想學整雲吞麵

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

想請教一下, 如果想係一個月之內可唔可以整到香港式雲吞麵,可向那個地方查詢, 費用多少??
而家好多都係機打架喎!響網度搵到呢間,唔知得唔得!不過學三個禮拜岩哂你!!

打麵全科及雲吞麵科
上課時間︰旺角︰逢星期一。夜班︰八時至十時(三個星期完成) 逢星期六。日班︰二時半至四時半(三個星期完成)

第一課︰蝦子麵 雞蓉麵 鹼水生麵 油麵        第三課︰全蛋生麵 全蛋炒麵 錦鹵皮
第二課︰長壽伊麵 上海麵        第四課︰雲吞皮及水餃皮 水餃湯 雲吞湯及雲吞麵湯 雲吞餡 水餃餡

有興趣自已睇睇:
www.yp.com.hk/dickson.hk/
呢D野易學難精
當然不是自已啦,難道是整啤一個重要人食?
回復 東莞蜈蚣 #2 的帖子

多謝你的好意, 不過學費太貴。。。
回復 kabuto #6 的帖子

整蝦好難攪。呢位大大,要剝、要整一個月唔得啦。
試吓去麵舖偷師
  要整得好食真係要d 功夫, 雲吞要材料新鮮, 麵要彈牙  唔係一般12蚊個d平價野做d  個d 雲吞煮到爛晒
呢家野真係要工多藝熟,要自己閉門苦練.
學黎做乜?識得整我都唔會在家整
想學整雲吞
5系潑你冷水呀c兄⋯雲吞面話哂系hk飲食文化裡面有好深遠嘅歷史,可以話系行業裡面嘅核心價值,有冇可能比你一個月學成?
CP雲吞,百佳、惠康有賣,好好食,包你食過翻尋味

記住要買盒裝的,因為另一款袋裝的唔好食!

會唔會上youtube會有人講

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 20:39