[野戰/槍械] 新手想問下野...

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

朋友送左枝拎黎擺ge氣槍比我(因為入得7發子彈...)
突然間對war game有D興趣
不過預算唔係多..
請問5000蚊有無可能買到一把大槍一把手槍同基本裝備?

其實係講錢之前
我諗你要諗下係咪真係有興趣先
如果諗住貪得意, 可能玩兩下就算
咁就唔好買了
因為一來哂錢, 二來要搵地方擺
到錢方面, 5000只要你要求唔太高係夠有餘的
不過你想係game的角式會影響到買咩槍

你之前打過wargame未先
如果未你可以去試下租槍玩下先
雖然租的槍一定差
但起碼會令你知道自己係咪真係想玩
之後再考慮買會好d

你先去打一場試下,我有好多朋友都玩完一場都無繼續玩
當你試過後仲有興趣的話,先再買槍(好難搵齊腳去打,多數都係join d唔識ga 人 打game)
如果你仲興趣,咁就要睇下你打室外定室內
小弟認為室內買一枝手槍就夠,室外就睇下你想點玩法先可以講你聽
wing0916 發表於 2012-8-22 00:48
你先去打一場試下,我有好多朋友都玩完一場都無繼續玩
當你試過後仲有興趣的話,先再買槍(好難搵齊腳去打,多 ...

咁室內都可以買枝auto的
因為手槍火力有限
可以諗p90同mp5
呢兩支唔係唔好,只係本人覺得打室內,手槍就足夠,因為手槍都有長甲,買兩隻夠打一場0.0
wing0916 發表於 2012-8-23 00:16
呢兩支唔係唔好,只係本人覺得打室內,手槍就足夠,因為手槍都有長甲,買兩隻夠打一場0.0 ...

Sorry for the dumb question - what is 長甲?

Thanks C-Hing!
Augulist 發表於 2012-8-9 21:16
朋友送左枝拎黎擺ge氣槍比我(因為入得7發子彈...)
突然間對war game有D興趣
不過預算唔係多..

睇下你買咩廠啦,
有平有貴,
5000一定有可能,
但問題係你係咪真心愛上咗war game哩項項目,
你真係想玩嘅話,
其實都試係一項幾燒銀紙嘅活動.
不如你試多幾次CQB, 室外埸地玩下,
睇下係咪真係鍾意,
而且又可以試下你鍾意室外定室內多啲,
咁你買嘅裝備又會分別..
wing0916 發表於 2012-8-23 00:16
呢兩支唔係唔好,只係本人覺得打室內,手槍就足夠,因為手槍都有長甲,買兩隻夠打一場0.0 ...

長甲揸上手唔係咁方便
同埋長匣都係50飛到
如果你係glock枝auto, 兩秒要換匣了
aloharicnsa 發表於 2012-8-23 21:55
Sorry for the dumb question - what is 長甲?

Thanks C-Hing!

手槍一般匣係廿零三十發
長匣可以去到50
lawson. 發表於 2012-8-28 12:28
手槍一般匣係廿零三十發
長匣可以去到50

I got it - thank you C-Hing!
marui hi-capa打cqb最好~又準

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 13:01