想問大家一個問題???

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

你地覺得一個結左婚既男人,再一次拍扡係咪好衰........................?
好難答你喎,又唔知人地夫婦關係係點!
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-7 23:44 發表

fun姐,佢地關係幾好架.......................

如純屬個人花心,當然唔係咁好啦!
原帖由 puppy_fun 於 2007-10-7 23:48 發表

如純屬個人花心,當然唔係咁好啦!

都算係,但係大家都有心,都唔知點,而家都幾煩下.........................
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-7 23:53 發表

都算係,但係大家都有心,都唔知點,而家都幾煩下.........................

當然係大家都有心至會發生咁既事,
婚後既人,好多時都會有呢個問題,
而婚姻,係當初大家既一個互相照顧既氶諾!
如果輕易放棄這氶諾,實再唔係咁好!
講真,如果純粹追求愛情和感覺,就當初唔好結婚!
就算今次能同這有心既對方發展到再婚,又如何?
唔知幾時,又會再出現令此主角心儀既人!
到時又點吖?又煩同一問題?
有d人婚後,仍會出現唔少既異性吸引自己!
但請動情前,諗一諗在家既配偶!
佢都可能有異性追求佢或吸引佢,
但配偶可能選擇了安坐家中等老公回家!
珍惜,就係呢個時候學習架喇!

若夫婦間有其它問題,則另當別論,正所謂,家家有本難唸的經!
原帖由 puppy_fun 於 2007-10-8 00:05 發表

當然係大家都有心至會發生咁既事,
婚後既人,好多時都會有呢個問題,
而婚姻,係當初大家既一個互相照顧既氶諾!
如果輕易放棄這氶諾,實再唔係咁好!
講真,如果純粹追求愛情和感覺,就當初唔好結婚!
就算今次能同這有心既 ...

我都明白依個道理,
有時都真係認真考慮過會放手,
不過人係有感情,
一聽到佢既電話,或見到佢又會心軟,
所以而家都幾迷茫...................
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-8 00:11 發表

我都明白依個道理,
不過人係有感情,

如果玩拖泥帶水,呢件事一定會越黎越複雜!
到時聽到個老婆哭哭啼啼,唔知又會點呢?珍惜呀!
原帖由 puppy_fun 於 2007-10-8 00:16 發表

唔該哂fun姐,要用d時間諗諗佢,thx.....................
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-8 00:20 發表

唔該哂fun姐,要用d時間諗諗佢,thx.....................

嗯!珍重!

隔離開咗條thread,俾你望下三角戀,大家會遇到既問題係咩?
一般都係三個都痛苦!
  http://141hongkong.com/forum/vie ... &extra=page%3D1

回覆 #7 ~狂~ 的帖子

明唔代表會做到!!!
你哩個真係一個好大嘅籍口~~~~~~
做人要有擔帶,做男人更加要有
唔好搵籍口或理由去俾自己做錯事!!!
有人同我講過:
人可以做錯事,但絕不能做壞事!!!
因為錯可以無心之失或一時衝動要威或一時迷失!!
但壞事係儲心積累,有計劃地去做一d傷天害人/理嘅事而令自己得益,可以係快感,可以實際收益!!!

記住當身邊多左個人,做每件事前,都要以對方為先,先再諗自己
因為你嘅承諾,係照顧對方一生一世,此愛的承諾係唔簡單!!!
浄係俾地方佢住,訓,俾飽飯佢食,而無愛佢照顧佢,哩d只係同養隻狗無分別!!!

原帖由 大聖 於 2007-10-8 01:13 發表
明唔代表會做到!!!
有人同我講過:
因為錯可以無心之失或一時衝動要威或一時迷失!! ...

合情合理,當頭棒喝!!
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-7 23:25 發表
你地覺得一個結左婚既男人,再一次拍扡係咪好衰........................?

咁你有無諗住離婚先
原帖由 ~狂~ 於 2007-10-8 00:11 發表

我都明白依個道理,
不過人係有感情,

心乜鬼軟啦,咸濕就咸濕啦
仲有就係成日諗住食得唔好晒
原帖由 puppy_fun 於 2007-10-8 00:16 發表

哭哭啼啼咪好囉
你呢幾日有無睇新聞,就係呢類問題,屎幾件
原帖由 大聖 於 2007-10-8 01:13 發表
明唔代表會做到!!!
有人同我講過:
因為錯可以無心之失或一時衝動要威或一時迷失!! ...

點會同養隻狗無分別
斷估佢都唔會同隻狗做愛
因為錯可以無心之失或一時衝動要威或一時迷失!!
但壞事係儲心積累,有計劃地去做一d傷天害人/理嘅事而令自己得益,可以係快感,可以實際收益!!!

記住當身邊多左個人,做每件事前,都要以對方為先,先再諗自己
因為你嘅承諾,係照顧對方一生一世,此愛的承諾係唔簡單!!!
浄係俾地方佢住,訓,俾飽飯佢食,而無愛佢照顧佢,哩d只係同養隻狗無分別!!!

嘩! 我聽完想喊咁濟!!

你講得好啱!!!

悔以往之不諫, 知來者之可追,實迷途而未遠,覺今是而昨非!!!!
狂,玩下好喇,唔好放真感情落去,如果你發覺另一方都係有真感情,你要及時收手,如果唔係你只會傷了三個心! 你呢一刻放手只係失去左你想得到嘅野,你遲左放手就連得到手嘅野都失去埋! 到時嘅煩惱比宜家大十萬倍!
of course no good la.......
call141 該用戶已被刪除

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 11:06