[沉船分享] 大家重記唔記得一位師兄同打令1囡囡嘅故事

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

無記錯的話係15年前左右有一位師兄分享咗佢同打令1一位囡囡嘅故事。
嗰位師兄係一位身居要職會成日飛去世界各地公幹嘅,佢邂逅咗打令1一個囡囡,除咗會去打令1見囡囡之外,囡囡亦會帶嗰位師兄返宿舍過夜。
雖然佢哋係相愛,而且嗰位師兄都搵到唔少錢,但最終因為錢銀問題唔可以喺埋一齊,囡囡最後返咗去泰國被一位有錢又有勢力嘅人士包養。
師兄無放棄到,有時間就會飛去泰國見囡囡。呢位師兄因為好忙所以每隔幾個月或半年先會post一次文,前前後後一直都post咗幾年。
但之後隔咗好耐好耐都無再post文,之後有一日師兄再post文,但原來post文嘅係師兄嘅朋友,最後結局係囡囡先過咗身(我唔記得囡囡係因咩事而過身)
而師兄之後亦因為大病而過身,最後係師兄嘅朋友用咗好多時間同方法令到佢哋兩個可以喺加拿大合葬。

無記錯師兄嘅朋友係2010年或2011年左右受師兄所託喺處理完晒佢嘅身後事之後先post出來,之後個post一直被版主喺澳門夜遊區置頂,但舊四之後經歷過一、兩次死網站之後,所有之前論壇嘅post都無晒,或者有其他師兄會講只不過係一個尋歡客嘅沉船故事,但好記得當時睇到嗰位師兄post出來嘅文,睇得出佢係一個風流但唔下流嘅人,故事係真係假都好有無師兄記得呢個故事呢?
澳門 泰妹 沉船
Google keyword, 你會見到兩個當事人嘅名同埋完整故事
兩個都已經不在人世😢
記得.女嘅死於吸食過量毒品,因為佢亞媽欠好多債,所以要跟個有錢人.但一直揾唔到條女張相

Ching 突然好感觸?
singsingwong 發表於 2022-11-26 22:32
澳門 泰妹 沉船
Google keyword, 你會見到兩個當事人嘅名同埋完整故事

己看了整個故事、人生總是太多“無奈”

回復 Bestdododo ##5 的帖子

係呀,出嚟玩咗差唔多二十年,睇見呢幾年值得玩嘅囡囡愈來愈少,相熟嘅囡囡又一個個消失,舊四同其他論壇又愈來愈少值得睇嘅內容,突然諗返起Meow & Chochet 嘅故事,再諗返起自己同兩個有感情交集囡囡嘅事,真係有啲感觸
回復 singsingwong ##2 的帖子

多謝你嘅提示,令我可以睇返呢個故事
唔係Ching 提起,便早已忘記!
Meow & Chochet 無論人生和感情都充滿無奈!
呢到無咗值得睇嘅內容,只係有經歷嘅ching 少咗出聲!
呢度好多ching 都係風流不下流!
我相信他們背後都會有一個感人故事!
迷魂小羔羊 發表於 2022-11-27 15:24
回復 Bestdododo ##5 的帖子

係呀,出嚟玩咗差唔多二十年,睇見呢幾年值得玩嘅囡囡愈來愈少,相熟嘅囡囡又 ...

20年2個?還是一生人2個?
咁又係咪花心?
好欣賞seafoodfans ching 的瀟灑!
自問無本事風流,結果只算下流!
回復 Bestdododo ##10 的帖子

歡場上20年2個囡囡,花心與否就真係人人角度都唔同
迷魂小羔羊 發表於 2022-11-27 20:00
回復 Bestdododo ##10 的帖子

歡場上20年2個囡囡,花心與否就真係人人角度都唔同

是的!
如果有標準便沒有故事!
局外人點睇不重要!
回復 迷魂小羔羊 ##1 的帖子

謝謝你提起這件事
我根據下面師兄tips響Google搵到個post 一口氣睇晒
可能我哋大家都有自己嘅故事所以睇到好投入
非常好奇嗰位大台小生係邊位

多謝師兄分享
我都即刻搵左黎睇

感慨要同女女修成正果,錢真係最重要個一環
你唔照顧得女女好好,佢為左生計,又要做返個行
做得個行,身體會同其他男人接觸,又或者同客要保持聯絡
呢d都係破壞關係傷感情嘅主因

同埋故事女女如果堅定離開吸血鬼原生家庭
結果真係會唔一樣,同男朋友去到另一個地方,全新黎過
你搵到閒錢,得閒寄d返去幫下手都算
還完一筆又一筆,呢生注定俾屋企揸乾

睇完之後又係諗起同幾位女女之前嘅事
感慨萬分........
hajimede 發表於 2022-12-6 10:00

多謝師兄分享

師兄分享來聽下
回復 Tongchan1 ##15 的帖子

都係初初好地地
但慢慢個女仔變左

感慨

曾經有一d moment,大家嘅感情好真摰,可惜嘅係last 唔到
做人就係要move on
Meow & Chochet

件事應該係發生於90年代, 沒記錯Meow是死於本世紀初, Chochet兄寫的時候應該是200X年上下, 我最初係香討睇的

Chochet兄仲有另一個故事叫北越沉船, 可惜最後冇寫完

Chochet兄的朋友Sawadee兄有四台戶口, 當日我也是在四台看到他公佈Chochet兄的死訊

其實我一直都覺得Meow&Chochet應該拍電影.

BTW 故事中有一個小插曲, 當中提到有一位男星去溝Meow但被教訓左一餐, 當時大家都估呢位男星應該係展昭???
有多少人做到落幕無悔 ?

今日同一個做雞的朋友食飯按摩飲咖啡聊天… 都識得佢廿年多,今年 48 , 大陸叫雞識得的,當年佢話以為嫁左人有歸宿,原來是個垃圾乜都唔做既… 所以要做雞養家。果時緊係唔信,佢好靚女好身材又知書識禮,慢慢變左朋友… 真係朋友,無搞過佢都十幾年… 到今日佢仍然養住果件仆街,今日飲咖啡期間果件仆街 wechet 到,關心老婆做左幾多個,佢話無開工同我飯茶,即刻就屌佢老婆做乜唔開工… 個女人開左 個 speaker 比我聽, 一 d 都唔嬲…… 最後只係好溫柔咁話,黎緊幾日聖誕假會好多客,放心啦. 唔講啦。 我問佢,你重可以做到幾多年 ? 知道,所以要走黎呢度呃鬼佬囉 …… 無語。

我都開始沉沉哋了,吾知未來會係點
舊年到依家識了一年多,其間她回鄉大半年,一回來我哋關係突飛猛進,吾知呢個相好會吾會變成知己
石罅米, 比雞啄 的故事. 兩件過身?? 愛滋??

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 12:45