[其他] 我裝了小熊來電,出了問題,冇冇師兄可以幫下我?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我用Note1-2.3.6的,我只想BLOCK電話廣告的,裝了小熊來電免費版後,為何連我的短訊也BLOCK了。我時常需要收銀行短訊密碼的,而家就算解除安裝也照BLOCK....!救救我呀!

照計解除安裝後應該冇事咕喎~ 你有冇check清楚你部機有冇set拒接訊息呀 ?
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 jameskan #1 的帖子

無奶油喎,係咪你部機本身既settimg問題呢?

trade-in換過部...

It should be setting problem on your mobile phone, not 小熊來電問題

jameskan 發表於 2012-11-6 00:29
我用Note1-2.3.6的,我只想BLOCK電話廣告的,裝了小熊來電免費版後,為何連我的短訊也BLOCK了。我時常需要 ...

搞番好未呀 ?

拿去原廠維修或者重新娤過系統

回復 adriant #6 的帖子

已CHECK過.....,銀行今天也發不到訊息給我,明天再搞唔掂,唯有試下回復原廠設定,或更新上4.0試下,各師兄可否比下意見,更新上4.0先,還是回復原廠設定先呢?請問更新程序複雜嗎?

回復 jameskan #9 的帖子

你可以先用kies backup左資料然後回復原廠設定。

jameskan 發表於 2012-11-6 23:57

已CHECK過.....,銀行今天也發不到訊息給我,明天再搞唔掂,唯有試下回復原廠 ...

先回復原廠設定

再更新上4.0

唔得唯有上CS

jameskan 發表於 2012-11-6 23:57

已CHECK過.....,銀行今天也發不到訊息給我,明天再搞唔掂,唯有試下回復原廠 ...

我同費sir一樣, 建議你首先back up ! 然後回復原廠設定, 之後試試睇下得唔得先 ! 如果ok先再up上4.0, 再試試有冇問題 ! ok晒先再裝番所有野 !

回復 張家輝 #12 的帖子

現已回復原廠設定,好像正常了。搵朋友Send短訊也收到,明天再試銀行短訊密碼,OK的話再上4.0,真是多謝各師兄的意見。

jameskan 發表於 2012-11-8 00:18
回復 張家輝 #12 的帖子

現已回復原廠設定,好像正常了。搵朋友Send短訊也收到,明天再試銀行短訊密碼,OK ...

幫到你就好~ 唔洗客氣~ 再上4.0又一切正常的話, 歡迎上黎報個喜丫~ 祝一切順利~

回復 張家輝 #14 的帖子

多謝各師兄指點,我想再問一下,上了4.04是否需要再做多一次復原廠設定?

回復 jameskan #15 的帖子

只需要備份好所有野就ok。

jameskan 發表於 2012-11-9 09:58
回復 張家輝 #14 的帖子

多謝各師兄指點,我想再問一下,上了4.04是否需要再做多一次復原廠設定? ...

照計應該唔需要, 不過為安全計, 升級前你back好晒所有野先, 以防萬一嘛~ 祝你一切順利~