[東西、歐] Vienna 維也納演奏之路 2019-02 Day One - BABYLON VIENNA

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

背景:2月中旬,啱啱過完年,應邀參加公司總部開年大會。

心情:毫無波蘭,平靜到無朋友 。點解?好簡單,之前已經去過幾次 Vienna,每次都係參加類似公司活動,飛10幾個鐘過去,Jet Lag都未好又要搭返10幾粒鐘飛機返,你話係咪痴x線,仲點會激動丫!

但係……估中個開頭,又邊會估到變左咸濕o既結局!

事實上,到埗之後,有同事就已經同本地同事索到料,有間club離酒店行距離唔駛10分鐘,仲要話係Vienna高級場一定無死錯人!

就係呢間:Babylon wien https://www.babylon1.com/

去之前梗係做下功課先啦,去網站一睇,掂喎!歐洲宮庭式設計,滿足做貴族o既慾望,啱晒追緊Game of Thrones o既朋友呀!
睇埋套youtube介紹:
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

老實講,真係稍為咸濕少少睇完段片都熱血沸騰 ,唔好諗,一行幾人晚宴結束後立即飛奔過去!

好,Babylon呢部份咁就講完 。點解?因為跟本無入到去……

果晚大約11點幾,去到門口,禁鐘!有個西裝中年男開門,同佢講我地一行幾人,無問題,問佢咩收費,無入場費,正!但係同女埋牙就半粒鐘450歐,一粒鐘就550歐!
我操!對自己啲女咁有信心?開個咁o既價?啲女真係咁正?
問下西裝中年男,可唔可以撥開條簾望下入面先?又俾喎!  
唉,點知,一望入去就剩係見到幾個姨姨坐係吧枱 ,其實距離有啲遠睇得唔係好清楚,但係就係因為咁遠o既距離,再加上入面本身昏暗o既燈光,咁都睇得出係姨姨!
真係無計,你話呢個場我地仲點入!我地幾人你眼望我眼,突然個團隊默契升到去G點,異口同聲同西裝中年男講聲唔好意思,而西裝中年男亦都好善解人意咁話唔緊要下次再黎,跟手就送我地出去!

就係咁,Day One敗興而回,雖然有下一個目標地點,但係返到酒店大堂都12點幾,第二朝又有野做,同事們一致裁定聽晚再探究竟!
唯有早啲訓啦!

Day Two 待續……

Vienna 維也納演奏之路 2019-02 Day Two - The FKK Goldentime Sauna Club - http://141hongkong.com/forum.php ... &fromuid=154429
回覆 讚好 不讚 使用道具

好彩有經驗 say no ja

450歐,好貴

€450當然say NO啦。

450歐,隻西鑲金的嗎??

回復 迷健 ##1 的帖子

老菜皮都敢要550?

good decision to leave. smart brother!

Never been to Vienna before. Tks for info

thank you c hing

真係好精彩,去歐洲好少会jetlag,返黎先会。

都係去Golden Time 吧.  有機會,上次可以到 Wellcum

Thanks for sharing

€450 for that kind of quality.... not worth it... there are many other options...

550ERO得衣衣, 真係咩肉望都冇晒

多謝師兄分享

回復 新手老人家 ##17 的帖子

Babylon 是另一个高级级别! 不说德文或英文的兄弟建议不选择

詳細報告,謝謝分享。

多謝師兄分享