你 最吾 preferred 邊間 工程師 顧問公司 ??

接觸過aecom, 好一般... 不過可能樹大有枯枝而已...
回覆 使用道具

回覆 使用道具

RFI, CVI, RVO, EOT......
永遠都係呢D蕉....
回覆 使用道具

ara03kw 發表於 2011-8-25 15:13
我錯過咗入政府嘅機會...

你問曾權羅EOT...再入過
回覆 使用道具

SIN329 發表於 2011-8-21 10:38
系現在consultant fee 太少了....有料同經驗果d友都去左bd啦

有料有經驗果D去左BD? 呢様野真係唔覺囉....
回覆 使用道具

lha 發表於 2011-8-27 11:36
有料有經驗果D去左BD? 呢様野真係唔覺囉....

好多去咗做contractor 就有...
回覆 使用道具

ara03kw 發表於 2011-8-29 09:05
好多去咗做contractor 就有...

做 contractor 下家庄受乾收銀氣多,做乾收銀唔會好D?但係一個人分分鐘幾單project係身,時間夾唔準做到吊頸都似,做業主PM又隨時揹鑊比人擺上枱祭旗,唔係就一朝天子一朝臣,大佬一走無得留低..... 做政府雖則出糧定必準時,但生活枯燥,一係悶死人唔係就悶死自己.... 呢行負能量累積太多了!
回覆 使用道具

lha 發表於 2011-8-30 01:21
做 contractor 下家庄受乾收銀氣多,做乾收銀唔會好D?但係一個人分分鐘幾單project係身,時間夾唔準做到 ...

做到高層先有幾單野要一齊跟... 受人錢財, 替人消災... 一係就唔好收人地咁多錢lor.
回覆 使用道具

schmid9394 發表於 2011-8-20 16:37
假設你係一個 Client (業主) , 撇開價錢因素,你 最 吾 preferred 邊間 工程師 顧問公司 (consulting Engin ...

上面有D firm 只做單一工程...好似BV只做水....CM Wong做structure....不過個主題都好吸引
回覆 使用道具

好睇人唔係睇公司
回覆 使用道具