[曼谷] 懇請各位師兄睇睇!!一個有關蛇美既重要消息!!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位師兄,今次係小弟第一次出post, 希望大家認真睇睇, 因為事關重大。我都掙扎左好耐應唔應該講出黎。

是咁的,小弟2年前經常去泰國玩,蛇美都已經唔記得去過幾多次。因為去得多,識左好多傾得埋既囡囡做左朋友。直到識左現任女友先收左山,不過我班朋友間中去泰國玩都會叫我介紹囡囡比佢地,所以都同班囡囡都仲有聯絡。

早兩日,其中一個係蛇美開工既囡囡同我講,蛇美有囡囡中左「武漢肺炎」,另外有3個企佢附近既囡囡都重感冒中。 而家個位中招既囡囡係ICU, 佢家人都比人隔離曬。呢位囡囡除左蛇美之外,佢仲係BTS 站 Silom附近既Taniya日本卡拉ok開工。

各位師兄,可能你地未必會信,但寧可信其有,不可信其無。
將相係中招個位囡囡既facebook, 更新日期係2月8號。
佢偷偷地收埋左部電話,所以先更新到Facebook

我都希望各位師兄可以健健康康咁玩到腳軟。

祝各位師兄,出入平安,棍棍有力。

補充多少少

雖然而家少左好多中國遊客係泰國,但因為泰國冇封關。
只係冇左一團一團旅行團,但其實仲有自由行係泰國的。

蛇美好多囡囡都知,蛇美亦冇識燈或者清潔。去過蛇美既師兄都知個到個密封環境啦..

班囡囡同我講,佢地泰國人心知中招既人數比公怖既數字多,只不過因爲泰國太靠大陸做經濟支撐,所以唔可以講曬所有事實出黎,又或者唔公怖為確診,將佢地變左隔離觀察。
慘,希望早日康復
回覆 讚好 不讚 使用道具

補充多少少

雖然而家少左好多中國遊客係泰國,但因為泰國冇封關。
只係冇左一團一團旅行團,但其實仲有自由行係泰國的。

蛇美好多囡囡都知,蛇美亦冇識燈或者清潔。去過蛇美既師兄都知個到個密封環境啦..

班囡囡同我講,佢地泰國人心知中招既人數比公怖既數字多,只不過因爲泰國太靠大陸做經濟支撐,所以唔可以講曬所有事實出黎,又或者唔公怖為確診,將佢地變左隔離觀察。

未知能否pm圖中女子....

保證不外流

感謝師兄提醒🙏🏻

ICU都玩到手機+Facebook....
點都好,安全至上,巴打們小心

回復 lads ##7 的帖子

抱歉師兄。恕難從命。

囡囡們都係我朋友,我都良心掙扎左好耐先講出黎。
因為我都唔想香港出事。

回復 motombo59 ##9 的帖子

我第一個反應都係咁...

我朋友話佢收收埋埋部電話,冇人先拎出黎更新,叫自己朋友注意身體。
唔舒服就快快去睇醫生

一日咁多人去蛇美
如果係真的話
佢可能已經傳染左比過千人

小心為上
射射

多謝師兄提醒! 就黎去

慘:' 多謝師兄

多謝師兄提醒!其實我仲唔係咁信。肺炎如果真係喺泰國爆發,以泰國政府果種管理能力,絕對控制唔住。咁冇話下個月,下半年有冇得去泰國都成問題。唯有希望儘快控制疫情,希望囡囡吉人有天相!

回復 钢铁小飞侠 ##18 的帖子

其實我自己就唔驚既,我而家都係泰國。不過我住係曼谷周邊d平民區,我地都唔出遊客區。
我女朋友係泰國人,佢同佢屋企人成日都話呢個政府廢,軍人政府唔識治國..

不過佢地成日都話泰國政府成日報喜不報憂,所以佢地話呢個確診數字不能盡信。

感謝提醒,近期少玩為妙

咁又係,泰國一日唔封大陸人出入,一日都好高危

回復 c4.k ##1 的帖子

祝早日康復,不過蛇美真係少去為妙。

多谢分享 宜个时期的就算精虫上脑都唔敢去马啦!

唔系吧,刚刚系蛇美走今日星期五完全无人