[賽後報告] 2020 第一擊 - 再戰圖山

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

背景

有睇我上年10月報告的師兄都知道, 我對塗山冇乜好感。 陰差陽錯下, 今次畀人放飛機,  又有d師兄出發前失聯, 搞到我再一次單兵出戰。冇所謂,反正我自己識路, 單拖當然冇難度!!  

出發前的心態調整及準備

1. 明知道塗山係個鬼城, 冇嘢食, 冇嘢玩, 冇景睇, 除咗打洞之外都冇其他嘢好做, 今次帶齊電腦,Nintendo Switch, DAP+ 藍牙喇叭, 諗住冇咁悶。 我仲諗住喺炮房裏面播下啲音樂, 帶女入房打洞嘅時候增添少少氣氛, 原來諗多咗! (陣間再講)

2. 明知食得唔好, 買超多乾糧 & 零食, 仲諗住買多啲糖, 如果囡囡打完洞之後, 可以請佢食下糖, 增添親切感, 點知又係諗多咗!!

3. 明知房間環境差, 自備毛巾, 洗面巾, 牙刷, 牙膏 , 洗頭水, 番梘, 消毒紙巾, 李斯德林漱口水 。我仲帶埋支香水去, 當空氣清新劑, 諗住房間有少少香味, 啲囡囡會 relax d. 當然 ...... 又係諗多咗

期望和現實的落差

上一次去圖山我入住黃色酒店(不能帶女),  今次我做咗一個超錯嘅決定,  就係入住其中一間炮房酒店! 先前網上爬文, 有師兄講這間是唯一一間 call女打洞收25萬,其他收30萬 。我今次發現這是錯的 。花街口前所有的炮房酒店,  如果你住在哪裏, 打洞 一概25萬!!

房間環境有幾差, 大家都諗到....

- 房間有陣味道, 我都分唔到究竟係發霉味還是係精液味, 開冷氣陣味仲大
- 廁所臭, 成日間唔中個坐廁會自己 Be Li Bu Lup 泵啲氣上嚟, 好L臭!!
- 毛巾污糟唔夠膽用
- 所謂即棄牙刷+牙膏, 雖然有膠袋封住, 但係好明顯好似有先前其他人用過!
- 廁所放咗響度有兩卷厠紙, 一卷係濕嘅,  另外一卷已經變黃,  好似跌過落屎坑攞返上嚟乾咗之後再畀人用!!
- 床單及毛氈, 我可以肯定十年都唔換一次

雖然有好多物資我都係自備,  但係有一樣嘢最致命, 就係夜晚超嘈!! 凌晨三點幾四點都有人喺出面越南文大大聲聲吹水, 加上夜晚啲海浪聲, 根本冇可能瞓到!! 先前我自己諗住住兩至三晚 , 最後住咗一晚 , 真係頂唔順,  住返Hai Phong正正經經酒店!

另外,  先前有網上師兄提到,  如果單兵,普通話 一般, 唔鍾意同人溝通吹水, 千祈唔好揀某一間 炮房酒店。我自命普通話都ok, 鍾意同人吹下水,  但係都融入唔到!!  好簡單, 嗰間酒店 90% 係國內同胞, 全部都是兩至三個或者以上自成一派, 加上一些長住嘅師兄, 根本已成為了自己的圈子, 如果你單兵,  他們不會主動跟你友善或者溝通, 同枱食飯, 或者一同坐在店前睇女, 佢地可以一句話都唔同你講。 我絕對唔係批評國內同胞, 只不過圖山既文化就係咁!

重點 - 呢樣嘢對我打洞有影響嗎? 絕對有!! 他們的圈子跟老闆娘或門口的馬仔(揸電單車送女的越南仔)混得熟, 有電單車帶妹子來的時候, 永遠都給他們先揀。 冇人啱, 先至輕輕問你一句要唔要。 除非你好主動爭食, 否則你響圖山都唔會食到乜嘢好嘢!!

主菜 - 打洞囡囡

我響圖山一共逗留咗28小時 (一晚 overnight), total 打咗7個洞, 當然唔係每次都出到。妹子平均大概20歲, 有靚有唔靚, 高矮/肥瘦, 大波/細波, 皮膚好/皮膚差, 一線鮑/爛豬肺, etc....  乜都齊, 只得一個共通點,No Service!!

其中有兩個奶頭都唔畀摸, 另外有一個,  個樣算靚, 全程黑臉, 一路咬香口膠.  叫佢吹, 佢扮唔識聽, 終於夾硬叫佢吹,  佢先至吐走香口膠, 做樣吹幾下,  J都未硬佢幫我上套. 我見咁冇癮 即刻叫佢著衫走, 一肚氣!!

