[德、意、法] Dolce Vita Sauna Club 非常差勁 !

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

第一次來到 FKK Dolce Vita

官網註明
Time: 2 p.m. – 8 p.m. PRICE: *€35
Time: after 8 p.m. PRICE: €65

下午到達 , 但是櫃台要求一定要收 65 EUR , 完全不講理

50 EUR 30分的基本服務 , 但什麼都不能做 , 除了有套做

投訴給櫃台 , 櫃台回復 Blowjob without condom 是不行的

Blowjob without condom 要再加 50 EUR

小姐只有十來位 , 等到晚上 10點後 , 客人還比小姐多

很差勁 ! 又非常讓人失望的 FKK , 決不再去 !
冇话可说。那區首選living room and golden time....
回覆 讚好 不讚 使用道具

果幾日係咪有展覽會之類嘅大型活動呢? 又或者你係搭的士去到門口呢?

呢間野我2年前去過, 地方細女又少, 僅有嘅優點係近市中心搭S-bahn都去到同埋入場費平。LR都唔係好得好多, 地方同DV差不多大, 女都係得20-30人, 不過質素高少少, 同埋又係搭S-bahn去到。

同樣近市區嘅仲有一間Ocean, 不過由搭S-bahn去到車站行過去要成15分鐘, 女略多少少, 有30-40人, 果度最正係個餐廳, 唔係食buffet而係a la carte即叫即整。

以我嘅經驗係Dusseldorf鄰近最正嘅係GT同埋Samya。GT勝在地方大同女多, 6-70人閒閒地, 質素亦不俗, 但真係太遠喇, 交通時間來回要3個鐘, 如果搭火車轉的士來回要成80歐。Samya就要坐火車去Cologne轉輕軌, 來回大約2個鐘, 雖然地方唔大, 但係女算多, 有40-50人而且最大特點係比較多非羅馬尼亞嘅囡囡(去過FKK都知羅馬尼亞女佔左大半), 我係果度食過2個意大利同一個俄羅斯嘅, 仲見過一個西班牙妹, 係NRW呢區黎講Samya真係算多元化。

至於戴套吹問題, 2017年7月起德國新法例規定不能提供無套吹服務, 所以FKK都會明令禁止, 你去投訴都冇用, 你要求特別服務的話自然要私底下加錢D囡囡先肯啦

多謝師兄, Dusseldorf 是不是Ocean 最好;  Cologne 就去 Samya 呢?
那這兩個場子那個更好一些:因為我都有機會去,不想浪費時間,謝謝指教

Savoyard 發表於 2019-2-18 14:58
多謝師兄, Dusseldorf 是不是Ocean 最好;  Cologne 就去 Samya 呢?
那這兩個場子那個更好一些:因為我都有機會去,不想浪費時間,謝謝指教

二揀一的話, 去Samya吧。但有一點要注意, 網上很多批評說入夜之後會有很多土耳其客人。我在Samya玩過2次, 由於住在Dusseldorf, 所以大約9點左右就要離開坐車回酒店, 在我離場前並不覺得很多土耳其人, 而且我對土耳其人也沒有什麼問題, 可能是網上比較多白種人留言, 他們不喜歡土耳其客人吧!

另外, Dusseldorf的話最好的是Golden Time, 即是我上面所說的GT, 特別是夏天的話, 因為GT戶外一片草地(大約一個足球場大小吧), 設有一些帳篷和小木屋, 可以在裡面自由活動(你懂的!), 硬件方面除了沒有游泳池之外可以算是一併俱全。軟件方面則因為場地大,  而且地點鄰近荷蘭也吸引到鄰國消費者(荷蘭雖然也有紅燈區, 但是價格比FKK貴), 所以女孩人數最多, 聽那裡的女孩子說最多時每日超過100人, 質素亦很高。只是因遠離市區所以交通時間和費用是最大缺點。

從網上聽說Ocean幾年前開張是很多女孩從GT轉了過去, 我自己親身看到的是室內地方很大, 整個大廳大約一個室內籃球場般大小。我光顧那天大約由下午2點半一直至晚上9點, 看到大約30-40個女孩吧。由於地方大, 感覺有點冷清, 但是如果是周末或者節日時會有表演節目, 人數就會多很多, 只是我光顧那天是平日而且我又不能太夜離開所以感覺人不多。LR店如其名, 就像一個大客廳, 就1000呎左右吧, 女孩數量大約20-30人, 由於地方小, 感覺沒Ocean那麼冷清, 女孩質素二者差不多吧。但是Ocean的食物完勝!

我個人的評價是GT >Samya > Ocean = LR > DV

purple37 發表於 2019-2-11 08:58
第一次來到 FKK Dolce Vita

官網註明

下午到達 , 但是櫃台要求一定要收 65 EUR , 完全不講理

果幾日係咪有展覽會之類嘅大型活動呢? 又或者你係搭的士去到門口呢?

