切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

熱門搜尋:
請稍候......
查看: 2145|留言: 32

[手機資訊] SAMSUNG GALAXY NOTE II LTE 現正接受預訂,建議零售價: $6,198     [複製鏈接]

簽到
魄力
1453 點
魅力
165 點
潛力
813 點
黃金
182 兩
605887 元
發表於 2012-10-11 |顯示全部樓層 |舉報

來源: http://www.samsung.com/hk/galaxynote2lte_preorder/
http://www.samsung.com/hk/consumer/mobile/mobile-phones/lte-products/GT-N7100RWDTGY-spec?subsubtype=lte-mobile-phone
有好多人等緊既SAMSUNG GALAXY NOTE II LTE 終於接受預訂,建議零售價: $6,198, 同之前預期既一樣

規格方面, 同NOTE II 大同小異,值得關注既係同樣3100mAh既電池,LTE版既通話同備用時間都同3G版有唔同,從資料顯示LTE版既4G備用時間比LTE版既3G長,但低過3G版既3G備用時間。

NOTE II: 容量: 3,100mAh
通話時間*: 35小時 (2G) ; 16小時 (3G)
備用時間*: 980小時 (2G) ; 890小時 (3G)

NOTE II LTE:容量: 3,100mAh
通話時間*: 24小時 (2G) ; 16.5小時 (3G)
備用時間*: 870小時 (2G) ; 800小時 (3G) ; 840小時 (4G)

初級會員 [發短訊]

點擊簽名檔-即可揾到我-Whatsapp☎60605995

「潮流時尚」勳章 「攝影達人」勳章 「創作大師」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 百萬富翁勳章 傑出成就勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「友誼大使」勳章 141靚女勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章 究極元老勳章 精華帖王勳章 141榮譽勳章

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
多謝哥哥支持手機app區,儀妹用緊粉紅NOTE I

魄力
21524 點
魅力
0 點
潛力
12986 點
黃金
4332 兩
8119338 元
多謝師兄分享 電池續航力之前真的無考慮過

魄力
1363 點
魅力
0 點
潛力
887 點
黃金
190 兩
748287 元
咁貴, $6100  電腦都買到部幾好

初級會員 [發短訊]

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 「友誼大使」勳章 「博學多才」勳章 「體育精神」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 「車迷天地」勳章 群組紀念勳章 勝利勳章 141紳士勳章

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
stingclose 發表於 2012-10-11 01:28
來源: http://www.samsung.com/hk/galaxynote2lte_preorder/
http://www.samsung.com/hk/consumer/mobile/ ...

咁3G版係咪會跌價 ? 唔知會跌幾多呢 ?

魄力
1453 點
魅力
165 點
潛力
813 點
黃金
182 兩
605887 元
張家輝 發表於 2012-10-11 11:29
咁3G版係咪會跌價 ? 唔知會跌幾多呢 ?

兩部機出既日子太接近la~建議零售價應該唔會變住~
細鋪既價變動都唔會好大~~
不過三星d機一向個價都企唔穩~過多1個月到自然會再平幾百

魄力
1453 點
魅力
165 點
潛力
813 點
黃金
182 兩
605887 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 02:50
多謝哥哥支持手機app區,儀妹用緊粉紅NOTE I

如果遲d NOTE II 都出粉紅你會唔會轉呢?

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 「友誼大使」勳章 「博學多才」勳章 「體育精神」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 「車迷天地」勳章 群組紀念勳章 勝利勳章 141紳士勳章

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
stingclose 發表於 2012-10-11 12:44
兩部機出既日子太接近la~建議零售價應該唔會變住~
細鋪既價變動都唔會好大~~
不過三星d機一向個價都企唔 ...

咁我等等先啦~

初級會員 [發短訊]

「潮流時尚」勳章 「攝影達人」勳章 「創作大師」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 百萬富翁勳章 傑出成就勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「友誼大使」勳章 141靚女勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章 究極元老勳章 精華帖王勳章 141榮譽勳章

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
stingclose 發表於 2012-10-11 12:48
如果遲d NOTE II 都出粉紅你會唔會轉呢?

唔會啦,因為儀妹睇過NOTE II是淺粉紅色,太淺色好似玩具遊戲機咁,NOTE I尼款粉色看上去比較高檔

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 13:05
唔會啦,因為儀妹睇過NOTE II是淺粉紅色,太淺色好似玩具遊戲機咁,NOTE I尼款粉色看上去比較高檔 ...

女性以顏色為選擇重點~ 男性以功能居多~

初級會員 [發短訊]

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
張家輝 發表於 2012-10-11 14:10
女性以顏色為選擇重點~  男性以功能居多~

NOTE I功能已經我已經夠用啦,要求唔多,夠用就可以

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 14:28
NOTE I功能已經我已經夠用啦,要求唔多,夠用就可以

咁上網黎講, 妳覺得部Note好用定部7.7好用呢 ?

究極元老 [發短訊]

百萬富翁勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 傑出成就勳章 超級元老勳章 萬千寵愛勳章 「友誼大使」勳章

魄力
119731 點
魅力
80752 點
潛力
996 點
黃金
12730 兩
7831349 元
早買早享受..

初級會員 [發短訊]

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
張家輝 發表於 2012-10-11 14:40
咁上網黎講, 妳覺得部Note好用定部7.7好用呢 ?

7.7大啲屏幕,咁就佢好啲啦

初級會員 [發短訊]

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
張家輝 發表於 2012-10-11 12:54
咁我等等先啦~

等咩啊輝輝

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 15:04
7.7大啲屏幕,咁就佢好啲啦

哦~ 咁請問一下, 以整體而言, 對比各項功能, 以妳自用覺得, Note好D定7.7好D ?

初級會員 [發短訊]

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
張家輝 發表於 2012-10-11 15:39
哦~ 咁請問一下, 以整體而言, 對比各項功能, 以妳自用覺得, Note好D定7.7好D ?  ...

我覺得負馬椰好啲

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 16:06
我覺得負馬椰好啲

妖~

初級會員 [發短訊]

魄力
149351 點
魅力
0 點
潛力
178680 點
黃金
252613 兩
300184788 元
張家輝 發表於 2012-10-11 16:28
妖~

乜你咁架

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
建興美儀 發表於 2012-10-11 16:29
乜你咁架

咁我應該點呀 ? 大人~

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2022-1-24 04:40