大 型 豪 華 的 士 6 月 推 出 新 界 率 先 試 行

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

的 士 將 進 入 新 時 代 , 以 七 人 車 改 裝 的 大 型 的 士 將 於 6 月 投 入 服 務 , 市 民 只 需 以 現 時 車 費 , 便 可 乘 坐 寬 敞 豪 華 的 士 , 尤 其 適 合 攜 帶 大 型 行 李 或 坐 輪 椅 人 士 。
互 聯 網 近 日 流 傳 一 部 七 人 車 噴 上 綠 色 新 界 的 士 顏 色 , 以 及 「 的 士 」 字 樣 的 相 片 , 不 少 網 民 稱 奇 : 「 乜 香 港 有 七 人 的 士 咩 ? 」 的 士 小 巴 權 益 關 注 大 聯 盟 主 席 黎 銘 洪 承 認 , 它 是 20 部 由 日 本 運 港 的 大 型 的 士 「 先 頭 部 隊 」 之 一 : 「 我 諗 住 車 到 齊 先 曝 光 , 點 知  街 俾 人 影 到  。 」

大 型 的 士
座 位 : 5 座 位
車 廂 內 櫳 : 由 七 座 位 私 家 車 改 裝 、 更 寬 敞 , 並 設 有 裝 置 供 輪 椅 使 用 者 直 接 上 落
車 價 : 約 40 萬 元
油 價 : 每 公 里 1 元
收 費 : 落 錶 收 12.5 元 , 每 次 跳 錶 收 1.2 元

現 有 新 界 的 士
座 位 : 5 座 位
車 廂 內 櫳 : 相 對 較 窄
車 價 : 約 20 萬 元
油 價 : 每 公 里 5 角
收 費 : 落 錶 收 12.5 元 , 每 次 跳 錶 收 1.2 元
幾好啦,啱我呢d屎肥仔坐
d報紙報導真係慢幾步 我d相月頭影既
原帖由 至寶三鞭丸 於 2007-4-24 18:37 發表
d報紙報導真係慢幾步 我d相月頭影既

知你把能閉
不過的士商會上年尾都講左會換大車啦 :nogood:
原帖由 lung 於 2007-4-24 18:50 發表

知你把能閉
不過的士商會上年尾都講左會換大車啦

你知就掂啦
原帖由 至寶三鞭丸 於 2007-4-24 18:54 發表

你知就掂啦

咁你幾時請我飲茶
原帖由 lung 於 2007-4-24 19:09 發表

咁你幾時請我飲茶

我請你飲茶又何妨 咁你又幾時請我食點心 :saliva:

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 11:50