補上網頁一張圖

CPKELVIN 發表於 2019-2-18 17:32
二揀一的話, 去Samya吧。但有一點要注意, 網上很多批評說入夜之後會有很多土耳其客人。我在Samya玩過2次, ...

跪謝師兄的回覆:)很詳細很實用。
我其實靠近cologne, 而且現在是冬天,所以冬天會前往Samya:)
師兄說得Golden Time 我在網上查了下,不是很確定地址,煩請師兄告訴一下地址。
因為都沒去過,請問進門需要看證件嗎。
多謝

Savoyard 發表於 2019-2-19 06:37
我其實靠近cologne, 而且現在是冬天,所以冬天會前往Samya:)
師兄說 ...

我在FKK從未被要求查證件, 但是坐火車使用火車證時有機會稽查人員要求出示證件, 所以我會帶護照在身上。

GT的地址其實沒意義的, 你知道怎樣去比較重要。

首先無論你從Dusseldorf或是Cologne出發, 都要先到Dusseldorf Central搭乘一小時一班開往Venlo的RE13, 在尾二的Kaldenkirchen站下車, 之後坐的士到GT。如果想省點錢, 可以選擇買日票, 大約30歐左右。假如你有點冒險精神又想省下的士費(來回大約40-50歐), 出火車站後步行約十分鐘乘搭74號巴士至Tierpark站下車. 再步行5分鐘就到達。火車日票可免費乘搭巴士, 不用再買票。詳細路線你用Google Map找找吧!

https://goldentime.de/index.php/en/directions

GoldenTime Saunaclub
Villa Heidweg GmbH
Heidweg 1
41379 Brüggen - NRW - Deutschland

Train connection
You can reach the nearest railway station via the station "Kaldenkirchen" and from there by taxi (taxis are available at the station at any time), or by bus 74 (direction Brüggen). The current timetable information is available at: www.die-bahn.de.

Savoyard 發表於 2019-2-19 06:37
師兄說 ...

另外給你一些省錢貼士: 去Samya最省錢的方法是坐輕軌16或17號到Rodenkirchen Michaelshoven站, 下車後步行十分鐘左右

下圖是我去年5月1日光顧時送的免費入場卡, 因為在FB上見到他們在五一那天有特別推廣活動入場送下一次免費入場, 所以特別安排在那天過去光顧。其實早點去各FKK官網及FB搜隻資訊經常有驚喜。例如Sharks星期三只收50歐入場費, 當編排行程時就可以優先選擇星期三去光顧, 省下15歐也不錯呀! 剛剛又見到FB宣傳2月28日Samya入場費只需30歐!

https://www.samya.de/

CPKELVIN 發表於 2019-2-19 13:42
另外給你一些省錢貼士: 去Samya最省錢的方法是坐輕軌16或17號到Rodenkirchen Michaelshoven站, 下車後步 ...

高手呀!

CPKELVIN 發表於 2019-2-19 13:42
另外給你一些省錢貼士: 去Samya最省錢的方法是坐輕軌16或17號到Rodenkirchen Michaelshoven站, 下車後步 ...

多謝師兄,請接受我三拜
太詳細了
我離科隆很近,而且我看了Samya,開放時間一直到凌晨5點,50 歐;太爽了
而且師兄的建議感覺這個比dusseldorf 的 ocean 要好很多
就他了

marcinoregon 發表於 2019-2-21 23:15
由於時間問題我沒去GT,請問師兄一日內用公共交通來回GT與杜塞爾多夫市中心有無問題。
我周五去左LR,個 ...

一日來回無問題。我近2年去過GT3次, 每次都係坐上午11點左右由Dusseldorf Central坐RE13火車, 大約一小時去到Kaldenkirchen, 之後等搭12點幾嘅巴士, 去到GT先至一點零鐘, 好多女都仲未返工。

走嘅時候就麻煩D, 因為好早就冇巴士同火車, 所以9點前就要走人,  返到Dusseldorf大約十一點。如果趕唔到車, 搭的士返去的話我諗最少要200歐!

仲有, LR係唔係所有女都可以無套吹唔駛加錢? 我上次去嘅經驗就唔係囉。不過有可能係因為果時新法例啱啱實施所以揸得比較嚴, 同埋我係玩半個鐘50歐, 如果講明玩一個鐘話唔定有優惠都未定嘅。

回復 CPKELVIN ##6 的帖子

Düsseldorf Central Station 附近的 Berliner Allee站 在下午搭 785巴士到 Reisholz站 再走路過去
有表明第一次來 , 可能想坑人吧 ?

以後去 FKK ~~~ 要先做筆記了 !

Golden time and Living room is the best FKK in this region.  Not recommend with Oceans, Samya, and Dolce Vita.  For beginner, Living room is the best option.  There are around 20% Asian visitor there.

need to avoid this place

Thanks for your report, it seems to be avoided.

感谢,说的很详细了,希望疫情早些结束