想買医保..

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

想買医保,請問那間保險公司好??

先比較再打算, 其實沒有一家是最好或最平,
主要看能保障甚麼??
除了醫療保障計劃外,
記著要買住院現金保障.
如果有看私家門診保障的計劃, 一般會貴很多.

多比較幾家.
回應 魚魚 #2 的帖子

主要想買住院現金保障.謝謝!!!!
回應 oq9l #3 的帖子

住院現金睇你入息幾多,唔係想買幾大就幾大,住院醫療一定要買,唔係病咗至買就麻煩
回應 no6jason #4 的帖子

謝謝師兄們提點,我正在問多間保險公司.....
回應 oq9l #5 的帖子

其實你要搵一個你信得過agent,多過保險公司,因沒有一位保險係完美
Zurich and BO Shing la ....... they are not bad
回復 no6jason #6 的帖子

絕對認同,要搵個有交帶、幫得手o既 agent 最重要。
有事搵佢唔倒,交保費至見下,加單至搵你,份單幾架世都冇用。
回復 trymeraisan #8 的帖子

其實要做到都好難,每次搵客好多時都誤會sell單或加單,有時都好矛盾下
很多保險公司做的都不錯
trymeraisan 發表於 2012-6-18 22:01

絕對認同,要搵個有交帶、幫得手o既 agent 最重要。

深刻體會

貨比三家不吃虧
oq9l 發表於 2012-6-1 09:22
回應 魚魚 #2 的帖子

主要想買住院現金保障.謝謝!!!!

住院現金保障, 其實好多医保都包, 但除了考慮保費, 最重要係額外的附加重症 !
通常医保手術, 医生, 都有一定保額, 但9成一定超, 所以一定要附加重症  !!
但附加重症有上限及超支的8成 !!
好agent比公司product重要
唔好拣D hard sell agent
回復 oq9l #1 的帖子

Hello😊我係做保險的,其實間間都係差唔多架咋,
不過都會有少少分別例如係斷線每日嘅價錢可能都會有少少分別,
我覺得可以比較幾間公司不過如果我係你企係你嘅立場嘅話考慮嘅因素,
除咗係保險公司之外我覺得好似樓上個位師兄咁講要搵過信得過嘅agent仲好因為如果你有咩事嘅話嗰個agent就即刻follow到你
我支持保柏, 感覺很好
買左未
保险我也买过,但不知道能不能保终身
教你一招
先隨便找一家
把你的需求
講的愈清楚愈好
等對方提供了合約
就拿這再找幾間
請他們根據這個
提供更好的合約

順便問一下