樓主: foreveralixa

[精兵召集] 疫情集中討論帖

Every one has to consider own conditions and decide what to do
Don't fear if going there but don't go if you fear
回復 foreveralixa ##80 的帖子

槍擊事件不在曼谷  terminal 21. 除了芭堤雅.曼谷外仲有其他城市有
原先我亦Plan了二月中去 BKK,
但现时疫証情况真係要打消念头.
正常行街食飯應該無事, 但去玩真係會大影响, 一定係親密接触....
真係要遲啲先...

呵叻府T21喎....係好多囡囡的鄉下isan地區
離曼谷好遠
我3月頭去,都唔知去唔去得成
回復 foreveralixa ##80 的帖子

吾係𠴱個T21呀,師兄
其實都係大家討論吓,有興趣咪share吓,討論吓,無興趣咪睇完就算,
如果好似某D師兄咁講,連D女根本都吾使討論吧,
有雞運有錢嘅咪食到好野囉,邊個吾知啫
Mark仔 發表於 2020-2-8 09:29
回復 ximo ##63 的帖子

但問到有冇夾囡走, 果下就難講, 一睇洒店cctv 就知

咪直接話最距離接觸過邊個人
無人叫你咁坦白, 話比人知帶囡上房開波
foreveralixa 發表於 2020-2-8 11:19
無,我怕死

各人條件不同,可自行評估風險

咁跌左幾多錢???

酒店3晚約 HK$1,550
機票Air Asia HK$1,250
只可退番幾百蚊機場稅

錢銀是小,無得玩是大
foreveralixa 發表於 2020-2-9 15:10
酒店3晚約 HK$1,550
機票Air Asia HK$1,250
只可退番幾百蚊機場稅

如果怕死的話
今年都無得玩

回復 foreveralixa ##90 的帖子

我都BOOK 左二月尾三月頭去!
23號前取消酒店!機票無得退!
20號咁上下先決定出唔出發
最怕泰國政府一聲令下突然停飛所有航班就死得

曼谷夜遊時況

想問曼谷現時情況點呀?會少左女女嗎?本人3/3去

應該沒人會知1個月後的事吧

行程取消

我訂9號曼谷的Airasia航機取消了, 還讓我refund
其實我好想去, 但還是留港照顧家人吧
CHING們有遇上航機取消, 變更的情況嗎?

(悶極分享, 唔係呃分, 唔使俾分)
應該唔會少,不過接唔接受香港人,就另外一回事。
小心駛得萬年船!睇定啲好。
starbuster replied at 2020-2-10 03:09
我訂9號曼谷的Airasia航機取消了, 還讓我refund
其實我好想去, 但還是留港照顧家人吧
CHING們有遇上航機取消, 變更的情況嗎?

注意小心
回復 starbuster ##1 的帖子

禁遲先取消, 但酒店冇得取消? 保險有冇得賠

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 06:09