[攝影發問] 想問問CANON 6D現在的街價是多少

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

因為想買6D,問過我家附近的白蘆薈同凶宅,都話要公價$15980,無得平,呢排又忙,無時間出去MK格價,唔知有無CHING知道個市價同邊度最平呢?

body 最平 13900,上格價網睇吓啦
回覆 讚好 不讚 使用道具

OH...... Thx, which 格價網?

chanuo 發表於 2013-1-8 22:37
OH...... Thx, which 格價網?

PRICE.COM.HK

回復 waiking #4 的帖子

Oh~~~ Thanks a lot !! Good site .

Once you buy the 6D, you will feel in love to use it everyday!

waiking 發表於 2013-1-7 07:38
body 最平 13900,上格價網睇吓啦

咁都平咗2000個大洋啊!不錯呢!

年前套機香港賣22000+港幣,深圳RMB15200,於是果斷深圳購買了。

kemari 發表於 2013-3-7 05:31
年前套機香港賣22000+港幣,深圳RMB15200,於是果斷深圳購買了。

深圳仲平過香港 !!!!

回應 waiking #9 的帖子

記錯了,價格是15050rmb,2013年1月18日購于華強北彩麗,沒有任何贈品,有發票,不知道不要發票的話會不會更平。但大陸行貨機缺少gps功能這點對我來說影響到時不大。根機的24-105鏡頭已經足夠用,性價比超高,建議買套機,追求畫質就再加定焦。

kemari 發表於 2013-3-7 17:09
回應 waiking #9 的帖子

記錯了,價格是15050rmb,2013年1月18日購于華強北彩麗,沒有任何贈品,有發票, ...

香港而家 13XXX 就買到,同 N 記 D600 差唔多

回應 waiking #11 的帖子

我是套機包括24-105L鏡頭

kemari 發表於 2013-3-7 18:23
回應 waiking #11 的帖子

我是套機包括24-105L鏡頭

係喎,D600 KIT SET 要成萬五六