樓主: foreveralixa

[精兵召集] 疫情集中討論帖

近排好似唔多歡迎中國人
Mark仔 發表於 2020-2-16 09:52
回復 lads ##132 的帖子

要去D小大陸人去既場夾女就穩陣D, 但即係邊度呢。hahhaha nana cowboy 蛇美 日本桑拿果D, 基本上都係好多大陸人識去

搭兩粒鐘巴士過芭堤雅?就算walking street都比以前少了很多內地人,soi 6有少量亞洲遊客,但見過的都望落似韓仔多過似內地人,至於LK Metro本來就是expat主場,內地人就更少了。(現人在芭堤雅,觀察兩周所得)
安全第一,原本二月去最後都改咗六月先去
3月準備出發 多謝各位分享資料
tccck 發表於 2020-2-18 06:31

I dunno,  我就係覺得香港相對危險,先乘機2月長留芭堤雅… 泰國其他地方唔講,芭堤雅住了一大堆expat, 他們是攞visa長留泰國的,亦即仍是英,美,歐洲國民,如果真有染病/爆發的話,泰國就算想封都唔會封到佢地把口,應已通天,所以我看芭堤雅不會比香港危險。
回復 foreveralixa ##1 的帖子

我都差唔多就去。不過主要喺芭堤雅,希望會好d
都係睇定d先
機票已被取消,都係休息遲d再玩
唔知有冇師兄知道中左招既病人依家咩情況?
lads 發表於 2020-2-19 21:37
唔知有冇師兄知道中左招既病人依家咩情況?

都係瞓病床,使用呼吸機,睇天命
hyperheat 發表於 2020-2-18 15:47
I dunno,  我就係覺得香港相對危險,先乘機2月長留芭堤雅… 泰國其他地方唔講,芭堤雅住了一大堆expat,  ...

其實如果係去旅游, 帶齊口罩洗手, 當然不怕,
但係叫女正常如 大車果啲,咁就度度都危險啦.
弓長張 發表於 2020-2-17 09:06
疫症係人造的,有中國著名南開大學及軍方大學等公開論文認証
病毒入人体後會变異
係唔會消失

正解
好似傷風感冒咁
taka_007 發表於 2020-2-20 03:21
其實如果係去旅游, 帶齊口罩洗手, 當然不怕,
但係叫女正常如 大車果啲,咁就度度都危險啦.

帶齊口罩洗手就無事?
如果係咁 醫護點會被感染?
講得岩! 所以自己衡量自身安全問題!
依個時候去玩既話會玩得唔放心
tccck 發表於 2020-2-18 06:31

六月?
可能等到明年六月就安全了

https://www.thaiheadlines.com/%e ... e5%91%8a%ef%bc%882/

補充內容 (2020-2-21 01:52):
各位師兄都係少去為妙啦。泰國政府為咗賺錢繼續歡迎中國大陸遊客到訪,咁你就知道有幾危險啦。泰國政府嘅控制疫情能力肯定唔會好得中國幾多。各位師兄好自為之自重啦。
希望各位唔好咁天真啦,只要有一個人中招去到泰國,就算佢冇去滾都一樣有機會傳畀其他人命仔緊要呀。

補充內容 (2020-2-21 02:08):
我估計泰國官方一個月後公佈嘅數字已經冇人敢再去泰國啦

等緊佢同印尼月底官方數字

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 15:50