吐露港公路行88告我超速

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

激死...半夜2點,吐露港公路行時速88km都告我超速,佢老母啊,咁果d行百幾ge點解唔全部拉曬?
時速88km連快線都唔敢行啦,分分鐘比人"砵",鬧你阻住路啦
分明係點指兵兵,拉一放十!但係好心差人哥哥你拉都拉個時速120,130似樣d啦,告我超速8公里,''吐露港公路88km'',咁ge罪名講出來好似講緊笑話咁

吐路港係一條好鬼祟的highway

佢唔同段係有唔同的時速上限

各位要留心

超速係犯法, 俾人拉只可以怨自己

亦唔應該話點解唔拉其他人

自己錯左仲將責任推卸俾人

咁唔係一個正確的態度
其實事實上你係超左速 吐露港係最快係行80km 你超左 告你其實好正常
$450  交告票,    破財擋災.
good321 發表於 2011-6-17 13:50
其實事實上你係超左速 吐露港係最快係行80km 你超左 告你其實好正常

吐露港公路

我記得速度限制有70, 80 同100
just tell them your odometer reading show is 80, then go to body shop got a statement said your odometer has no problem.

ask if he can prove to u u are 80
當自己唔好彩啦!
就搵你制旗
good321 發表於 2011-6-17 13:50

呢個我明白ge,就算超1公里都係超,都無話可說
只係發下牢騷,果條路行快線人人都係100打上,連巴士好多都唔止80,真要楂正,日日可以拉幾百人
其實楂開車都會明白超10個8個係90%的司機日日都會發生一兩次的事
怪我自己唔醒目,明知半夜多偷拍...慘做左一次雞...愛來警猴果隻
windtear 發表於 2011-6-14 14:55
激死...半夜2點,吐露港公路行時速88km都告我超速,佢老母啊,咁果d行百幾ge點解唔全部拉曬?
時速88km連快線都 ...

吐露港高速公路時速限制最高可達 100 公哩, 可能点錯相.  應該立刻往警察交通投訴科投訴, 反影事件的真實情況, 還你清白.
深表同情, 通常影相都係影100轉80個d位, 所以ching係80限速既地方行88~~即係超左~~
而且ching係行緊90以上(-3 誤差)...無計~~~
devil00o 發表於 2011-6-18 11:15
just tell them your odometer reading show is 80, then go to body shop got a statement said your odom ...

唔好做埋d無野

人地告得你你估會無証據咩

你咁樣只會流廢金錢, 時間
king3kkklee 發表於 2011-6-21 08:54
吐露港高速公路時速限制最高可達 100 公哩, 可能点錯相.  應該立刻往警察交通投訴科投訴, 反影事件的真實 ...

正如我上述所講

吐露港係有唔同制速的地方

尤其係有小路出大路的位

以及一段大直路後

所以超80係唔出奇的
黑仔神 發表於 2011-6-21 10:02
正如我上述所講

吐露港係有唔同制速的地方

c hing 我當然明白.  再者深 夜行 80 多公哩,  車少人少, 真是無理由比告票的.  所以如有時間., 應據理力爭, 還你公平
回應 黑仔神 的帖子

big brother, some time cops forgot to turn on the speeding sensor, just let u know~

king3kkklee 發表於 2011-6-21 10:08
c hing 我當然明白.  再者深 夜行 80 多公哩,  車少人少, 真是無理由比告票的.  所以如有時間., 應據理力 ...

超速就係超速, 犯法就係犯法

車少人少有咩關係, 依d只係借口

如果有人係車少人少的時候超速出事

你咪又話點解警察唔告人

自己錯, 唔認, 仲話要據理力爭

有咩理, 有咩爭,

咩還你清白, 你係清白咩
devil00o 發表於 2011-6-21 11:53
回應 黑仔神 的帖子

big brother, some time cops forgot to turn on the speeding sensor, just let u kn ...

如果佢唔開sensor

你估佢敢唔敢告呢

你要明白, 你無証據都告你

分分鐘俾人搞返轉頭, 變左妨礙司法公正

試想佢會唔會為一張告票搞到自己無左份工同坐監呢
回應 黑仔神 的帖子

big brother, majority 60-70% office will turn on the speeding sensor.
reasons are
1. running out battery
2. people don't request for the odometer reading receipt.
3. 2 seconds rule. as long as u staying u didn't speeding n follow the 2 second rule.
4. according statistical, sometimes reading radar is wrong!!
devil00o 發表於 2011-6-21 13:14
回應 黑仔神 的帖子

big brother, majority 60-70% office will turn on the speeding sensor.

ching, 唔好介意

你所寫的我真係唔係睇得好明

你可以用中文嗎
黑仔神 發表於 2011-6-18 10:22
吐露港公路

我記得速度限制有70, 80 同100

冇錯,唔同段有不同限速
回應 windtear 的帖子

唔係嘛

現在整條吐露港不是已經可以全程100?

我記得所有工程已經完結 係馬場對出個段仲係80 返到去大埔三修二先80

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-7 10:09