港府將每人發一萬港幣,贊助師兄去澳門桑拿

簽到
名稱:澳門桑拿
場所種類:桑拿
消費:$2000~$2999

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

https://www.chinatimes.com/realt ... 001955-260409?chdtv
港府將每人發一萬港幣救經濟
香港今日公布的《財政預算案》中,有消息指出,將落實18歲以上的市民每人派發一萬元現金,來挽回民心、經濟。

好羨慕香港的師兄

隨時都有船到澳門

單程不到一小時

買桑拿套票又等於船飛免費

現在又有政府贊助每人1萬元港幣=10300澳門幣

可以去澳門的桑拿或浴室玩至少3次

有排唔敢四圍浦
好似出年先有Wor,癈到無人有
多謝師兄分享報告
有排都未有得拎到
又要上議會核准通過
但先確准左警察加人工先
如果好彩議會核准左的話
又要市民填文件又要交文件申請
又要核對個人資料睇睇有冇資格
等下等下
都會唔會下年年尾都唔知有冇
最好派埋SN消費券
染左病, 死左, 火化埋都未收到正苦10000蚊啦
死左都未攞到
ra1zfk 發表於 2020-2-28 13:49
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20200226001955-260409?chdtv
港府將每人發一萬港幣救經濟
香港 ...

部分香港人真奇怪,派比你都謙三謙四,多謝都冇句重好似欠咗你咁,做人要懂得感恩好。
vv--vv 發表於 2020-2-29 00:40
部分香港人真奇怪,派比你都謙三謙四,多謝都冇句重好似欠咗你咁,做人要懂得感恩好。

我都覺得奇怪, 點解部份香港人覺得正苦呢次派一萬, 我地香港人要多謝? 感恩? 呢次D錢系由我地香港財政儲備分出來. 這財政儲備, 我們港人都有貢獻的, 所以嚴格來講, 只系回水, 何來多謝; 感恩呢?

如果你話呢次一萬系由中國財務派, 不動用我們香港財政儲備, 我就會多謝感恩!

而且, 點解唔可以嫌? 錢已經派得比澳門晚。宜家好多打工仔因呢次譯情冇左份工或減人工, 等嗰一萬救命, 宜家呢一萬仲要約暑假到年底先拿到, 人都瓜得!
都要等碼頭開返先得
回復 ivancww ##11 的帖子

慢慢等吧,攞到再说
Really don't know good news or not.
慢慢等吧,攞到再说

只派1萬有幾用,叼死林鄭個仆街!起碼要派夠10萬紋!
ivancww 發表於 2020-2-29 01:52
我都覺得奇怪, 點解部份香港人覺得正苦呢次派一萬, 我地香港人要多謝? 感恩? 呢次D錢系由我地香港財政儲 ...

中國財政一年都幾十萬億收入,僅派一萬文我哋香港人就要感恩戴德?派10萬先啦!仆街林鄭狗官,天滅中共!
多謝師兄分享報告
vv--vv 發表於 2020-2-29 00:40

香港政府有幾無能有目共睹,過往洗左幾多納稅人錢落大白象工程度
最簡單條港豬澳大橋根本唔值呢個成本,你見呢度咁多ching都話寧願等碼頭開番,都唔願搭車你就知。所以唔覺得政府對我地有恩,佢無咁敗家已經要還神
挑、感恩?呢D根本係我哋自己錢、何需感恩、小D大白象工程就話啫。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-17 02:24