[芭提雅] 重遊泰國 第二季 Part 5 (Agogo / Soi 6 / Local Bar 雜談)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

首先講明,  呢一篇報告比較雜亂,  亦都冇艷情小說部分, 請多多包涵!!

(I) 先講 WS Agogo Bar 經歷

落Panda嗰晚, 先由酒店行五分鐘去Soi 6會合另外三位師兄, Second street入口慢慢行去Beach road出口.  全部師兄都揀唔啱, 跟住搭車殺落Walking Street.  

重點觀光, 顏值號稱WS 最高嗰兩間 - Palace 同 Pin up !

冇記錯應該十點幾, 首先入Palace行咗個圈.  超多人, 插針都插唔落,  啲女驟眼睇其實唔差, 起碼有五/六個可以揀到, 不過冇位, 被迫轉場.

Pin Up 都係人多, 不過勉強搵到近門口位, 坐到四個人.   叫杯啤酒慢慢睇女

感覺上Pin up d 女冇Palace 咁平均, 靚同醜樣個Range好大.  我哋四個人其中兩個師兄有坐過女.  

其中台灣師兄坐嗰條女, LD 五分鐘叫一杯, 可能師兄覺得太chur感覺唔好, 跟住放生, 點知第二條女都係差唔多, 五分零鐘又開始問第二杯, 最後師兄都冇帶走!

至於另外一位師兄, 揀咗條女都唔錯, 飲咗一杯已經開始傾帶走. 媽咪過嚟負責傾, 話條女只做ST唔做LT.  其實師兄原意係想帶走條女去Panda 玩, 所以最後都傾唔掂...

至於我自己, 揀女有兩個原則: 1) 一定要有眼神交流 2) 如果我認知範圍內, 有其他師兄做過, 我都唔想揀.

由於我哋坐嗰張枱係門口角落頭位, 相信有囡囡望過我哋呢邊有眼神交流都幾難!   其中認得一條女, 有師兄先前做過(有post過相), 我覺得好靚, 好cute, 完全係MCOT!    見佢喺台上半裸跳舞, 兩三個round都冇客人叫佢坐, 真係有衝動想搵佢. 可惜, 兩個point中曬 , 未試過眼神接觸, 又有師兄做過,  算吧啦...

不過過兩日響Hollywood 撞到呢條女, 佢陪緊個阿叔兩個人坐一台, 冇估錯應該係LT咗帶佢落去玩.  我亦始終冇勇氣走去問佢攞Line.  隨緣啦!!

(II) 跟住講下 Soi 6 我第一次嘅體驗

嗰日同台灣師兄兩條友慢行Soi 6.  之前講好咗, 如果睇啱即刻入去, 分道揚鑣, 唔使等對方.  行咗一陣, 本住一定要體驗心態, 將審美標準略略調節, 見到一個靚妹, 驟眼睇ok 喎, 又有眼神交流, 又好笑容, 即刻掉低台灣師兄自己衝咗入去!  坐低咗, 都係正常程序啦, 自己飲啤酒請女LD.

條女我覺得個樣唔差, cute, 少少baby fat 但係唔大波, 唯一缺點係箍牙. 冇記錯好似23歲, Add 咗佢L1ne 之後慢慢睇佢先前啲相逐一講解, 又講下先前有香港男朋友, 睇相佢又嚟過香港旅行,  etc..

出奇地, 條女英文尚算ok喎.  另外傾咗好多計, details就唔講喇....

到戲肉, ST1500 + 750 (inc. BF + LD + Beer).  上樓, 房間如我所料, 同香港指壓/馬檻差唔多, 間舖頭一共有三間房, 共用一個浴室,  好簡陋.

入到房, 完全冇rush嘅感覺, 條女好主動, 我就慢慢玩, 細節就無謂講, 識我嘅師兄都知道我唔靠寫咸濕嘢增加收視率, 總之感覺良好!!

做完之後衫都未著攤喺張床度傾計, 條女講好唔鍾意工作嘅環境, 我回應咗幾句, 唔想繼續呢個話題, 費事講講下叫我幫佢贖身!!

貼士我主動俾, 唔會因為佢唔提而側側膊!

之後嗰一兩日佢都有主動L1ne我, 可惜之後我去荷里活識咗一條女, 其他所有人我都冇乜點覆啦!!

(III) 最後講下一間本地Isaan人去嘅基佬人妖店 - Sinlapin Isaan

點解無端端加插呢個行程?完全因為先前九月響荷里活識嘅M小姐..其實我上次我都冇太著墨去講我同佢嘅故事, 簡單講就係9月荷里活陪咗我兩次, 之後我返曼谷佢有又嚟陪我一日, 到今次11月尾再見面, 最後有個傷感嘅結局.....

嗰晚約咗M小姐見面, 去食飯, 其實最初嘅氣氛都唔錯, 佢話同佢阿媽講認識咗一個香港男仔, 佢阿媽好反感喎, 話Hong Kong same as China喎. 我心諗你阿媽識乜吖!!

