[足球] 比利話:C朗勁過美斯

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

比利話:C朗勁過美斯

談到球壇絕代雙驕,球王比利認為,大紅人基斯坦奴朗拿度略勝美斯一籌。

談到基斯坦奴朗拿度(Cristiano Ronaldo)和美斯(Lionel Messi)之間的比較,79歲巴西球王比利日前在YouTube上一錘定音:「今日世界上最佳的球員是朗拿度。」

「我認為朗拿度是最佳,因為他的穩定性較好,但你不能忘記美斯,問題是他不是前鋒。」比利對35歲的C朗推崇備至,而即使美斯是來自宿敵的阿根廷,比利亦不得不加以認同。

對於上世紀的其他球王級人馬,比利坦言:「太多人,薛高、朗拿甸奴和朗拿度,歐洲的告魯夫和碧根鮑華。」不過他信心十足地表示自己是史上最佳:「我認為比利比他們都要出色,但不是我的錯。」

球王比利一錘定音 C朗勁過美斯

球王比利日前在網上為廣大球王解答一條千古難題,就係C朗同美斯邊個勁啲,比利嘅選擇係C朗,不過佢補咗句,自己才是史上最佳。

呢位79歲球王表示:「當今世上最佳球員係C朗,我認為佢最好,因為佢穩定性較佳,不過大家都唔可以忽視美斯,問題係佢並非前鋒。」

講到世上其他球級人物,比利數咗幾個:「有好多,薛高、朗拿甸奴、朗拿度,歐洲有告魯夫同碧根鮑華,唔係我嘅錯,我覺得我勁過晒佢哋,比利只有一個,唔會再有好似我咁嘅人。」佢竟然冇提馬納當拿,唔知係咪專登。

登錄/註冊後可看大圖
回覆 讚好 不讚 使用道具

C朗勁        

美C Old       

美C Out     

比利烏鴉口喎。

佢應該係講C朗做前鋒係世界最佳

回復 ssamhohoho ##1 的帖子

每個人心目中都會有一個最佳球員

一時瑜亮, 難分軒輊

每次比利把口祝福過的,下場都係

講完,C朗會否背脊一涼
心諗我的職業生涯,會否就咁...