樓主: miguocache

[新兵問路] 請問哪些情色按摩店收信用卡的?有人了解嗎

系泰國換錢 好方便 蝕得幾多呢 現兜兜比算啦

不如擔心下比囡囡屈你 lady drink / 屈你 LT 早走 / 叫碟雞飯 結果黎左碟鵝飯
如果死要堅持叫G用卡的話,不如過澳門算
回復 ericfrancais #22 的帖子

啱聽 有道理
我投現金一票....
美國佬 都中意用卡。。。不過

亞洲大部分都系中意比較現兜兜

我大概明白師兄 喃住去旅遊可能目的地 唔單單系泰國
攜帶大量現金的確造成很多不便。。。。

師兄可以考慮下到當地 銀行或者機場銀行 提款 。。。畢竟出黎玩裹味野更系現金最實際啦
(記得出發之前 致電所在銀行將出國旅遊 否則境外刷卡有可能暫時凍結的。。順便再問問要去目的地國家找換的手續費 )

回復 Sukhumvit #20 的帖子

No, 你位朋友所講唔係全部事實。在美國如果唔見 credit card, 或被盜用。一般來講,你只要第一時間報失。銀行會問你呢幾日用左乜? 如果有任何 charged 唔係你的。你不用負責任,銀行會 take care, 你只要付你自己用過的。跟著會 cancel 你的卡,然後立即寄上一張新卡給你。你不用
"等報案到結案, 不用等張卡凍結完出過張新, 又不用等5~7日先寄". That is not true, at least not any major banks,.

好多時候,你卡被盜用,銀行都知先過你。我幾次被盜用,都係銀行通知我先知。我問你,你會幾何日日去 check 你自己每日的 activities 呢? 而銀行有 software 會自動 check 你的 daily activities.  銀行一見有野唔係好妥第一時間就 block 左你個 card. 所以有出國一定要 notify  你銀行你的行程。我中過招啦,去到唔攞到錢。
我大陆的信用卡在一次消费后被盗刷了数万元 真心不太推荐您在东南亚使用信用卡
回復 austinpower #26 的帖子

我朋友是在菇時專門店俾人盜用2000
由於佢係做代購, 每日都有可能刷卡, 我相信銀行好難發現會有乜唔妥
And銀行話立即寄新卡, 都要等5~7日

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-18 16:26