我可以駡回上司嗎?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
可以...唔想做GA 話...

討論

好假: 2.0
好假: 2
公務員團隊是講道理的!發表於 2012-10-26 10:43
mingepd 發表於 2012-8-5 13:37
回復 CM3924 #2 的帖子

我是公務員.

For 公務員, you can 駡他 if you do not care about promotion.
However, he can still make life difficult for you
老細永遠是對的...上司...你都係打等resign letter la
Boss is absolutely right if the employee prefers to get the salary
回復 Z370 #50 的帖子

I hope to be Supervisor next time.

討論

吸引: 4.0
吸引: 4
努力做好自己!發表於 2012-10-26 10:45
mingepd 發表於 2012-10-25 20:09

I hope to be Supervisor next time.

Hahahahahaha yes yes

Good good
mingepd 發表於 2012-10-25 20:09

Supervisor also has boss
除非你唔想撈, 屋企咁多人要你養, 一個字"忍"
回復 bob_lam #54 的帖子

He is king?

討論

公務員有制度,除行政長官外,無人會是king! 如有不滿,應向部門首長或公務員事務局投訴!發表於 2012-11-3 15:14
回復 mingepd #55 的帖子

又如何? 又奈何!

討論

公務員有制度,除行政長官外,無人會是king! 如有不滿,應向部門首長或公務員事務局投訴!發表於 2012-11-3 15:16

They will not care for this minor.
mingepd 發表於 2012-11-4 09:13

They will not care for this minor.

公務員有制度,除行政長官外,無人會是king! 如有不滿,應向部門首長,華員會所屬分會或公務員事務局投訴!
回復 hkpkboy #58 的帖子

They don't care for Supervisor scored at sub-ordinate.
mingepd 發表於 2012-11-4 15:08
回復 hkpkboy #58 的帖子

They don't care for Supervisor scored at sub-ordinate.

就你的問題,今早已向公務員紀律秘書處求証。
該處確認,就你的問題,他們有權可以直接介入。
如有須要,請直接電該處的高級首席行政主任尹太,電話:22314089
你直接向該處求助,才是真正解決問題的方法。
單在這裡發帖,根本無法改變你的問題。
回復 hkpkboy #60 的帖子

Thanks you.

Friend.
你到頂未?
你有冇機會升?
如答案係「到」同「冇」,你大把嘢可以玩(詳情問你政府好友,呢度唔會教)!
佢要寫死你,佢煩過你,真係睇你唔順眼咪掉走你囉!
"我可以駡回上司嗎?"

What a stupid question
其實他有 這樣的
不禮貌祇有兩個原因

對事

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 14:31