在接機大堂見到明星時...

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

唔知大家有冇試過在機場接機大堂見到明星呢?如果試過,場面係唔係好虛撼呢?

但大家望下D星就好啦,唔好逼埋黎要握手要簽名,因為好多人,好危險架。我前幾日幫五月天送機的【衝撞】期間唔小心打親 fans 個鼻,搞到佢流哂鼻血,好采佢冇搵記者同警察搞大件事。

在機場見到時D星,唔好反應得太癲,要顧及下隨行的工作人員。望兩眼,影兩張相就好啦。

討論

吸引: 5.0
吸引: 5
平常心即可發表於 2012-5-26 12:52
同意同意,可惜我未試過在機場見過明星
回覆 讚好 不讚 使用道具

含辛茹苦 發表於 2012-5-19 13:40
唔知大家有冇試過在機場接機大堂見到明星呢?如果試過,場面係唔係好虛撼呢?

但大家望下D星就好啦,唔好 ...

這兩個是誰?
胡夏新樂隊?
那些男錯過的大陸
那些男錯過的愛情!

我都未見過。

回應 jjbb6699 #3 的帖子

左邊是『五月天』的結他手同團長 - 怪獸

而右邊是鼓手 - 冠佑

I bet I won't recognize any when I meet one.

我以前經常飛,見過:

1、Parco,@check in counter,與電視上看並無多大區別。

2、Leon,behind him in the security check queue, 他穿牛仔褲T恤街坊裝,加羽絨服(12月,冬天),皮膚黝黑、粗燥,沒有很多明星風範。

3、官恩娜,@check in counter 擦身而過,身材高挑豐滿,皮膚嫩白,長髮飄逸,比電視上看美艷得多,超讚!

4、大傻哥,我與他非常有緣,一共碰面兩次。

一次在杭州機場國際到達大廳,另一次在飛機上坐在他旁邊。英氣不凡,豪爽非常!

我求他合照,他反而説笑:“我呢D明星仔算啦,你搵劉德華啦...”

終落機後如願以償。

雖大傻哥已回歸天國,但依然時常懷念他。

仲有:
1、Eason @boarding gate, 佢真實身材比較矮細。

2、陳欣健 @北京機場港龍lounge, 一襲白色西裝紳士十足。

When I used to fly between TW-HK a lot, did seen quite few while flying first class.  Never pay much attention, 40 minutes sleep is important for me.  
Then I like to rush off planes, usually the 1st, call it a personal hobby.  Half way to the custom at the terminal, always see photographers rushing toward behind me.  You know how funny those photographers look with those heavy cameras?  
And yes, stars do have to wait on line for custom inspection just like us, and they usually have to wait behind me.  

any other stars you've seen ?

回應 鳩達 #10 的帖子

印像比較深刻的有…
接送過濱崎步(變態!我以後唔敢再接步姐的機)、X JAPAN、五月天、金賢重、Super Junior、少女時代、哈利波特雙胞胎、東方神起…多數是韓星同日星的接機送機,英美的名星好少請我間公司…

含辛茹苦 發表於 2012-5-31 01:19
回應 鳩達 #10 的帖子

印像比較深刻的有…

原來你係專業人士。

回應 MRYEE #12 的帖子

我老細同上司先專業,我只係學生兼職黎咋,只係想返工同時見見明星、呃飲呃食同呃睇演唱會

從未喺機塲見過明星

含辛茹苦 發表於 2012-6-2 20:13
回應 MRYEE #12 的帖子

我老細同上司先專業,我只係學生兼職黎咋,只係想返工同時見見明星、呃飲呃食同呃 ...

物盡其用!

印象中無遇見過

明星也是人阿,沒啥好興奮的

師兄何解會與 FANS 大打出手呢??????

香港明星落機係無料到
人到KOREA 果地一黎就真係痴哂

大聲尖叫