[其他] 所有版本既iPhone / iPad / iPod - iOS 6.1.2 破解教學 (((圖片轉載)))

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

iPhone出左6.1.2啦,大家有無upgrade到呢?驚upgrade後唔識jb?唔怕,有我地手機&APP版,咩問題都無呀

係upgrade前,先將你部機upgrade至ios 6.1.2,如果本身已經jb,請先去itunes按回復,等佢回復好、upgrade好再jb

今次都係用 evad3rs 開發既 evasi0n 破解, Mac版本按呢度downlad, Windows版本就係呢度download, 兩個os既過程一樣

記得要安裝好最新版本 iTunes, 大家可以去 iTunes 度選取 "檢查更新項目", 仲有!Backup左你部機先

破解係唔會影響行貨保養, 因為回復官方韌體後, 維修人員無可能check到!!!
第一步
按呢度下載韌體iPhone 5 - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPhone 4S - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPhone 4 - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPhone 3S - 6.1.2 官方韌體

按呢度下載韌體iPad mini (Wifi版) - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPad mini (4G版) - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPad 4 (Wifi版) - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPad 4 (4G版) - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPad 3 (Wifi版) - 6.1.2 官方韌體

按呢度下載韌體iPad 3 (4G版) 官方韌體
按呢度下載韌體iPad 2 (Wifi版) - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPad 2,4 (Wifi版) - 6.1.2 官方韌體
※※後期版本 iPad 2 Wi-Fi (iPad 3 推出後購買的) ,請下載 iPad 2,4 (Wi-Fi) 6.1.2 官方韌體※※
按呢度下載韌體iPad 2 (3G版) - 6.1.2 官方韌體

按呢度下載韌體iPod Touch 5 - 6.1.2 官方韌體
按呢度下載韌體iPod Touch 4 - 6.1.2 官方韌體

(最好用Safari去download,如果用IE, 韌體下載完之後請更改副檔名 ".zip" 為 ".ipsw"

第二步
將部iPhone 進入 DFU 模式!方法係咁既:
1)開左iTunes, 連接處於開機狀態下既 iPhone
2)同時按 "主畫面按鈕" 及 "關機鍵",直至 iPhone 被強制關機後, 放開 "關機鍵", 繼續維持按住 "主畫面按鈕" 十幾秒, 直至電腦中 iTunes 辨認出 DFU 模式中既 iPhone 後再按 "確定"。
**留意,正確既 DFU 模式,係按回復之前 iPhone 會維持黑屏, 乜都睇唔到

第三步

登錄/註冊後可看大圖

按住"Shift鍵" 再用滑鼠係 iTunes 按 "回復", 選取已下載既 "iPhone 5 - 6.1.2 官方韌體"   * Mac 用家按 "Option" 鍵*

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復完成後等 iPhone 開啟

登錄/註冊後可看大圖

解壓縮已下載既"evasi0n-win-1.0-3c53ba10e2448d311b0f4157f2d7eb568f106c4f-release.zip",得到 "evasi0n-win-1.0" 資料夾

登錄/註冊後可看大圖

打開 "evasi0n-win-1.0" 資料夾, 開啟 "evasi0n.exe"

登錄/註冊後可看大圖

如果 iPhone 有鎖屏密碼, 請取消左佢!如果 iPhone 有備份密碼, 亦請去 iTunes 取消!!將開左既 iPhone 連接電腦, 然後按 "Jailbreak"

登錄/註冊後可看大圖

而家等 evasi0n 做野, 千其唔好搞部 iPhone 同電腦

登錄/註冊後可看大圖

直至 evasi0n 出現上圖, 將 iPhone 解除鎖定畫面

登錄/註冊後可看大圖

按出現係 iPhone 既 "Jailbreak" , 按一野好啦, 開啟後程式會立即自動關閉

登錄/註冊後可看大圖

evasi0n 繼續做野

登錄/註冊後可看大圖

收工! 等 iPhone 重開

登錄/註冊後可看大圖

裝左Cydia啦!入 Cydia, 你會見到 "準備檔案系統", 等完成後重新進入 Cydia, 身份選 "開發者", 若有更新, 選取 "全部更新"
多謝收睇

好有心,好詳細,多謝分享
回覆 讚好 不讚 使用道具

有需要時試下先

好詳盡,要keep起先

雞虫大支 發表於 2013-2-25 17:13
iPhone出左6.1.2啦,大家有無upgrade到呢?驚upgrade後唔識jb?唔怕,有我地手機&APP版,咩問題都無呀 { ...

呢個帖, 之後可以長期置頂都得喎~

張家輝 發表於 2013-2-25 17:29
呢個帖, 之後可以長期置頂都得喎~

好呀,到下次有新版本我再出新教學

有用喎

多謝哂!內容很詳細,又有用。thank you

我无苹果~

資料詳盡+實用
但如果部机要番去貧果維修就記得要先刪走Cydia

唔緊要呀,如果你有朋友想jb,你可以叫佢入黎睇

試下先

7k7k 發表於 2013-2-25 18:06
資料詳盡+實用
但如果部机要番去貧果維修就記得要先刪走Cydia ...

係,到時按回復就搞掂啦

多謝分享!
好詳細~不過我用Note2........Android....

雞虫大支 發表於 2013-2-25 17:13
iPhone出左6.1.2啦,大家有無upgrade到呢?驚upgrade後唔識jb?唔怕,有我地手機&APP版,咩問題都無呀 { ...

乃應該拍埋片放上黎嘛

我用毛記同3仔架!

lawson. 發表於 2013-2-25 18:23
乃應該拍埋片放上黎嘛

下。。。。而家都好清楚啦啵

(~^0^~) 發表於 2013-2-25 18:29
我用毛記同3仔架!

3仔??