樓主: foreveralixa

[精兵召集] 疫情集中討論帖

其實真係要擔心:

1. 現在航班成日話停就停, 點知仲有無得走?
2. 大吉利是要在泰國留醫的話, 作為一個外國人, 條數真係唔識計了
钢铁小飞侠 發表於 2020-2-7 16:28
航班唔算少。問題係中招之後點樣作古仔講自己去過邊

去BAR好正常...唔洗作古仔
denial 發表於 2020-2-7 16:25
其實真係要擔心:

1. 現在航班成日話停就停, 點知仲有無得走?

我反而想盡快離開香港
你感覺唔到香港仲大鑊?
ximo 發表於 2020-2-7 17:23
我反而想盡快離開香港
你感覺唔到香港仲大鑊?

無能為力

我諗我都3月離開下
如果得

衛生部疾病控制廳廳長素挽猜醫生7日在『2019年新型冠狀病毒感染肺炎現狀』新聞發布會上透露,目前泰國新型冠狀病毒感染肺炎確診病患仍是25例,其中9例已經治愈出院,另外16例也明顯好轉,只要檢測結果呈陰性便可回家。至於1名既有肺結核、又感染新型冠狀病毒肺炎的重症患者,目前在醫護人員密切照料下,情況穩定。

截至目前,泰國接受新型冠狀病毒感染肺炎檢查者累計達615人,其中225人已排除疫情、出院回家,還有390人仍在觀察治療中。

睇黎病毒真係怕熱
ximo 發表於 2020-2-7 17:21
去BAR好正常...唔洗作古仔

自己中左無所謂,最怕好似第一位死者去武漢會佳人後,帶番來傳左比佢自己屋企人

係香港返工放工做足安全措施中左都無計,去到曼谷叫雞中左就真係自己裸嚟
回復 foreveralixa ##67 的帖子

師兄,請問結果有無飛到呢?
回復 ximo ##63 的帖子

但問到有冇夾囡走, 果下就難講, 一睇洒店cctv 就知
回復 ximo ##64 的帖子

非常同意,感覺變成下一個武漢, 太多人出街, 深圳都已經冇人成條街
保護自身安全是玩樂唯一的路
Mr.TT 發表於 2020-2-8 01:32

無,我怕死

各人條件不同,可自行評估風險
回復 foreveralixa ##1 的帖子

我3月頭都飛。講真,香港仲危險。個假封關廢撚到…
一句到尾,唔使成日問當地點?驚就吾好去,去得就吾好驚,去到下下忌住忌住,瞻前顧後,去黎做乜?
去呢d地方旅行玩既定義係放鬆,吃喝玩樂,食訓屌,如果去到成日怕,去來冇意思,仲去來做乜柒。

foreveralixa 發表於 2020-2-8 01:09
自己中左無所謂,最怕好似第一位死者去武漢會佳人後,帶番來傳左比佢自己屋企人

係香港返工放工做足安全措施中左都無計,去到曼谷叫雞中左就真係自己裸嚟

呢个case最大金獲,又唔可以 说出真相。
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
ALEX 發表於 2020-2-8 12:25
一句到尾,唔使成日問當地點?驚就吾好去,去得就吾好驚,去到下下忌住忌住,瞻前顧後,去黎做乜?
去呢d地方旅行玩既定義係放鬆,吃喝玩樂,食訓屌,如果去到成日怕,去來冇意思,仲去來做乜柒。

ching講得好啱聽
明天萬佛誕,今日已無酒賣,都唔知酒吧開唔剔?
ilovejapangirl 發表於 2020-1-30 09:45
泰國目前 14 人感染,尚未有人死亡。 搭 BTS 時近半的人戴口罩
(沒肺炎時頂多 10%  的人戴吧)

smart!! we play safe
Mr.TT 發表於 2020-2-8 01:32

經過今晚,我發現原來武肺救番我
我原本就訂左T21個面間Art Hotel,成日同囡囡去T21食Lunch
如果去左,可能比人射Q死左

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 09:04