澳門夜場會否出現結業潮?

名稱:沒有
場所種類:其他
消費:$500以下

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有排去唔到澳門, 就開個帖大家吹水。
澳門決定20號重開賭場, 但其他娛樂場所繼續停業。
已有夜場支持不住, 銀河酒店的美麗世界夜總會上周宣佈本月底結束營業。
如果疫情繼續幾個月, 會否更多夜場結業?
I believe it will have big impact even if not all closing down, at least the glory days will be over.

這好比手術成功,但病人死了。
復業后初期服務會更好!
囡囡亦會久旱逢甘露!
多謝師兄的分享
汰弱留強,返正有D弱埸唔會去,D囡囡會轉去其他埸,到時18長龍陣會更加長
希望快回復正常⋯⋯
只要澳门仍然容许夜场的存在,就一定有得玩,当然汰弱留强是肯定的,但对玩家来说应该是好事…
我愛六六八 發表於 2020-2-19 00:58
復業后初期服務會更好!
囡囡亦會久旱逢甘露!

我反而覺得囡囡想搵多些快錢,寧願走多兩轉都唔會同你磨咁耐
就算剛剛開返都唔敢去住啦...咁多密切接觸.......
酷新丁 發表於 2020-2-18 23:23
I believe it will have big impact even if not all closing down, at least the glory days will be over ...

The old good days have already been passed before the coronavirus’ outbreak.
我愛六六八 發表於 2020-2-19 00:58
復業后初期服務會更好!
囡囡亦會久旱逢甘露!

復業初期多數囡少客多,到時趕下場,服務更似快餐。
現在結業潮,到肺炎完了應該會有新場開,到時咪有新場試
諗起金池果幾個古惑仔經理無得撈就心涼。哈哈哈!
這場肺炎沒那麼快過去
據說4月才是高峰期
等套票減價啦
犬齒郎 發表於 2020-2-19 20:30
這場肺炎沒那麼快過去
據說4月才是高峰期

已經係風土病 好似傷風感冒咁
美丽世界是因為要配合工程,然後接下來沒自由行新簽,才選擇先結業吧
saydow 發表於 2020-2-20 12:01
美丽世界是因為要配合工程,然後接下來沒自由行新簽,才選擇先結業吧

租約到期業主唔續約, 老板通常都用呢個原因結束唔賺錢嘅業務。
回復 Winston91 ##19 的帖子

間野咁隱蔽梗係難

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-30 00:02