[空中武器] 中國轟20長程戰略轟炸機2020年形成戰鬥力,真能成為美軍...

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

《環球時報》曾引述空軍專家傅前哨論點,認為「轟-20」具備高亞音速飛行能力,有超過12000公里遠程巡航的能力,未來服役後、將中共解放軍唯一一款從本土起飛,有能力逼近威脅夏威夷的機型。

但美軍先前的研究報告卻不這麼認為,報告中僅認為,轟20的最大飛行距離約為8500公里,確實比現役的轟6K更遠,但並不構成美國本土或夏威夷州的威脅。
強國機續航力問題。
回覆 讚好 不讚 使用道具

中國現在真係好利害

依家都2019年啦..... 影都未見.... 形又確定, 就吹到明年可以成軍.
什麼現在真係好利害....

中國未有大型發動機自行設計及制造技術, 都夠大問題
再加上想玩隱形, 反傳統機形再加上附加塗料重量
佢一日未搞到發動機, 都無條件成形

唔係諗住用現有發動機呀.....

點解唔想中國人好呢

回復 GODson ##1 的帖子

空中加油就可達美國本土。

ssgt 發表於 2019-4-4 09:51
回復 GODson ##1 的帖子

空中加油就可達美國本土。

咁空中加油機比戰機慢好多
係唔係要比戰機預早半天出發 ?
預早半天出發為戰機加完油, 咁邊個同佢加油回航 ?

都係一句,信就是儍仔

回復 op1b ##9 的帖子

而家發動機唔係用俄仔就係仿俄仔嘢,連俄仔都未做到嘅技術,唔好發夢啦

回復 Mzd1893 ##11 的帖子

千二十, 答咗你個疑問嫁啦...
造唔出自家發動機, 可以用返俄仔/仿俄仔嘢
得出黎結果係唔打得, 欠動力, 欠機動性.

但係我提出現時強國未有海外基地配合...
ssgt 指可以空中加油就可達美國本土
但係又用咩機為空中加油機加油回航呢 ?
空中加油機欠戰鬥力, 每次都要配合戰鬥機,
戰鬥機又食油

轟20出動一次要到美洲又可以回航
到底一次過合共出動幾多台加油機
幾多台戰鬥機...  ???

你咪計囉.

確係天下無敵.........吹呀馬!