切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

熱門搜尋:
請稍候......

[消閒好去處] 一嗜一學院課程(一)~ 自由看世界     [複製鏈接]

141正式版主 [發短訊]

IT / 教育出版區

百萬富翁勳章 精華帖王勳章 萬千寵愛勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 傑出成就勳章 「攝影達人」勳章 「觀星入門」勳章 「各行各業」分區勳章 版主勳章 群組紀念勳章

魄力
152773 點
魅力
125688 點
潛力
0 點
黃金
51608 兩
15675284 元
發表於 2012-8-30 |顯示全部樓層 |舉報
完全自由 發表於 2012-8-30 08:44
用鐵板做餐牌......玩野咩  .......女人點睇menu呀?

係大陸, 佢地好興整到個餐牌又大又重, 我就 ...

早幾晚去食飯, 個CAPTAIN拿個IPAD埋泥做MENU!
I can please only one person each day. Today I choose myself.

初級會員 [發短訊]

5/4 ~ 21/4 去旅行

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 傑出成就勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「白羊座」勳章 「友誼大使」勳章 「為食之神」勳章 「攝影達人」勳章 「創作大師」勳章 「會員交流」分區勳章 「痴線佬」勳章 精華帖王勳章

魄力
83448 點
魅力
0 點
潛力
92392 點
黃金
307646 兩
22862207 元
馬後砲 發表於 2012-8-30 09:36
早幾晚去食飯, 個CAPTAIN拿個IPAD埋泥做MENU!

我早兩日係某大排檔食飯, 個啤酒妹攞部 iPad 埋黎俾我按制抽獎添!

BTW我只係抽到張爛鬼摺鄧, 但隔離枱竟然抽到金牌.....xyz%@#!@#!

初級會員 [發短訊]

西京大學教授

「神州之星」勳章 「資訊情報」分區勳章 「生活常識」勳章 「體育精神」勳章 「潮流時尚」勳章 「博學多才」勳章 「金牛座」勳章 「飲食健康」勳章 「玄機妙算」勳章 141紳士勳章 「友誼大使」勳章 百萬富翁勳章 「貼圖之星」勳章 超級元老勳章 高級元老勳章 究極元老勳章 傑出成就勳章 141榮譽勳章 萬千寵愛勳章 精華帖王勳章 十萬帖勳章 「能言善辯」勳章 千億富豪勳章 論譠元老勳章

魄力
228973 點
魅力
0 點
潛力
83136 點
黃金
158594 兩
1779050 元
完全自由 發表於 2012-8-29 10:45
先講一下自己的故事: 三十歲前的我, 手上的錢都是用了在嫖賭飲蕩吹之上, 基本上對旅行沒有多大興趣;

三十 ...

Very good

完全自由  多謝教授! ^^ sorry過了72小時不能加分........  發表於 2012-9-3
Yesterday is history, tomorrow is a mystery.   Today is a gift, that's why it’s called the PRESENT.

超級元老 [發短訊]

有些事 有些人 盡力之後 就只能隨緣了

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「雙魚座」勳章 傑出成就勳章 「友誼大使」勳章 「141玩家」勳章 「痴線佬」勳章 「各行各業」分區勳章 群組紀念勳章 141紳士勳章

魄力
76562 點
魅力
75910 點
潛力
32 點
黃金
375731 兩
5061061 元
sweet_d 發表於 2012-8-30 05:47
未必噶,點忙發,想要槪話,點都可抽到時間出來槪!

我小虎重細,頂多都係去吓熊貓公園同滴住尼咋~

初級會員 [發短訊]

魄力
7164 點
魅力
0 點
潛力
5780 點
黃金
6708 兩
3607758 元
發表於 2012-8-31 |顯示全部樓層 |舉報
回復 完全自由 #1 的帖子

我都觉得世界那么大,除了品尝各地美食美酒,也要试试各地的美女。。
有水的地方,就有江湖

究極元老 [發短訊]

sora_aoi

傑出成就勳章 長時間服務勳章 「友誼大使」勳章 十萬帖勳章 百萬富翁勳章 究極元老勳章 「貼圖之星」勳章 小遊戲王勳章 超級元老勳章 高級元老勳章 141榮譽勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章

魄力
189380 點
魅力
9998 點
潛力
87718 點
黃金
100 兩
3877330595 元
禾連

女票

刀矛$

何況去女痕
對唔自,禾係餓底

我窮,但我唔呃人,唔係自己既野,我唔要......