跟住M又講想嚟香港玩, 順便見下我屋企人, 好似我真係認定咗佢係女朋友?  我其敷衍下, 好呀, 下年有機會嚟囉!!

食完飯M話想join埋佢啲同鄉去玩, 我冇乜所謂, 反正去旅行梗係要去多啲未去過嘅地方啦!

from Google Map

入到呢間店, 妖氣沖天, 目測起碼九成以上係Gay 或LB., 男同男/女同女當眾拖手仔, 攬攬錫錫好平常!!

至於啲所謂歌舞表演,  完全本土Isaan, 身為遊客嘅我當然100%投入唔到啦!! 唱歌D腔感覺上老土過羅文/李龍基, 嗰啲舞蹈/服裝等於國內新春晚會(不過係2-30年之前嗰隻).  可能在場差唔多全部都係Isaan 人, 個個都玩到超high, 又隊酒又跳舞! M都玩到超級high, 而我...  開始覺得好眼瞓... ZZZzzzz

差唔多兩點開燈打烊之後, M帶埋我同佢啲同鄉 (兩個基佬一pair, 加一個乸型) 去咗一間又係Isaan人開嘅餐廳食宵夜.  既然個勢好似做到我真係M嘅男朋友咁, 請你哋食宵夜有乜所謂, 食得幾錢吖?

轉捩點開始嚟, 我個人最頂唔順就係眼瞓, 冇得瞓我會發脾氣!  食完宵夜三點幾, 條女仲話要去卡拉ok (餐廳後面其實有幾間好簡陋嘅K房).
我塊面開始黑, 條女話唱一個鐘, 當然拖下拖下,  差唔多天光!!  我已經好唔客氣叫M走, M見我態度唔好, 竟然話眼瞓係我自己問題,  因為前幾晚我自己出去玩, 又話肯定我去搵女 (即係先前有條女L1ne我去insomnia事件), 我費事同佢拗, 話等佢, 喺k房度瞓覺, M突然之間捉咗我出去話call車同我就走.  架車嚟到佢推咗我上車, 話叫我去酒店瞓覺先, 佢唱完k過嚟搵我, 仲話叫我keep住佢個手袋, 唔怕佢會放我飛機!!

去到呢一點我真係爆 , 覺得好冇意思, 你攞返個手袋, 你走先至call我!

最撚好笑, 條女call車根本冇講去邊間酒店, 諗住叫司機響荷李活放低我!! (雖然我講過我間酒店好近荷里活).

我覺得條女真係好唔尊重我, 無論先前我對佢點好(細節唔講), 佢鍾意玩, 完全唔會顧及我眼瞓或者care我嘅感受!! 講真, 我畀錢出嚟玩,要 受呢啲女嘅氣, 我不如返香港溝港女?

我返到酒店, 响L1ne留咗最後一段說話, 大致意思係:  我對你真係算好好, 我以為你會感受到, 但響咁少嘅事裏面我睇到你完全唔尊重我, 唔珍惜我!! 算吧啦, 以後無謂再搵大家, good luck !  Send完之後我就block咗佢!!

我唔否認, 呢件事響我嘅旅程帶嚟咗少少嘅傷感, 但有啲細節有時都會回味一下,   好似條女有一日同我講佢隻錶停咗:

有時睇返 D message 都幾sweet, 真真假假都唔需要太執著.....

以上係我响泰國嘅一個失敗故事, 悶襯大家唔好意思!!

-- END OF PART 5 --

仲有一篇未寫, Hollywood 女主角登場!!

Soi 6而家ST BF 要750!?我疫後新手,無試過ST, 真心唔知...

BTW, 栢豪師兄明我點解唔鐘意去WS果兩間P字頭啦,去果兩間其實我唔洗去PTY

覆住咁多先搶個頭香,收工再覆先
回覆 讚好 不讚 使用道具

Sorry!  師兄, 我寫得衰, 750 係包曬BF , LD , 同我自己支啤酒.  我已經改番!!

另外 P字頭嗰兩間 Agogo, 實在人太多, 太商業,  如果有時間我寧願去探索其他細少少嘅Agogo, 可能會搵到好嘢, 而又感覺良好!

回復 manmannew ##1 的帖子

因為我已經係中佬, 所以玩得比較簡單啲, 只係鐘意泰國夜場(包括高高吧,  泰浴, Disco, Nightclub 等等), 嚟叫隻雞咁, 甚少返啅, 已經唔會再同妹妹仔玩談情

HKtraveler 發表於 2022-12-20 15:29

因為我已經係中佬, 所以玩得比較簡單啲, 只係鐘意泰國夜場(包括高高吧,  泰浴 ...

其實我都係中佬, 只不過去泰國玩, 用少少"假感情"去包裝/點綴叫雞呢個簡單直接嘅金錢交易啫!

