過嚟坐吓,一坐低,鮮榨下手仔,完全係鄉下妹,非常粗糙的手掌,但皮膚尚算滑滑,目測個胸應該都係A級。但個樣都算唔錯,於是同佢講㗎出去過夜,條女話好呀,但開價130 K,我就覺得比較貴,雖然折返做港紙,都係$650左右,但我覺得好似唔係幾值,於是同佢講100K,條女完全冇反應,於是叫佢走人。補充一下,成個過程要靠我老友用緬甸文做翻譯。
過咗一陣,見到有條女棋係靠近舞台嘅地方,側面相當靚,或者咁講,唔係靚,但係啱我口味,最緊要係非常年青,又白。於是揮手叫佢埋你,條女埋你坐低,睇清楚塊面,係化咗妝嘅,冇乜太大差異,又好笑容,牙齒又白,摸吓手仔都算唔錯,皮膚稍為偏黑但係都比起好多現場嘅要白啦,於是問佢去唔去我酒店,佢話OK,我叫佢留到第二朝六點,佢話OK,我話最少做兩到三次,佢話OK,我話包唔包趣,佢非常驚訝地耍手擰頭。我話比100K佢,佢又話OK,由於我老友只係陪我去,於是三個人就走人啦,落到樓下又係5K的士費返到酒店,落車後,我哋兩條麻甩佬就直接入酒店,條女自己遠遠跟住,一直去到電梯大堂,就搭同一個碟上去,去到我房間門口,老友就來走啦,我哋兩個入房,變咗雞同鴨講,完全靠電話做翻譯,先沖涼刷牙,條女先嘅,跟住到我,出嚟見條女包晒浴袍瞓咗係張床到琴埋張被,落咗妝個樣雖然老土啲,但只能講一句原汁原味,非常清純,於是我都唔理啦,揭開張被摸佢件浴袍,呢個條女除咗望住我之外乜七刀冇做,簡單咁講,成個過程都係我搞佢,佢完全沒有回應,即係死魚一條。但係可以咁講,佢係有生理反應嘅,救下佢,布甸頭就凸起,而且下邊有水。完事後,佢就去沖涼,然後我自己再去,出嚟見到佢着晒浴袍咁晒痞把側面喺度講電話,於是我埋去攬住佢諗住同佢傾幾句,結果完全係雞同鴨講,見到咁嘅情況,反正都執咗一劑,無謂同舊木頭瞓一晚,反正第二朝就返曼谷,大把女玩,於是我叫佢走人,比嘟5K佢搭的士,條女着好衫有廁所出嚟我望一望佢,個心又跳一跳,真係好清純,可以話用完生態來形容,嗰一刻諗住改變主意叫佢唔好走,最後因為講過就算,結果都係放佢走。其實都冇乜所謂,發洩過就算。連買來回的士,泡金等等加埋大約大約港幣$600左右,一句講晒,抵。完成運動後,晚上瞓得非常好,今日去曼谷啦。
如果完全唔介意溝通唔到,都值得去嘅。不過,小弟鍾意玩感覺,短期內再嚟嘅機會唔大。
請問 特區護照現在免簽
是否事前 唔洗任何申請, 直接過關旅遊

回覆 讚好 不讚 使用道具

是的,什麼手續也不需辦,直接過關。反而好多鬼佬要辦手續。

補充一下,條女話佢18歲半,但係佢冇ID卡,個人高度懷疑條女得17歲。

黃種人 發表於 2018-12-15 16:27
補充一下,條女話佢18歲半,但係佢冇ID卡,個人高度懷疑條女得17歲。

仰光酒店唔check?
師兄酒店幾星 環境如何

CHING識人可以做翻譯,非常好。
請問當地英語水平如何?

回復 stevencc ##5 的帖子

我講下我經驗丫,兩年前住過呢間Hotel Grand United 21st Downtown,三星级,門口有保安check囡ID唔收過路費,行路都行到去師兄講既個間場

Paolo912 發表於 2018-12-19 23:50
回復 stevencc ##5 的帖子

我講下我經驗丫,兩年前住過呢間Hotel Grand United 21st Downtown,三星级,門 ...

Thanks!!! 師兄
很有用

多謝師兄稀有報告

仰光報告真係小有,thank you Ching !

我住Novotel Max ,保安冇查ID。啲囡囡英文水平接近零。

少有的仰光報告. 謝謝師兄

今日我上左去,後生但樣一般,身材勉强,開130000大概香港699元,話只可以陪到早上六點,公司规定。我話有冇短鐘,佢话無, 如果加埋酒店,都成千元,又未必有服務。缅甸咁樣計落未必平过越南或泰國,谂谂下不如番泰国食至少服務相對有保证。

pingnap 發表於 2019-1-13 01:48
今日我上左去,後生但樣一般,身材勉强,開130000大概香港699元,話只可以陪到早上六點,公司规定。我話有 ...

陪到早上六點期間是只有1次?

stevencc 發表於 2019-1-13 19:56
陪到早上六點期間是只有1次?

我估點都有两次,唔系點会話只有長鐘?但到六点走,條女肯定唔训想早D走, 咁包夜有咩意思, 成千跟

回復 黃種人 ##1 的帖子

識緬甸文也太強

去缅甸,语言真的是大问题。价格的话还是比较便宜的。

回復 黃種人 ##1 的帖子

好懷舊 80年代咁

多謝分享。。。。。。。