切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

熱門搜尋:
請稍候......
查看: 1353|留言: 23

[手機資訊] SAMSUNG GALAXY NOTE II - 再有更新-終於有MULTI-WINDOW   [複製鏈接]

簽到
魄力
1451 點
魅力
131 點
潛力
847 點
黃金
182 兩
604892 元
發表於 2012-10-23 |顯示全部樓層 |舉報

SAMSUNG 昨晚出左新既更新,可透過SAMSUNG KIES連接電腦更新,時間由5-30分鐘不等。
如已UPDATE上一次改善手寫辨識的更新,手機現有版本應為LJ2,今次更新的版本為LJ7。
今次更新後會有各GN II用家期待已久既MULTI-WINDOW功能,另外強制安裝左chrome。呢個更新會唔會好次上一次更新一樣令到用電量變得倒水要重置就未知。
更新後長按BACK制就會有MUTLI-WINDOW果條BAR係左手邊出現,按實條BAR更中間既半圓更可將條BAR移到上下或右方。(要取消條bar亦都係長按back制)
按一下你想要開既APPS, 佢就會好似平時咁正常係FULL SCREEN開,係MULTI-WINDOW BAR長按一個你想再開既APPS, 就可以將佢拖SCREEN既向上或下方,進行MULTI-WINDOW。不過唔係所有APPS都支援,就好似FIREFOX就唔得喇~

補充內容 (2012-10-24 17:56):
現已有OTA更新,大概40MB

魄力
1687 點
魅力
0 點
潛力
434 點
黃金
65 兩
104206 元
回復 stingclose #1 的帖子

師兄,睇唔到相嘅,麻烦再UP過!

魄力
1451 點
魅力
131 點
潛力
847 點
黃金
182 兩
604892 元
回復 honchung42 #2 的帖子

我都唔知點解post唔到...
就算只出link, 就咁click條link都一樣睇唔到,但係網址列enter一次佢又出到wor...
有冇師兄知點解會咁,or 有冇咩網上相簿推薦我試下再up一次。

魄力
1687 點
魅力
0 點
潛力
434 點
黃金
65 兩
104206 元
回復 stingclose #3 的帖子

你揾晶哥或輝哥啦!

141正式版主 [發短訊]

「陽光田園」勳章 「會員交流」分區勳章 四台股神勳章 投資達人勳章 「資訊情報」分區勳章 「各行各業」分區勳章 「痴線佬」勳章 勝利勳章 「棋藝大師」勳章 「能言善辯」勳章 141紳士勳章 成家立室勳章 「攝影達人」勳章 「創作大師」勳章 百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 傑出成就勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 「友誼大使」勳章 「貼圖之星」勳章 「數碼達人」勳章 版主勳章 長時間服務勳章 精華帖王勳章 141榮譽勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章 十萬帖勳章

魄力
339343 點
魅力
238145 點
潛力
307 點
黃金
8945176 兩
114728339 元
發表於 2012-10-24 |顯示全部樓層 |舉報
stingclose 發表於 2012-10-23 23:54

ok呀,禾睇到喎,多謝分享

魄力
21524 點
魅力
26 點
潛力
12960 點
黃金
4332 兩
8119338 元
禾都睇到 多謝分享 師兄

初級會員 [發短訊]

日日做到無停手!!!!!

百萬富翁勳章 萬千寵愛勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「獅子座」勳章 傑出成就勳章 「友誼大使」勳章 「數碼達人」勳章 「各行各業」分區勳章 群組紀念勳章 141紳士勳章 成家立室勳章 百萬富翁勳章

魄力
47924 點
魅力
0 點
潛力
47673 點
黃金
20027 兩
5840496 元
我忍住唔root機就係等哩次更新, 多謝stingclose師兄既資訊。

魄力
215 點
魅力
0 點
潛力
67 點
黃金
30 兩
174220 元
能同时开2个软件吗?边放视频,边看网页~~~

fd3

魄力
3639 點
魅力
320 點
潛力
1043 點
黃金
55 兩
189921 元
正,等佢好耐

初級會員 [發短訊]

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 「友誼大使」勳章 「博學多才」勳章 「體育精神」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 「車迷天地」勳章 群組紀念勳章 勝利勳章 141紳士勳章

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
stingclose 發表於 2012-10-23 23:23
SAMSUNG 昨晚出左新既更新,可透過SAMSUNG KIES連接電腦更新,時間由5-30分鐘不等。
如已UPDATE上一次改善 ...