Soi 6堂食唔使BF, 樓上房租3-400 Baht
所以肉金1000+ 300+ drinks
樓主比貴咗

可能係近年NIGHTWICH GROUP投資Soi 6
持住有多間店,唔跟公價,收貴D讀係原因

另外,恭喜樓主回復自由身
舊既唔去,新既唔來
出來玩啫,留精不留情

roadpeople 發表於 2022-12-20 15:55
樓主比貴咗

謝謝師兄!  我記得1500 係肉金 (不過呢樣係咪任條女開?), 另外750 嘅breakdown我都唔係好清楚啦!!

WS 主街agogo有幾間都係劈LD既場,我永遠都係敬而遠之,兩間P字頭劈LD就最誇張,叫跳緊既囡落黎講緊要3杯LD,所以我鐘意响細場慢慢坐,一般15至20分鐘一杯LD 。

玩Soi 6就真係玩得仲慢過WS,搵到既話性價比高,但搵唔啱就當然再平都係假。

至於基吧/人妖新場...我只可以話唔啱我...但我佩服栢豪師兄勇氣既,我依稀記得栢豪師兄响峴港定芽莊既探險文,講尋幽探性,栢豪師兄真係尊業既。

至於與working girl既小甜蜜...作為窮肥丑毒既我,從來無有任何既冀望...不過Thai Working girl响哩方便,只要錢到位,哩種甜蜜既感覺佢地係絕對係最尊業既...

不過栢豪師兄真係高手,我玩咁耐都未試過有泰妹話黎香港同我見家長😅

roadpeople 發表於 2022-12-20 15:55
樓主比貴咗

近幾次有同行師兄Soi 6 ST都係1200至1500了,當然可能有價講,但唔講價計,開1200已經係[新公價],後生或者有自信既開1500都已經好常見。

塗山都漲左好幾次價啦,加價我都只能含激淚繼續玩

回復 190250 ##9 的帖子

塗山而家乜野價?
疫情前幾年去過,D女死魚灘屍
個地方冇其他野玩,冇好野食,悶到抽筋
八卦一問,山長水遠,其實唔會再去

回復 190250 ##2 的帖子

thank you ching love story, forget it, too many many girls there

manmannew 發表於 2022-12-20 16:00
謝謝師兄!  我記得1500 係肉金 (不過呢樣係咪任條女開?), 另外750 嘅breakdown我都唔係好清楚啦!!

係,任條囡開,我觀察係1200至1500左右,但我見過同行師兄既女子開2000都有😭

roadpeople 發表於 2022-12-20 16:24
回復 190250 ##9 的帖子

塗山而家乜野價?

疫後我都無去過 ,我只係舉例塗山由150K到250K到300K, 我都係要硬食😭

190250 發表於 2022-12-20 16:08
WS 主街agogo有幾間都係劈LD既場,我永遠都係敬而遠之,兩間P字頭劈LD就最誇張,叫跳緊既囡落黎講緊要3杯LD ...

睇嚟, 我下次一定要去睇睇細間嘅Agogo bar, 希望都搵到好嘢啦!!

其實去下新場都係叫做識多樣嘢, 見多樣嘢, 咁解.  至於探險, 係呀, 上次峴港盲中中跟咗個摩托佬去搵嘢食, 事後諗番都覺得有少少唔安全....  不過人生係要有少少冒險&經歷, 先至唔會單調!

至於荷里活FL / working girls 嗰D 小甜蜜, 見家長呀嗰D, 我根本唔會 take it seriously.  不過有時諗返起都幾得意, 自我陶醉一番!!

confield 發表於 2022-12-20 16:34
回復 190250 ##2 的帖子

thank you ching love story, forget it, too many many girls there

Haha!  Thanks C Hing.  It is true, many many many girls out there!!

manmannew 發表於 2022-12-20 15:50
其實我都係中佬, 只不過去泰國玩, 用少少"假感情"去包裝/點綴叫雞呢個簡單直接嘅金錢交易啫!

泰妹係咁嘅喇, 玩玩吓談情, 佢唔記得你係客, 要比錢㗎

師兄咁靚仔,女死女還在,怕咩

HKtraveler 發表於 2022-12-20 17:30
泰妹係咁嘅喇, 玩玩吓談情, 佢唔記得你係客, 要比錢㗎

咪係囉! 雖然有時畀錢唔係大曬, 但係呢個世界你氹我, 我氹你啫.  你對我好, 我一定識做! 你對我差, 我搵第二個!

dnnoo 發表於 2022-12-20 18:18
師兄咁靚仔,女死女還在,怕咩

都係嗰句啦, 靚乜鬼仔吖???  

我對D女, 次次都畀足錢㗎!! 佢哋唔提, 我都唔會詐詐諦諦唔畀,當FOC嚟肯定自己好靚仔囉!!

呢類型嘅,又幾好睇,鍾意長文