[無恥政府] 777政府,政治精神分裂……有病就睇醫生啦X!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

南韓疫情爆發,每日確診人數逾百,多區出現大爆發,成為全世界僅次於中國嘅疫區。林奠政府「果斷」向南韓封關,禁止所有非香港居民從南韓入境,並對南韓發出紅色旅遊警示,一次過滿足醫護罷工多時「全面封關」嘅訴求。突然間,「全面封關」既阻唔到貨運,又唔會將回流港人摒諸門外;更加唔會構成歧視,同埋又變得「有意思」。

一日間,林奠政權打倒昨日的我,示範終極雙重標準,七萬幾確診唔封,八百幾症就衝出嚟封,喺政治掛帥之下將港人嘅身家性命視為草芥。

問題係,點解林奠政權要多此一舉,喺呢個時候向南韓封關?南韓來港嘅旅客比起大陸少好多,唔會對港構成大威脅;加上港人嘅生死從來都唔係林奠 agenda 內,佢念念不忘嘅只係點樣喺九月立法會選舉為建制派翻盤;而且對南韓封關後輿論一致口誅筆伐,就知無助民意逆轉,更加表露佢「政治凌駕科學」嘅做法。

答案只有一個:就係要幫中共篡改歷史。

中共想洗清「武漢肺炎」源自中國嘅意圖十分明顯,一直都想撇清「禍首」嘅惡名:首先世衞譚德塞多次強調唔可以叫做「武漢肺炎」,要叫 COVID-19,將疫症去中國化;配合大陸輿論散播假消息,指肺炎病毒來源係台灣、美國,唔關中國事。隨住大陸嘅疫情喺內地慢慢「受控」,同時全世界各地包括南韓、日本、意大利、伊朗等地相繼爆發,「武漢肺炎」就唔再係中共獨家。可以肯定係不久嘅將來,大陸疫情會完全「受控」,地界各地就越演越烈,喺中共龐大嘅宣傳機器推動下病毒起源就會被模糊化。

事實喺大陸永遠都係相對,歷史從來都係由中共撰寫:8964 嘅血腥鎮壓變成「春夏之間嘅一場騷亂」,2003 年沙士可由 6 號(編按:無線藝人陸浩明)把口講個來源係嚟自香港,2020 嘅武漢肺炎同樣可以寫成中國大陸係最大嘅受害者。佢哋唔駛呃到全世界,只要呃到國內沸騰嘅人民,再次高舉民族主義,讓中華民族再次成為苦難下嘅受害者,鞏固佢哋搖搖欲墜嘅政權就可以,而林奠就係呢方面幫咗中共一把。

除咗對南韓封關,同日衞生署將疑似個案嘅準則由「14 日內到過中國大陸並出現上呼吸道感染癥狀或肺炎」改為「14 日內到過中國大陸或南韓人士」。喺定義上將南韓同中國大陸劃成一致,係將疫情去中國化嘅第一步。可以預見,港府會毫不猶豫咁繼續對其他各國封關,相反喺國內疫情慢慢「受控」之下,就會將中國剔出定義,或者放寛大陸人來港,造成既定事實,為大陸洗底。

中共嘅回禮就係林奠秘密報告要求嘅兩樣嘢:容許港府派包機接載滯留湖北港人回港,所以李家超宣佈率先接武漢港人;第二件事就係口罩問題,同日深圳市政府透過中聯辦每日向香港提供十萬個口罩,首批一百萬。可以話有求必應。

暴政最怕真相。要應對中共同港共寫在紙上嘅意圖,我哋要好好訓練好自己嘅記性,向外多方面宣揚真相同事實,「武漢肺炎」永遠都係「武漢肺炎」。
回覆 讚好 不讚 使用道具

同古代太監一樣,人性扭曲!

hamsuplow 發表於 2020-2-25 16:05

呢隻淋病上腦嘅畜牲,天生就無人性~

佢封的是南韓肺炎(KOVID2020)
而不是武漢肺炎(COVID2019)!

7 鵝無用。

又一定....蛇咬都唔認

wildgod888 發表於 2020-2-25 17:11
佢封的是南韓肺炎(KOVID2020)
而不是武漢肺炎(COVID2019)!

師兄有創意~

op1b 發表於 2020-2-25 18:47
又一定....蛇咬都唔認

當然啦~你咬佢唔食~

而家係2020年, covid19已經唔存在

hamsuplow 發表於 2020-2-25 16:05

你侮辱咗太監, 777 只是單細胞生物!

Delay no more.

真係仆街到茅朋友

柒婆一日唔死 一日累港人

ngon-9-9 發表於 2020-2-26 03:08
柒婆一日唔死 一日累港人

幾年前,邊度會有人諗到呢隻淋病畜牲可以衰格過689?

人藍自然腦殘

jackyjay 發表於 2020-2-26 09:05
人藍自然腦殘

呢個臭閪,狗都唔屌佢~

鬼叫 中國政府是香港的老闆

回復 iamboyboy ##1 的帖子

條柒婆廢up 大家吾好上心 !

龍門任你搬...