樓主: wongwingkin

封関啦

多謝分享
回覆 讚好 不讚 使用道具

wongwingkin 發表於 2020-2-5 20:47
咁就大令樂

見到呢個真人,鮑洗手,波洗腳,服務一流..........變態 107_787_1.jpg

tarochan 發表於 2020-2-6 09:43
見到呢個真人,鮑洗手,波洗腳,服務一流..........變態

咁正就密D去吸印仔啦

wongwingkin 發表於 2020-2-6 09:55
咁正就密D去吸印仔啦

大波高妹,禮拜尾又嚟,有機會一定要企响度後入

tarochan 發表於 2020-2-6 10:46
大波高妹,禮拜尾又嚟,有機會一定要企响度後入

影相,NN得唔得呀?出返个報告

回復 艾沙后 ##102 的帖子

真係吹撚漲架喎

中國口交部華春瑩自己講中國1月3日已向美國通報疫情三十次求助
居然有人會賴外地大學隱暪疫情

我從來冇用索水布形容佢
但睇黎真係咁
腦灌水一樣

wongwingkin 發表於 2020-2-6 10:52

唔出報告,廢事誤人子弟 總之A仔咁上下,包括最後果D情節,佢仲叫我睇,真係好變......

hkmon 發表於 2020-2-6 11:23

真係吹撚漲架喎

我所講的都是事實,大陸講野從來都無人信,隱瞞疫情一定会做,今次会,下次都会。所以如果真係有心阻止疫情,吾会係大陸做。如果港大D人早D講出黎係人傳人,這也是事實,10/l己知一家五口中招,仲要返到深圳傳埋俾其他親人,点解24/1先講,呢D係鐵証。阿媽係女人,吾洗睇佢有無帶胸圍,吾冼除褲吊下佢先知係咪女人,早D講我都吾過年前仲去9仔,你都吾会密密食,仲去離港8日啦。你話我無腦無所謂,每个人都有自己睇法,言論自由。

再講E護,我知佢地辛苦,但佢人有人工收的,大學最熱門的科目是E同護,30年前無人做護士,点解咁L辛苦宜家咁吃香。政府都話隔離仲要罷工。对我係纳稅人,你最好罷長D,佢地罷工害死的人一定多過中沙士死的人,死多人咪吾L洗E啦。

我吾係藍,但一定吾会做黃屍,只会吊祖記,吾会吊阿毛

hkmon 發表於 2020-2-6 11:23

真係吹撚漲架喎

你睇條友樓下既回應有幾九唔搭八,就知道呢啲腦殘藍絲廢老,可以引用爆龍哥果句,真係吊佢都廢閪事。

wongwingkin 發表於 2020-2-6 11:51
我所講的都是事實,大陸講野從來都無人信,隱瞞疫情一定会做,今次会,下次都会。所以如果真係有心阻止疫 ...

收咗人工就可以推佢哋去死呀?不斷放人入境,防護裝備都唔夠,就叫人上前線?隔離就大哂呀?隔離期間病發,係咪送返大陸醫?剩係畀碌棍啲差佬,你睇吓佢哋敢唔敢去做防暴?
講得簡單啲,明知你疑似生花柳,賓周爛哂,套又唔夠,重要推條女畀你屌呀?條女要求公司唔畀你入去,有錯咩?

directcom 發表於 2020-2-6 14:08
收咗人工就可以推佢哋去死呀?不斷放人入境,防護裝備都唔夠,就叫人上前線?隔離就大哂呀?隔離期間病發 ...

宜家有自由你選擇可以吾做,無人推得你去死,同樣見客生花柳,D囡可以走。花柳事少,爱滋事大,大家都有風險。吾好講呢D,有D護士怕見死人打包,知D病人就快吾得会即請病假閃。同樣好多囡都吾想做就有肉金收,大家都係為打工赚錢。

請問到今日,香港有几多个E護中了?香港人会進出大陸兩地,難道吾会中招嗎?隱瞞自己外遊史,係你屋企大厦社區度周维走是大陸人嗎?政府處理係極差,每个問题都吾会令人滿意的,多謝師兄提点。

wongwingkin 發表於 2020-2-6 14:35
宜家有自由你選擇可以吾做,無人推得你去死,同樣見客生花柳,D囡可以走。花柳事少,爱滋事大,大家都有 ...

罷工係基本法賦予嘅權利,唔出人工、威脅炒魷魚佢哋都會照罷,佢哋現在就係選擇唔做,有乜唔啱?政府夠膽,可以選擇唔出糧畀佢哋,睇吓有冇民意同法例支持?
香港到今日肺炎未大爆發,係好彩,唔通真係要等有醫護中招至真封關?何況封關又唔係針對大陸人,係所有由大陸嚟嘅,不論國籍,只要冇香港居留權,就冇得入,咁有乜嘢問題?
香港人喺自己地方播毒,最多去打柒佢,唔通可以唔畀佢返嚟咩?但冇理由喺非常時期,重要打開門去歡迎疫區嚟嘅遊客啩?

directcom 發表於 2020-2-6 15:15
罷工係基本法賦予嘅權利,唔出人工、威脅炒魷魚佢哋都會照罷,佢哋現在就係選擇唔做,有乜唔啱?政府夠膽 ...

我無反对過封關,更加吾会反对E護罷工,只想疫情早点過去。

wongwingkin 發表於 2020-2-6 15:27
我無反对過封關,更加吾会反对E護罷工,只想疫情早点過去。

咁你就要搞清楚,醫護罷工,唔係為錢,唔係為政治,唔係怕死,唔係唔想照顧病人,更加唔係針對大陸人,祇係因為香港醫療體系已經爆煲,承受唔到一批又一批可能受感染,不論國籍嘅人嚟醫病。你可以有唔同嘅政見,鬧人黃屍曱甴,但喺人命關天,大事大非面前,就收返起你嘅歧見,咪隨便批評呢班真係揾命搏嘅醫護。

directcom 發表於 2020-2-5 14:23
豬兄: 嗰條茂利專家未死,已經出院

吓,唔係病發死左咩
邊度訊息可信呀?

directcom 發表於 2020-2-6 16:06
咁你就要搞清楚,醫護罷工,唔係為錢,唔係為政治,唔係怕死,唔係唔想照顧病人,更加唔係針對大陸人,祇 ...

爆煲吾係今日既事,120%,200%,1000%都係爆。如果掉低自己的工作由得D病人死,坐係度玩手机,由得返工的同事去聽天由命死頂係岐視,你就當我係岐視。每个人的生命得一條,入院都係想好番出黎,人死了就完,交通燈打爛可以换過,美心摺左可以开過。有D事情要分輕重,救人變殺人,無人想,也不应這樣試。

mcdullpig 發表於 2020-2-6 16:19
吓,唔係病發死左咩
邊度訊息可信呀?

豬兄,黃廣發,北大乜乜主任,一月尾已經出院。

kiki2046 發表於 2020-2-5 01:57
無全面封關,而係全澳封舖,張套票凍過水啦

應該有得傾呀

wongwingkin 發表於 2020-2-6 10:52

風花雪月,呢件点睇 462_720_0ab788a8d44bd1535cf7f27507941311_detail.jpg 462_720_6be86332ce390a5128049e8af55db62b_detail.jpg 462_720_66a094b6e14c010ef0b6d8517104b8dd_detail.jpg