有冇人亞爸亞媽一定話要擺酒?????

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有冇人亞爸亞媽一定話要擺酒, 連旅行結婚,或者教堂行禮都唔比,規定一定要擺酒?????本身林住同老婆平平地旅行結婚算,而家佢果邊反對,話好寒酸,點算比著你地會點算??
咁要溝通多d
回覆 讚好 不讚 使用道具

lhcbbg 發表於 2019-2-20 00:11 & p' l* i7 G% _0 N2 T
有冇人亞爸亞媽一定話要擺酒, 連旅行結婚,或者教堂行禮都唔比,規定一定要擺酒?????本身林住同老婆平平地旅行結婚算,而家佢果邊反對,話好寒酸,點算比著你地會點算??
0 D+ B4 O* \* B, L" _
8 a( `# v  {% L0 J) F! B
擺酒多數都要架哪!最小都要請親友食餐飯啦!
# N0 X( f( m* U) n# J咁你可以唔請朋友同事同學嘅啫!0 Y2 ~( C3 g8 u1 F
如果女家開出條件太難做到!
, i6 v; k; L" K  s1 [9 i咁咪揾過第2個結婚對象囉!- e* S3 r1 n" n  d

同居先, 夠$先結

擺就開心點 唔擺就銀包多點錢

NiSsAn1 發表於 2019-7-18 01:50 / t2 m; r; ]6 `! S* c
擺就開心點 唔擺就銀包多點錢

& W: m$ {* v. a小心計劃下    擺酒可能有錢賺