朋友的故事

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

喜歡了一個人,但是他身邊已經有另外一個人了。每次跟他見面也很快樂,分手之後卻很徨,要不顧一切走在一起嗎?

不是不可以,只是,這樣做的話,大家都需要犧牲很多,大家都會很痛苦,尤其一腳踏兩船的那一個。

喜歡一個人,當然不希望他受到折磨,於是,只好不再接近他,寧願大家一起忍受那小小的痛苦、小小的寂寞、小小的思念……

現在雖然不能一起,甚至將來也不會一起,然而,那微小的痛苦,卻能滋養生命,讓自己知道,永遠有一個人,遠遠的、輕輕的愛著你。
原帖由 kpho 於 2010-6-7 11:44 發表
喜歡了一個人,但是他身邊已經有另外一個人了。每次跟他見面也很快樂,分手之後卻很徨,要不顧一切走在一起嗎?

不是不可以,只是,這樣做的話,大家都需要犧牲很多,大家都會很痛苦,尤其一腳踏兩船的那一個。

喜歡一個人,當然不希望 ...

朋友的故事即是自己的故事..........

放下吧.............尋找另一片天
回覆 讚好 不讚 使用道具

原帖由 selwyn 於 2010-6-7 12:23 發表

朋友的故事即是自己的故事..........

放下吧.............尋找另一片天

首先謝謝版主加分

版主的確是個聰明人

人生短短幾十年,一方面想忠於自己既感覺,情願後悔也不要遺憾終生…令一方面理智又翩翩壓抑著自己的情感…

使人進退兩難

原帖由 kpho 於 2010-6-7 12:40 發表

首先謝謝版主加分

版主的確是個聰明人

人生短短幾十年,一方面想忠於自己既感覺,情願後悔也不要遺憾終生…令一方面理智又翩翩壓抑著自己的情感…

使人進退兩難 ...

時間可以沖淡一切,放眼未來,那怕不能遇到更好的真命天子.........

原帖由 kpho 於 2010-6-7 11:44 發表

喜歡一個人,當然不希望 ...

愛佢

就要和佢一起

不用理他人

上呀
冲呀

原帖由 selwyn 於 2010-6-7 12:54 發表

時間可以沖淡一切,放眼未來,那怕不能遇到更好的真命天子.........

我成日覺得 , 感情事就好似生 bb ............

如果你生了一個 bb , 不幸養不大 .......

沒錯 , 你可以再生下一個 ,

不過感覺永遠都不會一樣 ......

A 就是 A , B 就是 B , A 不可能代替 B , B也是一樣 .........

原帖由 千歲京 於 2010-6-7 20:55 發表

我成日覺得 , 感情事就好似生 bb ............

如果你生了一個 bb , 不幸養不大 .......

沒錯 , 你可以再生下一個 ,

不過感覺永遠都不會一樣 ......

A 就是 A , B 就是 B , A 不可能代替 B , B也是一樣 .... ...

沒錯,沒結果的愛情當然令人遺憾,但總不能沉澱在過去的悲傷,

正如你所比的 example, 當第一個BB養不大,難道以後就不再生,只懷念已逝去的 ?

人只有向前看,才能走出過去的陰影

原帖由 selwyn 於 2010-6-7 23:03 發表

沒錯,沒結果的愛情當然令人遺憾,但總不能沉澱在過去的悲傷,

正如你所比的 example, 當第一個BB養不大,難道以後就不再生,只懷念已逝去的 ?

人只有向前看,才能走出過去的陰影 ...

=0= 我真是會選擇不再生了 , 否則舊的感覺會被沖刷去的 , 人都留不住 , 連記憶都比掏空 , 感覺很難受的 ==

原帖由 千歲京 於 2010-6-7 23:44 發表

=0= 我真是會選擇不再生了 , 否則舊的感覺會被沖刷去的 , 人都留不住 , 連記憶都比掏空 , 感覺很難受的 ==

千歲京師兄真係一個性情中人

原帖由 donjuan 於 2010-6-7 14:55 發表

愛佢

就要和佢一起

不用理他人

上呀
冲呀

贊同!

幾大就幾大

與其遺憾, 寧願無怨無悔, 死而後已

原帖由 假波男 於 2010-6-8 10:24 發表

贊同!

幾大就幾大

與其遺憾, 寧願無怨無悔, 死而後已

你同[戴奔州]的看法完全相反,哈!

唔好在一樹掉死,往事就有回憶藏在心低的愛系永恒的!

原帖由 千歲京 於 2010-6-8 11:16 發表

你同[戴奔州]的看法完全相反,哈!

所以戴奔州發達我pk囉

原帖由 假波男 於 2010-6-8 20:08 發表

所以戴奔州發達我pk囉

不過有些情況 , "衝" 是不可行的 .........

我就超勁極度非常後悔 , 當日給呀 BE 知道我真的中意了她 .............

我沒有幾次做完一件事後會如此後悔 ==                唉 .............

原帖由 千歲京 於 2010-6-8 22:07 發表

不過有些情況 , "衝" 是不可行的 .........

我就超勁極度非常後悔 , 當日給呀 BE 知道我真的中意了她 .............

我沒有幾次做完一件事後會如此後悔 ==                唉 ............. ...

我唔認為你應該後悔囉.

冇錯,如果你唔講佢唔知,你倆關係可能會長一的的,
但,佢永遠不知你愛佢又如何,唔通你想佢永遠都當你系客咩?
而且,你唔講佢都feel到啦,女仔對呢的野好敏感既.

講左,得唔得,都有個了結

原帖由 假波男 於 2010-6-8 23:37 發表

我唔認為你應該後悔囉.

冇錯,如果你唔講佢唔知,你倆關係可能會長一的的,
但,佢永遠不知你愛佢又如何,唔通你想佢永遠都當你系客咩?
而且,你唔講佢都feel到啦,女仔對呢的野好敏感既.

講左, ...

u are right ...... 唔講佢都知啦 , 不過 .....

比佢估估下 , 佢反而可以輕鬆自在一d ......

依家比佢證實咗 ..... 佢心態可能唔同晒 .......

如果唔比佢確定 , 我就可換多d時間 .....

慢慢 "感染" 佢 ......

依家一針見血 , 落葯太重 , 佢頂唔住 ...... 一命嗚呼 ................ ==v

唉 ....... 我成為咗殺人兇手 , 點可能一d悔意都冇丫 ????

所以 ..... 依家佢 "拿" 住我 2k , 佢咁鬼醒一定知我行緊 "苦肉計" 啦 ==

問題係 , 我都唔知幾時再 "同佢傾" 好 ............

太快 , 有反效果 , 太耐 , 我又驚我忍唔住 ........

下個月仲有一次 , 仲唔止 2k ............

問題唔係點解仲要比佢 , 同比幾多 ......

而係 , 佢 "拿" 住我d錢 , 我又唔搵佢 , 佢又唔比得返我 .....

如果我一直唔搵佢 , 佢會唔會覺得好怪呢 ==