整體嚟講, 感覺仲衰過上個trip. 差不多個個全程死魚, 雖然冇一路屌緊一路玩手機,不過對眼望完全唔望, 擰歪塊面 ,只有其中一兩個畀我屌緊嗰陣有少少呻吟聲之外, 其他嗰幾個唔知鬥氣定乜, 好似啞咁。 真係好冇癮, 屌舊死豬肉,  豬肉可能好啲, 因為唔會畀面色你睇.   雖然係平,25萬 (港幣80幾), 不過自己打飛機好似舒服啲!!!

講返上面,究竟我諗多咗啲乜嘢呢?

1. 房間噴香水 ~ 基本上冇囡囡有反應, 只係其中一個入房之後皺埋眉頭, 佢識少少中文, 問是什麼味道?說"怪怪的"! 心諗DLLM, 我噴designer香水Vince Camuto, 你當然唔L識得欣賞, 咁又係嘅, 聞開臭精液味, 廁所味, 點會識欣賞來佬香水吖?

2. 播音樂,放糖果 ~ Sor9ry, nobody gave a shit! 諗起我都覺得自己戇鳩! 當娛樂自己算數!!

3. 啲女嘅衛生意識, 我肯定衰過香港企街或者141. 響你間房裏面隨地吐口水,  我上次都有講過.  今次發覺啲女打完洞之後, 一半以上係唔會沖身, 即係話, 完事之後我自己走去沖身, 出嚟嘅時候佢都差唔多著好衫準備要走。 有沖身嘅, 只係喺廁所踎低用水沖下塊嘢就算數。 我喺廁所放咗支李斯德林, 冇人用過!!  我真係唔敢想像有師兄會同呢啲女打茄輪, 甚至奶閪.......

總結
各位師兄聽我講到咁, 都知道我都應該唔會再去貼錢買難受。 先前有師兄話啲女又要搵幾次培養感情,  又要慢慢溝....  心裏面諗起肥媽嗰隻歌: "老虎蟹都要一定得, 唉!! 嘥鳩氣!!!"  係呀!! 我見到有d 囡囡,  好好笑容咁同師兄入房,  應該先前搵過幾次, 其中一個出嚟之後仲揸住一盒金莎朱古力 , 我差啲笑撚咗出嚟 。 只可以講一句,  真係唔啱玩!!

去到識到一個好Nice嘅單兵台灣師兄, 佢住另外一間炮房酒店, 都係頂唔順房間環境,  同埋小圈子, 住咗一日 就走咗去南定。 佢同我講南定酒店環境好好多,  不過啲女都係冇乜service, 所以我都唔諗去果度探險住!!

如果我以上報告有得罪任何師兄請多多包涵, 可能我2020頭炮雞運麻麻, 祝各位師兄新一年 開開心心, 雞運亨通!!

塗山呢達地方唔可以亂咁影相, 我只可以影下啲景色畀大家參考下......

Thanks for sharing. 有机会希望可以去图山看看
回覆 讚好 0 不讚 1 使用道具

Nice report Thanks!
回覆 讚好 不讚 使用道具

條女冇反应,咪好似数姦屍一樣.

Lowcfat 發表於 2020-1-14 11:20
條女冇反应,咪好似数姦屍一樣.

我未試過姦屍, 不過斷估一條屍體, 唔會因為你屌得耐未出嘢, 而畀面色你睇囉!!

師兄跟當年孫叔敖打死雙頭蛇一樣
好人好心做好事 一定有好報
前人種樹 後人乘涼
老天保佑師兄2020身體健康 萬事如意 財源廣進 雞運亨通

回復 manmannew ##1 的帖子

多谢师兄分享

多謝分享

欣賞師兄有開荒牛既精神

多謝分享!

睇師兄報告真係心噏,下次好運食好嘢

What a sad trip...

聽落直係幾恐佈吓, 不過唔緊要嘅, 2020先啱啱開始, 重有大把時間慢慢砌, 聽日一定會好天嘅

manmannew 發表於 2020-1-14 11:03
背景

有睇我上年10月報告的師兄都知道, 我對塗山冇乜好感。 陰差陽錯下, 今次畀人放飛機,  又有d師兄出發 ...

最憎機友,28小時打咗7個洞,唔錯

多谢师兄分享

多謝師兄分享

真係一分錢一分貨

多謝分享。

so sad…..