[菲律賓] 天使城召集

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

最近有去天使城的嗎? PM交流下
回復 linedone ##1 的帖子

3月28日去宿霧,4月1 日去天使城3天.
回復 Johnnyngai ##3 的帖子

想去~ 但是礙無資訊 ><"
我是小翔翔 發表於 2019-2-13 16:25
回復 Johnnyngai ##3 的帖子

想去~ 但是礙無資訊 >

我一年去七八次天使城

天使城難度指數非常低的,師兄缺什麼資訊?
先在步行街附近訂個房,然後訂個機票直飛克拉克。
到機場後打GRAB或叫TAXI或拼車到飯店,然後就逛BAR啦。
那邊 ladydrink 150~300p 都有,Barfine 2000-3500p 之間,
妹子有 ST 有 LT 有 Overnight 可自談。
然後就幾間夜店。
綜合來說就「模式單一,品質中等,價格中低,溝通無礙,治安不佳」
參考地圖  http://2cum.in

個人偏愛的飯店:Central Park, Grand Central, W, 950 價位都算中低。

天使城主要的亞洲客人來自韓國/日本/台灣。至於香港師兄則很少願意去。
個人覺的這應該是和「港人惜命」有關。
日韓客收入和香港差不多,但他們更有冒險精神一些(胃口廣泛,呵)。
台客則會覺的這裡性價比高,危險什麼的根本就不是事情。
ilovejapangirl 發表於 2019-2-17 13:25
我一年去七八次天使城

天使城難度指數非常低的,師兄缺什麼資訊?

我唔可以代表全部香港師兄說話,但你講嘅[港人惜命],就未必可以用在天使城上!我前年去玩過幾日,個人感覺治安冇泰國好,但並冇見到有搶嘢或打劫,只係聽過D鬼佬師兄話要小心D街童扒手!

至於點解港人少去,我諗到嘅理由有:

1. 天使城除酒吧,冇乜嘢玩,港人去滾,日頭通常會去搵D正常旅遊景點玩!

2. 就算酒吧都唔算多,條步行街跟未比唔上芭堤亞或布吉!

3. 女女質素唔及曼谷,芭堤亞或布吉!

4. 好似我呢D對住宿有D要求,天使城根本冇好洒店,我住過ABC已經係果度最貴最好,但如果果間嘢係喺泰國,我一定唔會住囉!

其他香港師兄可能有其他理由,亦可能有D香港師兄鐘意嚟天使城玩,以上只係個人意見!

dellwtko 發表於 2019-2-17 22:21
我唔可以代表全部香港師兄說話,但你講嘅[港人惜命],就未必可以用在天使城上!我前年去玩過幾日,個人感 ...

基本上師兄所說的我都同意。

菲律賓治安是真的差,去年才2個華人在馬尼拉街上被爆頭,前年賭場被殺了37人,再
往前也基本上年年有槍擊案。  但好在天使城相對是好一些的,不過也不是那麼的好。
在台灣的聊天群組裡有網友回報被搶劫過。而我朋友的菲藉女友上個月才剛在返回他們
愛的小窩路上被持刀搶劫了 (天使城,離步行街約10分鐘路程)。

---
回到原話題。個人感覺港客「食不厭精」,而台日韓客則要雜食很多。
師兄住了覺的難受的飯店,對台日韓客來說並不覺的有什麼差(雖然比泰國性價比差些)
(就以ABC來說吧,那怕他再打對折我也不會考慮住,因為地點不夠方便。)
師兄覺的不夠漂亮的菲妹,對台日韓客仍可以找到有趣的玩點。

至於旅遊的無聊....那是真的夠無聊! 不過我曼谷也去了十幾次,再去也不會去什麼
旅遊點了,所以去多久了後這點差距基本就不存在了。

個人喜歡菲妹的一個主要原因是她們基本都可以說英語。 雖然泰妹英文也還可以,
但要能聊的很開基本還是有點難度的,以比例來說,泰妹大概十個裡面兩個英文很好,
而菲妹大概十個裡面兩個英文不太好...。

另一個因素是菲妹極少有整型或做假奶的(十不存一),我個人不反感整型,但很不
喜歡假奶。 泰妹(特別是很漂亮的)整型或假奶的比例要高出許多。
ilovejapangirl 發表於 2019-2-17 23:52
基本上師兄所說的我都同意。

菲律賓治安是真的差,去年才2個華人在馬尼拉街上被爆頭,前年賭場被殺了37 ...

馬尼拉的確冶安差好多,但因為冶安差,人警覺姓就自然提高,前年去咗兩次,住過三間五星級(New World Makati,Conrad同機場果間Marriott),客人入酒店要通過安檢,如機場一様,要過金屬探測器,行李手提包要X-ray! 出入我亦只會坐Grab,車到我先行出去,所以我反而覺得更安全!

回到原話題,ABC我只係覺得佢舊,唔值呢個價,並唔覺佢唔方便,由酒店行去步行街只要約5分鐘,行去SM mall亦只要約10分鐘,唔想行,酒店有免費車送你去,都係兩三分鐘到,夜晚喺洒吧玩完,埋單時打個電話,行到步行街入口,車已經喺度等你!

我一年大約去泰國五六次,所以我兩三年就已經去十幾次,每年泰國都有好多新景點,可能因為有幾千萬國內遊客嚟泰國玩掛,泰國不斷增加旅遊景點去吸引佢哋再嚟,曼谷舊年新開嘅Marvel主題公園,同Mahanakhon觀景台都可以一去!

以前泰妹英語唔得都可以算係一個小問題,但自從有smartphone嘅翻譯軟件,溝通已經再冇問題!

賓妹的確小假波,可能因為造對假波唔平,以且菲律賓人飲食多油炸,脂肪點都多D,所以點都有D肉,有D波!但菲律賓係天主教國家,唔會敎D年青人用袋,所以好多廿零歳女已經生過幾個細佬,遂道有D鬆弛!而且因為餵奶多,真奶亦有D下垂!假波雖然硬D(但呢兩年新造嘅,我揸過幾對同真嘅冇乜分別),我個人覺到得好過揸兩個水袋!

dellwtko 發表於 2019-2-18 10:43
馬尼拉的確冶安差好多,但因為冶安差,人警覺姓就自然提高,前年去咗兩次,住過三間五星級(New World Ma ...

The two senior brothers above took all the words out of my mouth.  
My other complain is that I got many more rejections from Angel City bar girls then
Thai shower massage girls.  Although for the same money, Thai girls are prettier than Angel City girls.  " 好多廿零歳女已經生過幾個細佬,遂道有D鬆弛!而且因為餵奶多,真奶亦有D下垂!"
Angel City bar girls think they are of higher class because they speak English.  
The only thing I like are the HK style seafood restaurants on MacArthur Highway.
HK seafood for 1/3 the HK price.
Johnnyngai 發表於 2019-3-1 05:37
The only thing I like are the HK style seafood restaurants on MacArthur Highway.
HK seafood for 1/3 the HK price.

What's the name of the HK style seafood restaurant?
roadpeople 發表於 2019-3-8 23:56
What's the name of the HK style seafood restaurant?

Fortune Hong kong Seafood Restaurant, there are two on MacArthur Highway, near Fields Ave.
plan緊10月去, 有興趣ching請pm傾

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 14:07