[曼谷] 一世難忘 - 普通到不普通之旅

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

八月初又到了曼谷七天公幹,星期日下午到步,去完酒店已定下目標去某massage店,因為咁多次去曼谷都未試過,點知,就係呢一次成為我畢生難忘嘅經驗!

去到大約六點,大概有20個囡囡,睇晒全部,特別有一位嘅樣子好吸引我,但係因為嗰度有啲特別嘢玩,所以就問問papasan嗰一位玩特別嘢得唔得,papasan叫佢過嚟,點知佢話唔識,咁我諗一諗再望一望,發覺佢真係幾靚,長頭髮,黃皮膚,高高瘦瘦(後來知道係165cm),所以都決定去馬!

上房嘅時候,我用英文問佢幫我massage得唔得,點知佢答No,心諗死火,特別嘢又唔識,massage又唔得,英文又唔係幾好,點算?

入到房,佢問我喺邊道嚟,我話香港,佢知道之後,就用好純正嘅普通話同我溝通,原來佢係中泰混血兒,十年前開始學普通話,相比我,我未學過普通話,啲普通話普通到唔普通,勉勉強強講到少少,好彩我都聽得明,亦都好彩佢亦都聽得明,不過成日俾佢笑!就係咁樣,展開咗我呢一個不普通嘅普通話之旅!

由當初上房,因為佢唔係咁識英文,以為佢會好靜,點知用普通話溝通之後,發覺佢好好傾,笑嘅時候仲好甜,一邊服侍我冲涼,一邊就係咁傾計,無所不談,笑聲不絕!

上床嘅時候,佢服侍得我好好,雖然只係上套吹,但係都好舒服,到正式埋牙,發覺喺佢身上攞到一種從未試過可以喺囡囡身上攞到嘅一種好夾嘅感覺!就係咁,轉咗好多個姿勢,快快樂樂地享受咗呢一次咁特別嘅經驗!

完事後,佢俾我影咗幾張相,仲問佢拎咗電話,諗住之後再揾佢!帶住好開心嘅心情離開,不過已經有一種唔捨得嘅感覺。

故事仲未完......

當晚之後,我已經不停咁成日諗起佢,不過星期一佢放假,我就決定星期二再去揾佢!

星期二下晝,打定電話問佢幾點返工,佢話六點左右,我準時六點到達,佢已經喺門口等我,俾錢上房,呢一次嚟一開始就已經好好傾,我仲一早買咗份小禮物俾佢,過程依然係傾好多計,笑聲不絕,最特別係今次變咗「環保」,但係重點依然係嗰一種好夾嘅感覺,邊做邊笑到哈哈聲,呢種感覺真係自己女友都未必會有。

要走嘅時候,依然有一種唔捨得嘅感覺!我仲約佢星期六朝早嚟我酒店,佢仲應承咗添!

點知,都係等唔到星期六!

星期三晚唔得閒,星期四下晝又打定電話問佢幾點返工,去到嘅時候,佢又已經喺門口等我,俾錢上房,今次傾咗好耐計先冲涼,講吓佢屋企、工作,我又講吓我屋企、工作,知道佢唔係好想喺呢個地方做,不過為咗賺錢無辦法,佢話希望做多兩年,就返鄉下陪佢媽媽,我聽完心入面唔係咁舒服,當然心裡面其實好矛盾,若果佢唔係喺呢度做,我亦都唔會遇到佢。我問佢擔唔擔心有危險,佢話自己會小心啲,我都希望佢會小心啲保重身體!後來再一次帶俾我一種好夾嘅感覺,再一次邊做邊笑,佢仲坐上我度「禁」住我係咁騎,唔俾我走,好彩我頂得住,後尾到我男上完事,其實我已經好攰,不過見佢好high,我亦都好興奮,佢仲話「到咗」添!完全感受到大家都好開心!又到依依不捨要走嘅時候,期待著星期六嘅來臨!

星期六一朝早,我就去酒店附近嘅BTS接佢,買早餐上酒店食,喺呢三個鐘入面,我地淨係一齊食早餐、傾計、傾心事,冇做過其他嘢,但係我都已經覺得好開心!最後一齊出去食lunch,臨走嘅時候同佢影多幾張,鍚鍚攬攬,結束呢一次非常開心難忘嘅經驗!

返到香港之後,我發覺我真係有啲掛住佢,每隔幾日我就會打俾佢傾吓計。啱啱仲決定咗十月再去揾佢,佢仲應承咗同我去芭提雅幾日!我諗我有啲沉船,不過唔知仲有幾多次見面,所以為求開心,亦都想令佢開心,咁就心滿意足!同埋今次有一個得著,可能近排講得多,發覺我啲普通話進步咗少少,佢亦都有同感!

今次唔好意思,唔會post相,請各師兄見諒!下次去完,大家喜歡嘅話,會再出post update大家!謝謝! :)
恭喜師兄有咁開心既體驗, 冇相睇我唔介意, 我最想知係師兄係去左邊個場
回覆 讚好 不讚 使用道具

唉! 沉左啦,勸師兄盡快抽身,千祈唔好諗同佢有將來,文化地域身份差異唔在講,系埋一齊後,你唔系照顧佢一個,系佢全家及全家的親戚,甚或佢D私生仔女,這情況很普遍。

建議: DELETE 手機電話,然後走進森林,拈花惹草,轉眼便忘記了。

師兄~當一個經驗啦~開心過就可以啦~

我有個 fd 同你差唔多!唱K 識左條女,到而家十年有多,每年去一、二次探佢,成日講電話,咁都有 ge !好在佢條女有時帶D fd 黎比我玩,都幾正架!

師兄對泰妹都有一定認知喎

呢d開心既體驗回味下好LA,當有個當地朋友咪幾好,
有D野太過深入未必是你所想甘樣GA,
記住你同佢之間是來自交易~~甘你個心會好過D

C HING 有冇打算搵佢做老婆/2奶

多谢师兄分享

沈船乃大忌, Ching 應盡快抽身

回復 sarmannjai #1 的帖子

i will go if I were you.

Where is it?

How to say. I see good result and bad result. Depend on your own status and familiy

回復 sarmannjai #1 的帖子

恭喜師兄有咁正嘅經歷。但開心之後,應該要放返低。切忌越沉越深。善哉善哉!

小心沉船

無相唔緊要,但ching唔好沉呀

唉! 沉左啦,我出來玩第一守則,唔可以動真情,祝師兄有運行。

多謝師兄既報告

有咁開心既體驗

d 女好識吼男人, 小心

Just play and have fun. Don't sink.