四台神社 ~~ 消防大隊長

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

百萬富翁勳章 精華帖王勳章 萬千寵愛勳章 傑出成就勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「摩羯座」勳章 「友誼大使」勳章 「貼圖之星」勳章 「141玩家」勳章 「自然大使」勳章 「痴線佬」勳章 收藏家勳章 「消閒興趣」分區勳章 141紳士勳章 成家立室勳章

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
長江7號 發表於 2012-8-31 10:09
禾連

女票

老7唔系矛錢,只不過啲錢用系兩個細7度 J

搶鏡: 5.0
cim_ie@yahoo.ie  搶鏡: 5
泰国买的。。。  發表於 2012-8-31

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

百萬富翁勳章 精華帖王勳章 萬千寵愛勳章 傑出成就勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「摩羯座」勳章 「友誼大使」勳章 「貼圖之星」勳章 「141玩家」勳章 「自然大使」勳章 「痴線佬」勳章 收藏家勳章 「消閒興趣」分區勳章 141紳士勳章 成家立室勳章

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
cim_ie@yahoo.ie 發表於 2012-8-31 09:28
回復 完全自由 #1 的帖子

我都觉得世界那么大,除了品尝各地美食美酒,也要试试各地的美女。。 ...

我唔系度,呢個念發完全唔成立

吸引: 5.0 搶鏡: 5.0
惹火: 5.0
cim_ie@yahoo.ie  吸引: 5 搶鏡: 5 惹火: 5
亚洲区都砍半了。。。  發表於 2012-8-31

魄力
26633 點
魅力
610 點
潛力
5481 點
黃金
1068 兩
7213507 元
發表於 2012-9-1 |顯示全部樓層 |舉報
日本我去了四次都唔夠

初級會員 [發短訊]

百萬富翁勳章 「友誼大使」勳章 高級元老勳章 論譠元老勳章 超級元老勳章 傑出成就勳章 萬千寵愛勳章

魄力
19676 點
魅力
0 點
潛力
18312 點
黃金
653 兩
18179771 元
神戶Mosaic﹐ 禾都去過。
人生虛假,昨日梅花今日謝。不醉何為?從古英雄總是痴。

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
煩惱 發表於 2012-9-1 13:04
終於得閒黎 up 兩句 ...

成日聽人講 ... 海南島冇海南雞飯食 ...

泰國槪海南雞飯肥甜都算有食過!

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
煩惱 發表於 2012-9-1 14:54
係咪响泰國食先?

是啊!以前系泰南食過兩次

得一張食完槪圖

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
煩惱 發表於 2012-9-1 15:06
我成日心思思想再食... 但上次去泰國只去布吉... 原來冇海南雞飯食... 睇黎要去多次曼谷 ....

okok!

貼G相!!!

改用photobucket啦!

傑出成就勳章 長時間服務勳章 「友誼大使」勳章 十萬帖勳章 百萬富翁勳章 究極元老勳章 「貼圖之星」勳章 小遊戲王勳章 超級元老勳章 高級元老勳章 141榮譽勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章

魄力
189380 點
魅力
9998 點
潛力
87718 點
黃金
100 兩
發表於 2012-9-3 |顯示全部樓層 |舉報
sweet_d 發表於 2012-8-31 15:04
老7唔系矛錢,只不過啲錢用系兩個細7度 J

總之

就係

矛$啦
對唔自,禾係餓底

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
長江7號 發表於 2012-9-3 11:37
總之

就係

點解咁多人中意扮窮,我就話唔洗扮 J,你地真系

魄力
189380 點
魅力
9998 點
潛力
87718 點
黃金
100 兩
sweet_d 發表於 2012-9-3 12:10
點解咁多人中意扮窮,我就話唔洗扮 J,你地真系

穹刀要扮

禾由始至中

刀係相由心生

本身已經係一個

穹底
對唔自,禾係餓底

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
長江7號 發表於 2012-9-3 12:11
穹刀要扮

禾由始至中

失覺曬,原來系窮餓底

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
回復 煩惱 #114 的帖子

去骨G

魄力
189380 點
魅力
9998 點
潛力
87718 點
黃金
100 兩
sweet_d 發表於 2012-9-3 12:27
失覺曬,原來系窮餓底

因為

成日

穹到矛$

開反

所以咪變成

餓底囉
對唔自,禾係餓底

初級會員 [發短訊]

別說他人肥,我喺肥甜

魄力
89559 點
魅力
0 點
潛力
124907 點
黃金
145491 兩
10564209 元
煩惱 發表於 2012-9-3 12:33
好想再去食 ..........

想到,可以就去,材爺話齋:仲剩低幾多個十年

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2022-8-20 08:08