[賽後報告] 越南閉關

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

中港台旅客即日起,不能進入越南境內。
就算到了越南,也要買機票出境
chongchi 發表於 2020-3-20 17:48
中港台旅客即日起,不能進入越南境內。
就算到了越南,也要買機票出境

source please
回復 lovekenbb ##3 的帖子

你要我show張機票定簽證你睇?
我今日就係入唔倒要我直接買機票走
chongchi 發表於 2020-3-20 19:18
回復 lovekenbb ##3 的帖子

你要我show張機票定簽證你睇?

香港飛?
回復 lovekenbb ##5 的帖子

緬甸飛,依家係任何國家都唔俾入
chongchi 發表於 2020-3-20 19:23
回復 lovekenbb ##5 的帖子

緬甸飛,依家係任何國家都唔俾入

18號公文仲比入境, 緬甸只是要隔離, 兩日就反面
回復 lovekenbb ##7 的帖子

我係緬甸stay左16日,越南睇都唔睇見你香港passport,直接要你走
chongchi 發表於 2020-3-20 19:45
回復 lovekenbb ##7 的帖子

我係緬甸stay左16日,越南睇都唔睇見你香港passport,直接要你走

緬甸要14日隔離,佢有望你機票吧?
  1. 新冠肺炎疫情:3月20日从疫区国家入境内排机场国际游客量近1200人次
  2. 据越南内排国际航空港最新统计数据显示,3月20日,内排机场入境的国际游客量达2585人次,其中来自疫区的国际游客量达1183人次。
  3. 越通社 2020年3月20日16:47
複製代碼
???
回復 lovekenbb ##9 的帖子

我入去果時仲未駛格離
chongchi 發表於 2020-3-20 19:50
回復 lovekenbb ##9 的帖子

我入去果時仲未駛格離

你邊日入境啊?
回復 lovekenbb ##11 的帖子

4号入境,不過緬甸唔好玩
chongchi 發表於 2020-3-20 19:54
回復 lovekenbb ##11 的帖子

4号入境,不過緬甸唔好玩

咩啊, 你4號入境緬甸? 今日20號入境越南?
回復 lovekenbb ##13 的帖子

係呀。。。
chongchi 發表於 2020-3-20 20:10
回復 lovekenbb ##13 的帖子

係呀。。。

即是唔受你14天隔離,要你直接走人?

唔是話入境緬甸14天隔離,
而是話要由緬甸入境越南要14天隔離
回復 lovekenbb ##15 的帖子

係呀。。。
chongchi 發表於 2020-3-20 20:18
回復 lovekenbb ##15 的帖子

係呀。。。

D鬼佬入唔入到越南?
回復 lovekenbb ##17 的帖子

入唔倒,有個法國阿伯直頭喊出黎
chongchi 發表於 2020-3-20 20:30
回復 lovekenbb ##17 的帖子

入唔倒,有個法國阿伯直頭喊出黎

要打電話問航空公司了, 電郵都沒個

法國阿伯以爲自己免簽?

------------------
玩到咁大

【VNExpress最新消息】
從3月21日0時起,來自所有國家和區域入境越南的人都需要集中隔離。這是越南國家防疫指導委員會在3月20日下午公布之決定。
如果出現咳嗽、發燒等症狀,將會被帶到醫療機構診斷是否為新冠肺炎及隔離。
對於持外交或公務護照者,如果健康狀況正常、沒有病徵,且由代表之外交機構保證進行隔離,可於外交代表機構或住所進行隔離,自入境日起算14天。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 13:31