極品

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

今日晚上經過酷景灣地下既時候,個肚打緊古,見倒有間茶記就走左入去,當時我睇倒冇卡位,所以坐左落張大枱到,之後我睇左約2分鐘餐牌,準備叫野食既時候,惡夢就始開始,有個用唔友善既態度既人講,喂,你坐過去張細枱,我望真原來佢著住公司制服,應該係侍應黎,我就話你禁既態度都得既,佢就話叫你掉枱你唔掉呀,我就話我入黎果時你唔講要坐果邊,你好聲好氣叫我轉既,我實轉你現在咩態度呀,元後就有多2個侍應行埋梨一齊扯我杉,出門口講,出到門口我就同佢鬥罵當時有個著便服既男人企係佢地果邊,應該係老細黎,我心想你有冇攪錯,用許佢D員工咸打咸殺,之後個侍應話,你唔好走,佢打電話,我唔知佢係米真係叫人,所以即時打999之後隔左3分鐘怱然有4個細漢衝埋我到話邊到Ka你,行去後面傾,當時警車岩岩到,我即時跑埋去,當時衝埋我到既人未走,我同sir講返過情况,佢好似好想我和解,我就話佢又叫人又兇人都唔拉佢我差D俾人打,我對警察再冇信心,都係自求多福
最後如何 ?
回復 我好掛住你 #1 的帖子

我對警察再冇信心.....

C hing,  I  DO NOT believe you....not this simple...

師兄有d天荒夜談囉.叫個客轉枱唔轉就拖馬.咁咪24小時準備幾十人係度都唔掂啦.
個老細開間鋪黎同人嘈.唔使燈油火腊鋪租皮費.咁不如開武館好過啦.
離遠影佢間舖貼上嚟.....等大家開吓眼界~

5會甘仆街呀嘛??大曬甘波!
照睇結果應該是和解了事收場。
回復 bei6266 #4 的帖子

Ching出面有某D茶記老細有黑底,收左片有咩禁出奇,我覺得個老細既想法,見我一個人食野,佢想做多D生意留番張大抬,但係做生意還做生意,做到禁有D個份,我當時個心都想,禁都得
回復 我好掛住你 #8 的帖子

奸野係青衣酷景灣地下,個名係大豐澳門茶餐廳
最後我係不太情願地簽明和解

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-17 05:17