T-ara Hong Kong First Showcase

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

T-ara Hong Kong First Showcase 於2012年9月18日已經完滿結束,當然小兄都有俾$$睇。

因為佢唔是正式Concert,所以歌都少了點,一共七首。

以下是我在YOUTUBE找到最好的片

Part 1

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
Part 2 - 換了另一套衣服。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

其實Part 1 與 Part 2有一個同Fans玩遊戲個Part,不過無post 出來。

好在無Post出來,下面告訴你地原因
回覆 讚好 不讚 使用道具

Part 3 Encore 部份

Lovey - Dovey 唱了兩次! (因為機件故障吧)

總結及感受

原來showcase 同concert有分別,中途加左觀眾遊戲及Encore後加上握手取poster。

基本上是2000入座,2030開始,一共唱了七首歌,2200已經唱完準備握手派poster。

自己真是老了,唔夠後生仔叫,我鄰座的兩位小朋友還可以首首T-ara的歌都用正宗韓文唱出來,真是佢地的die hard 粉絲。

我和我朋友起初以為佢地hea 跳,後來睇youtube片後,覺得是睇的位置的問題,雖然是買了HK$1,000飛 (只有HK$1,000和HK$700兩種飛)。

後花英時代的t-ara rap個部份真是極有問題,今次演唱會由雅凜頂上,我想信真是不能以短時間訓練出來! 所以好多時都是突然講野帶過就算。我想信CCM唔會再用恩靜或是考敏去rap,因為佢地將要再拍電視劇。Rapper唔可以經常性唔響到。因為培養rapper 真是要一段時間。莫非叫Qri去rap咁浪費?

以下是蘋果日報的總結: T ara港洗腦騷 一曲唱三次

唔知道是唔是花英排齊事件,有感到蘋果日報對T-ara來港的報導有點兒負面。由港機到表演,都是報導她們唔化裝樣唔好,又說一曲歌三次洗腦,仲講到好似得三個阿伯同佢跳舞。

其實我想講多少少,那天encore部份唱Lovey Dovey時,應該是器材出現問題,所以再唱多一次,加上之前又唱左一次,合共才三次。還有,那次除左三名男士(唔理佢是唔是阿伯)以外,還有四位女仕,其實那晚是每一個t-ara成員抽一位入場人士同佢地玩遊戲跳舞取佢地的新碟。所以其實佢地對fans都算唔錯!

至於那三個阿伯,其實其中一個是小弟,我唔會介意佢地咁講,因為能夠近距離見到自己的偶像真是超開心! 原來素研真是好Q! 雅凜真人比上鏡更靚! 還以前考敏恩靜同智研好高,原來同小弟差不多! 至於我最喜愛的寶藍真是好鬼可愛。
最開心見到素研響自己身旁拿左Fans的相機自拍,真是超可愛超索!

據聞經過今次的showcase後,CCM下年度可能響亞洲開巡迴演唱會,當然包括香港啦! 到時小弟一定再去支持佢地!

本來經過花英件事後唔想再睇佢地,不過一早買左飛唔想浪費,後來就有了意外的收獲,加上想到其實佢地都有傷害,最應該負的應該是CCM高層。想通了後,我認為我要永遠都會支持T-ara! 因為佢地真是努力去做好事情,除非佢地真是太hea,不過經得CCM挑選一定唔會hea得去邊!

快啲 call 自由版喇~

good show

T-ara 位位刀貢正唱得ok la....不過禾少聽呢類歌

T-ara首度訪港,成員以廣東話及普通話打招呼,儼如T-ara發言人的素妍(左三)更以普通話問記者食飯未,並說會繼續努力,希望大家支持,博得不少掌聲。 〔李雅凜(左起)、朴孝敏、朴素妍、全寶藍、李居麗、朴智妍、咸恩靜〕。
左起:全寶藍、朴孝敏、咸恩靜、李居麗、朴素妍、朴智妍及李雅凜表現落力,看到台下觀眾拿起以韓文寫着「我們一起走下去吧」的紙牌,大為感動。

韓國女子組合T-ara今晚首次在港舉行音樂會,原定昨早從首爾來港,但遇着超強颱風三巴,飛機延遲起飛,結果昨午的記者會無奈遲到一小時。不過她們對於早前柳花英退隊的負面新聞,卻沒有迴避,她們表示事過境遷,大家仍保持朋友關係。
堅持花英事件已成過去
超級颱風三巴吹襲,韓國亦受影響,T-ara被迫延遲啟程來港,昨午原定4時半的記者會,延至5時多才舉行,她們亦為此道歉。柳花英早前離開T-ara,並傳出她受到隊友欺凌及排斥所致,T-ara的形象一度受損。所以記者會開始時,翻譯曾特別提示負面傳聞已成過去,希望傳媒只提問近况。
不過花英離隊仍然成為記者會焦點,T-ara被問及感受時,成員朴智妍臉露難色,朴素妍則說:「大家都覺得這是一次很好的成長經驗,但已事過境遷,現在雙方就像前輩後輩般相處。」新加入T-ara的李雅凜被問到與其他師姊相處情况,以及與哪名成員最老友時,她說:「沒有哪位特別感情要好,因為各位姊姊都很照顧我,各方面都很關心我。」
T-ara表示,首次見香港觀眾,所以特別準備節目親近粉絲,素妍說:「最近我們正在學英文,希望可與歌迷多些溝通。」是否擔心被其他韓國女子組合像missA及f(x)威脅?素妍說:「大家各有路線,所以不會擔心。」
T-ara新歌名為Sexy Love,眾人一致力推孝敏是成員中最性感,素妍更笑說:「她的身材很好呢。」孝敏聞言即怕醜得掩臉。
由於成員中多人首次訪港,所以都滿心期待,咸恩靜想到山頂,李居麗則希望品嘗香港點心。恩靜說:「第一次來港,對香港男士的印象都是透過港產片,但亦很想遇到女歌迷。」

ln06 發表於 2012-9-21 01:38
總結及感受

原來showcase 同concert有分別,中途加左觀眾遊戲及Encore後加上握手取poster。

我估C兄系橙衫果个

한풍화3 發表於 2012-9-21 03:05
咁多個,禾淨係LIKE恩靜.

最LIKE企初出道時長頭髮個樣.

恩靜 EUNJUNG

好正好靚女

WOW 好正,除左大腿粗了少少,讚讚讚

한풍화3 發表於 2012-9-21 02:12
除咗成名作"거짓말",同埋同SUPERNOVA依齊唱既"TTL & TTL2"之外,其他歌對禾印象5深.

講真係令女,禾覺得AF ...

絕对認同

回復 ln06 #1 的帖子

泡菜妹T-ARA正呀

夠晒青春活力

先回後聽

so many pretty girls

我想佢哋一個一個同我唱