[精兵召集] 疫情集中討論帖 (六)

回復 190250 ##1 的帖子

睇怕遙遙無期
沖哥報道羅勇有本地確診
泰國因為新冠肺炎疫情放緩,在本月初開始逐步放寬對外國人的入境管制,然而由於一群埃及軍人入境後涉嫌違反自我隔離規定,當中更有一人確診染疫,泰國周三(15日)起再次暫停所有入境航班。
feelray 發表於 2020-7-15 09:52
泰國因為新冠肺炎疫情放緩,在本月初開始逐步放寬對外國人的入境管制,然而由於一群埃及軍人入境後涉嫌違反自我隔離規定,當中更有一人確診染疫,泰國周三(15日)起再次暫停所有入境航班。

其實真係好仆街...一放寬就有人唔自覺,哩班人係要拎去打靶...

同理推論,香港放咁多人免隔離响社區周圍走,其實算係爆得少...

順手放返條link
https://www.google.com.hk/amp/s/tw.news.yahoo.com/amphtml/%25E6%2596%25B0%25E5%25A2%259E%25E5%25A2%2583%25E5%25A4%2596%25E7%25A7%25BB%25E5%2585%25A5%25E7%2597%2585%25E4%25BE%258B-%25E6%25B3%25B0%25E5%259C%258B%25E8%25AE%258A%25E6%259B%25B4%25E5%25A4%2596%25E5%259C%258B%25E4%25BA%25BA%25E5%25A3%25AB%25E5%2585%25A5%25E5%25A2%2583%25E8%25A6%258F%25E7%25AF%2584-103142124.html
全球千幾萬人中招,一日無疫苗,一日都無得玩
190250 發表於 2020-7-15 13:33
其實真係好仆街...一放寬就有人唔自覺,哩班人係要拎去打靶...

同理推論,香港放咁多人免隔離响社區周圍 ...

人都係自私同無知...
hkcolumbus 發表於 2020-7-15 14:18
全球千幾萬人中招,一日無疫苗,一日都無得玩

等疫苗出得,可能已經變種
又再等新疫苗
ericm 發表於 2020-7-15 15:55
Reply dddmmm ##163 Add Thread

同意

我都同意。但問題係米係知道自己中左情況下周圍走。 我相信埃及軍人未比知道自己已中招..但係泰國政府自己括免檢疫犯錯。香港政府重大問題
fungoth 發表於 2020-7-15 19:24
我都同意。但問題係米係知道自己中左情況下周圍走。 我相信埃及軍人未比知道自己已中招..但係泰國政府自己括免檢疫犯錯。香港政府重大問題

唔關知唔知自己中招事既...佢地係要家居隔離架,講緊就係自我隔離時出左去幾個地方...好可能係急不及待要搵囡...香港都大把人帶手帶走街走
本身8月有機會行得,宜家又再等
ericm 發表於 2020-7-15 15:55
Reply dddmmm ##163 Add Thread

同意

即係戴套同唔戴套自己揀...
190250 發表於 2020-7-15 20:19
唔關知唔知自己中招事既...佢地係要家居隔離架,講緊就係自我隔離時出左去幾個地方...好可能係急不及待要搵囡...香港都大把人帶手帶走街走

叫人自行隔離根本就岸能夠...
FUtonight 發表於 2020-7-16 01:02
本身8月有機會行得,宜家又再等

8月?
年尾都未必得呀, 依加正苦唔理民生, 加上話唔到事, 病毒無限輪回
dddmmm 發表於 2020-7-16 01:48
叫人自行隔離根本就岸能夠...

依樣真
無得吊西.... 好悶.
羅勇事件,暫時未知會有幾多人中招,學校已停課,黎緊可能又禁乜禁物
bangkok 發表於 2020-7-16 13:11
羅勇事件,暫時未知會有幾多人中招,學校已停課,黎緊可能又禁乜禁物

泰國政府剛剛宣布,1603 名在曼谷和羅勇府(即帶有病毒的埃及士兵和外交官女兒所在的地方)的人士進行了測試並出現陰性結果🙏🙏🙏🙏🙏

Source 胡生
dddmmm 發表於 2020-7-16 01:56
8月?
年尾都未必得呀, 依加正苦唔理民生, 加上話唔到事, 病毒無限輪回

(((本身)))

本身最後泰國話度下開5個區
如果14日後再驗多次無武肺就可以跨區活動
仲諗住有一絲希望

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-22 05:41