中國魔術師李寧15秒渡長江

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

中國魔術師李寧15秒渡長江

中國魔術師李寧周日晚在上千人見證下,在湖北武漢表演15秒穿越長江,技驚四座,令人驚歎不已。

在0℃氣溫下,李寧於千人見證下走進武漢黃鶴樓一個外形如巨型鑽石、打開後是一朵蓮花的「發送器」中。「發送器」合上後,閃閃發亮,李寧隨即消失。

15秒後,他「穿越」兩公里,到達長江對岸龜山的「穿梭機」。現場觀眾還是半信半疑下,他又在觀眾中挑選了一名年約10歲的紅衣女孩,帶着她走進「穿梭機」,工作人員架起黃藍相間的布幕將兩人圍起來,他們就消失於觀眾視線中,然後從龜山返回黃鶴樓。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

回復 馬甸尼 #1 的帖子

我好锺意睇魔术,呢d类型好神奇,但唔知点解我一d兴趣都冇,而且魔术个种令人感觉神奇嘅feel都冇
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 馬甸尼 #1 的帖子

個魔術好簡單,佢一步都冇就走過 而個女仔係雙胞胎。

回復 uncleting #2 的帖子

佢用啲大型道具同「穿越」兩公里 嘅 gimmick 嚟掩飾啲好簡單嘅魔術。我都覺得啲 close up 魔術好睇啲。

真是很神奇......雙胞胎

無乜驚喜,有少少假假地feel

孖生就搞掂啦

我真係唔信咁神奇.

15秒穿越長江

新聞都有報~

回復 maestro #4 的帖子

同意
之前睇過一片西片又係有d类似劇情,係双胞胎,詳情就唔講了

both need twins to perform this magic show??

回復 flypig #13 的帖子

Nowadays, masks are so realistic.  It is not difficult to make someone wear a mask of the magician before he disappears.  Remember the magician never gets off the diamond capsule (no close up shots) for interviews, so it is not hard to use this method to conceal the body double's identity.

笑到我..... 哈哈

呢d 魔術 我記得之前係外國睇過 已經踢穿左啦= =
佢仲要表現俾人睇 中國人真係 唉...

回復 jeff8484 #16 的帖子

橋唔怕舊,最緊要受