[精兵召集] 疫情集中討論帖 (四)

我今年總共損失了 18 張訂好的機票  (全變成了遙遙無期的信用點數了...)
有亞航、馬航、酷鳥,捷星,就沒一間退錢的。
希望疫情儘快過去
fy9413 發表於 2020-4-12 21:36
聽泰國朋友講, 芭場雅過去星期五起封城21日 , 咁搞法, 7月都唔知去唔去到泰國

https://www.ctwa ...

c兄近排少上黎,10日前我講左啦

http://141hongkong.com/forum.php ... page=10#pid82534822
sosofuxk 發表於 2020-4-13 14:42
好掛住泰浴同gogobar d 囡囡...如果香港有類似MARIA 既地方就好

我都好掛住蛇美D 女!
今年年尾去到,
都偷笑!

fy9413 發表於 2020-4-12 22:36
聽泰國朋友講, 芭場雅過去星期五起封城21日 , 咁搞法, 7月都唔知去唔去到泰國

https://www.ctwa ...

7月应该冇问题。
7月我估香港自己都未搞得掂
其實而家係要兩邊通
泰國過得去,但返香港要14日一樣都去唔到

我冇咁貪心要有女,陽光與海灘已經可以,諗住去寇立透吓,不過來回都要隔離,點去
ilovejapangirl 發表於 2020-4-13 17:17
我今年總共損失了 18 張訂好的機票  (全變成了遙遙無期的信用點數了...)

18張!? CHING 係代人訂機票, 定自己要過去做生意呀?!
ilovejapangirl 發表於 2020-4-13 17:17

我5張,退了4張,有一張退不了,那是二月的,疫情還不嚴重,我自己不上機
fy9413 發表於 2020-4-14 02:06
18張!? CHING 係代人訂機票, 定自己要過去做生意呀?!

純暗黑旅遊.....
190250 發表於 2020-4-14 02:23
我5張,退了4張,有一張退不了,那是二月的,疫情還不嚴重,我自己不上機

我元旦去了福崗,月中去了趟深圳出差,然後春節去了泰國,二月底去了印尼,
然後三月起就全部都不能去了....  今年假多,本來想開開心心的過一年的....
結果天不從人願....
等吓先啦,全世界都有排搞
我都覺得有排都無得去
今年真係要忍忍手, 而且黎緊HK經濟同環球經濟都大檸樂, 要保住份工同埋留多D CASH係身
我估8月香港自己都未搞得掂
我估10月搞得掂!
希望疫情快D过去啦
泰國話得都唔好去住,我識個條女等唔到我去,焗住係芭堤雅,初初話唔出街,應該捱得過,今日話明天走,事關呢兩日多咗二百病例,但新聞冇賣,到時開返信幾多,我都係諗住去啲少人海島就算
希望疫情早日脫離
Maybe July still not yet ready

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-3 21:28