唔知之後先發貨既機係咪已經update好既呢 ?

百萬富翁勳章 千億富豪勳章 萬千寵愛勳章 141榮譽勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 究極元老勳章 「友誼大使」勳章 「博學多才」勳章 「體育精神」勳章 「性愛專家」勳章 「陽光田園」勳章 「車迷天地」勳章 群組紀念勳章 勝利勳章 141紳士勳章

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
stingclose 發表於 2012-10-23 23:54

我用開 photobucket, 你可以參考下丫~

星級會員 [發短訊]

「魚樂無窮」勳章 「首寵飼蟲」勳章 「鵲鳥奇鸚」勳章 「陽光田園」勳章 成家立室勳章 《健美之星》勳章 141紳士勳章 論譠元老勳章 「友誼大使」勳章 高級元老勳章 傑出成就勳章 超級元老勳章 百萬富翁勳章 萬千寵愛勳章

魄力
62952 點
魅力
50977 點
潛力
0 點
黃金
26756 兩
8358775 元
我想問如果唔用SAMSUNG KIES up唔update到?
就咁手機上網得唔得?

魄力
1451 點
魅力
131 點
潛力
847 點
黃金
182 兩
604892 元
ckjoe 發表於 2012-10-24 11:19
我想問如果唔用SAMSUNG KIES up唔update到?
就咁手機上網得唔得?

今次更新暫時只可透過連接電腦用kies更新, OTA未有住

魄力
1451 點
魅力
131 點
潛力
847 點
黃金
182 兩
604892 元
張家輝 發表於 2012-10-24 11:14
我用開 photobucket, 你可以參考下丫~

Thx~下次試下,琴晚試極都有問題咁最後就用左附件

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
stingclose 發表於 2012-10-24 12:03
Thx~下次試下,琴晚試極都有問題咁最後就用左附件

總之有問題, 歡迎大家發問交流~

魄力
1451 點
魅力
131 點
潛力
847 點
黃金
182 兩
604892 元
tqsk 發表於 2012-10-24 07:20
能同时开2个软件吗?边放视频,边看网页~~~

對,但不是所有軟件都支援,用youtube跟chrome/原裝的瀏覽器可以,其他的视頻,網頁軟件就未必支援

超級元老 [發短訊]

UNO收藏家

「天蠍座」勳章 收藏家勳章 百萬富翁勳章 「友誼大使」勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 傑出成就勳章 論譠元老勳章 萬千寵愛勳章

魄力
78590 點
魅力
43196 點
潛力
5 點
黃金
9105 兩
10610237 元
剛由S2轉用note2了~~~~~~~~~~~
被遺棄的久難忍

初級會員 [發短訊]

日日做到無停手!!!!!

百萬富翁勳章 萬千寵愛勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「獅子座」勳章 傑出成就勳章 「友誼大使」勳章 「數碼達人」勳章 「各行各業」分區勳章 群組紀念勳章 141紳士勳章 成家立室勳章 百萬富翁勳章

魄力
47924 點
魅力
0 點
潛力
47673 點
黃金
20027 兩
5840496 元
發表於 2012-10-25 |顯示全部樓層 |舉報
岩岩up完,感覺好似無咁暢順,等我試埋聽日再報告。

魄力
5679 點
魅力
0 點
潛力
4692 點
黃金
188 兩
168317 元
just bought it today, iphone 5 cannot compare with it.

魄力
176612 點
魅力
0 點
潛力
134766 點
黃金
247293 兩
1694058 元
fordmustang500 發表於 2012-10-25 10:14
just bought it today, iphone 5 cannot compare with it.

即係你好滿意部note2 ? 例如咩功能冇得比呢 ?

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2021-12-3 03:32