樓主: Girlhunter888

[廣告] 廣告界入行手冊, 新手要留意呀

以前香港廣告,全東南亞用,尤其內地,由香港入中國,要幾大有幾大

現在內地做完分番出來香港播,仲點會有大job,香港可做的只有本土特色的,大極有限

唔知網上,apps d價,但報紙同tvc d價同以前比就真係插水

討論

精彩回帖  發表於 2013-6-19 11:49
回覆 讚好 不讚 使用道具

foureyelo 發表於 2013-6-19 11:34
以前香港廣告,全東南亞用,尤其內地,由香港入中國,要幾大有幾大

現在內地做完分番出來香港播,仲點會 ...

多謝你分享呀 !!! 你有機會, 多D黎分享下廣告界實況呀 , 好嗎 ??

Girlhunter810 發表於 2013-6-19 11:49
多謝你分享呀 !!! 你有機會, 多D黎分享下廣告界實況呀 , 好嗎 ??

大家分享

廣告總是在創新中繁榮,在模仿中衰落!但是剛立足廣告行業難免會要經歷模仿這一階段,那我們就學會在模仿中生化原本的素材藍本,做出有創意並且能帶動市場的方案!  對看些書吧!一個廣告人的自白,文案發燒,蔚藍詭計,拉斯克爾的廣告歷程,科學廣告我的廣告生涯。。。。。

記得年輕時在廣告公司做兼職,有個日本靚妹來做左個月,每天都想入非非,現在間公司都執左

marcinoregon 發表於 2018-3-21 20:43
記得年輕時在廣告公司做兼職,有個日本靚妹來做左個月,每天都想入非非,現在間公司都執左

Av girl

感謝分享

回復 Girlhunter888 ##2 的帖子

感謝分享!有用。

回復 Girlhunter888 ##1 的帖子

thanks a lot!! You're great!!