[個人作品] 齊齊學泰拳

回覆 讚好 不讚 使用道具

Thanks for your photos!
Your skill is good, but the sport is really violet!
I like the last girl's photo!

精彩好耐冇現場汰囉

AAboss 發表於 2012-9-7 23:15
請問大師兄有無記者採取慢一些速度如1/125去加強拳手動作感呢

我不敢肯定,影拳賽絕大部份影師會set M Mode影,因為四周的射燈會影響測光,所以不會常調快門。
而且拳賽不知何時會KO,大家set機會以穩為主。

我覺得影得真係好有水準!

登錄/註冊後可看大圖

睇靚女已經夠

睇完都唔識打,
不過就學識睇泰拳

力與本領的表現,能者居之!

dunno115 發表於 2012-9-9 00:27
我覺得影得真係好有水準!

我都覺得影得真係好有水準......"d囡囡"

拳拳到肉...汗血環飛
精彩分享

回復 oldcake #1 的帖子

隻揪運動唔係太識睇, 睇d女好d

呢張似........

登錄/註冊後可看大圖

哈!泰拳攝影,好!多謝分享

0的相好有力的表現 ! 影呢0的運動相秒秒鐘都有變化 老餅兄駛唔駛成日托住部機黎影

saki26 發表於 2012-9-11 11:56
0的相好有力的表現 ! 影呢0的運動相秒秒鐘都有變化 老餅兄駛唔駛成日托住部機黎影 ...

係秒秒鐘眼都在view finder.....托到手軟!
影「難預測運動」是比較辛苦的.

回復 oldcake #56 的帖子

之前去影水舞澗已經感覺到呢種"不可預測式"既攝影 , 人地安心睇SHOW 自己就專心等位影
不過老餅兄托支70-200 咪托到手軟 ?

saki26 發表於 2012-9-11 12:20
回復 oldcake #56 的帖子

之前去影水舞澗已經感覺到呢種"不可預測式"既攝影 , 人地安心睇SHOW 自己就專心 ...

影拳賽會用24-70mm.....70-200mm係影大頭或出場, 唔洗成日托....影足球及賽車就要托, 不過會落單腳.
話時話, 今個星期六去珠海影Audi R8珠海站......有熊龍(F1 Ex-Driver), 李英健, 仲有郭富成...不過得一人去, 會好辛苦!

回復 oldcake #58 的帖子

我見記者影足球同賽車都要用炮黎影 我相信想托都托唔住
老餅兄影賽車一般要咩裝備 , 點解一人去會好辛苦 ?

saki26 發表於 2012-9-12 12:05
回復 oldcake #58 的帖子

我見記者影足球同賽車都要用炮黎影 我相信想托都托唔住

1. 足球要400mm + 70-200mm
2. 兩機三鏡可應付. 1D x 2 + 24-70mm, 70-200mm, 300mm
3. 影賽車要座大會車到場的不同位置, 影車手及頒獎又要回Pit, 個場又大, 走來走去......夏天影好辛苦. 有兩個人會好好多, 一個留在Pit同大直路, 一個座車去不同彎位.

回復 oldcake #60 的帖子

原來影賽車係咁 影同玩賽車都係高消費玩意
2機3鏡......聽倒都覺得重 , 估計老餅兄屋企個"武器庫" 應該都好壯觀 !
老餅兄係咪要咁既GEAR ?

登錄/註冊後可看大圖