[手機資訊] SAMSUNG GALAXY NOTE II - 再有更新-終於有MULTI-WINDOW

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

SAMSUNG 昨晚出左新既更新,可透過SAMSUNG KIES連接電腦更新,時間由5-30分鐘不等。
如已UPDATE上一次改善手寫辨識的更新,手機現有版本應為LJ2,今次更新的版本為LJ7。
今次更新後會有各GN II用家期待已久既MULTI-WINDOW功能,另外強制安裝左chrome。呢個更新會唔會好次上一次更新一樣令到用電量變得倒水要重置就未知。
更新後長按BACK制就會有MUTLI-WINDOW果條BAR係左手邊出現,按實條BAR更中間既半圓更可將條BAR移到上下或右方。(要取消條bar亦都係長按back制)
按一下你想要開既APPS, 佢就會好似平時咁正常係FULL SCREEN開,係MULTI-WINDOW BAR長按一個你想再開既APPS, 就可以將佢拖SCREEN既向上或下方,進行MULTI-WINDOW。不過唔係所有APPS都支援,就好似FIREFOX就唔得喇~

補充內容 (2012-10-24 17:56):
現已有OTA更新,大概40MB
回復 stingclose #1 的帖子

師兄,睇唔到相嘅,麻烦再UP過!
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 honchung42 #2 的帖子

我都唔知點解post唔到...
就算只出link, 就咁click條link都一樣睇唔到,但係網址列enter一次佢又出到wor...
有冇師兄知點解會咁,or 有冇咩網上相簿推薦我試下再up一次。

回復 stingclose #3 的帖子

你揾晶哥或輝哥啦!

禾都睇到 多謝分享 師兄

我忍住唔root機就係等哩次更新, 多謝stingclose師兄既資訊。

能同时开2个软件吗?边放视频,边看网页~~~

正,等佢好耐

stingclose 發表於 2012-10-23 23:23
SAMSUNG 昨晚出左新既更新,可透過SAMSUNG KIES連接電腦更新,時間由5-30分鐘不等。
如已UPDATE上一次改善 ...

唔知之後先發貨既機係咪已經update好既呢 ?

stingclose 發表於 2012-10-23 23:54
回復 honchung42 #2 的帖子

我都唔知點解post唔到...

我用開 photobucket, 你可以參考下丫~

我想問如果唔用SAMSUNG KIES up唔update到?
就咁手機上網得唔得?

ckjoe 發表於 2012-10-24 11:19
我想問如果唔用SAMSUNG KIES up唔update到?
就咁手機上網得唔得?

今次更新暫時只可透過連接電腦用kies更新, OTA未有住

張家輝 發表於 2012-10-24 11:14
我用開 photobucket, 你可以參考下丫~

Thx~下次試下,琴晚試極都有問題咁最後就用左附件

stingclose 發表於 2012-10-24 12:03
Thx~下次試下,琴晚試極都有問題咁最後就用左附件

總之有問題, 歡迎大家發問交流~

tqsk 發表於 2012-10-24 07:20
能同时开2个软件吗?边放视频,边看网页~~~

對,但不是所有軟件都支援,用youtube跟chrome/原裝的瀏覽器可以,其他的视頻,網頁軟件就未必支援

剛由S2轉用note2了~~~~~~~~~~~

岩岩up完,感覺好似無咁暢順,等我試埋聽日再報告。

just bought it today, iphone 5 cannot compare with it.

fordmustang500 發表於 2012-10-25 10:14
just bought it today, iphone 5 cannot compare with it.

即係你好滿意部note2 ? 例如咩功能冇得比呢 ?