[野戰/槍械] AKS-47 Fans

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本人也有一枝AKS-47, 亦叫AK-47S,係AK-47金屬摺疊槍托版本,
越戰越南怎麼搞到美國佬打足十幾年, 都係要靠佢! 蘇聯之國寶! 但不是共產黨!  

url copy.jpeg
url-1 copy.jpeg

:fire:
設計同生產 [編輯]
1946年,卡拉什尼科夫響中型威力槍彈半自動步槍基礎上,設計咗一種可連射嘅樣槍(叫做AK-46)。渠設計嘅回轉式閉鎖槍機,係日後AK系列槍械閉鎖機制嘅原型。同年,呢款槍參加靶場選型試。一系列試驗同改進後,導氣裝置同埋活塞系統改善咗。最終設計叫AK-47,響風沙泥水環境中嚴格測試過;1947年,被蘇聯軍隊選做制式裝備;1949年,最終定型,正式由伊熱夫斯克軍工廠量產。1951年,開始裝備前蘇聯軍隊,取代西蒙洛夫半自動卡賓槍。響1953年AK-47改變咗機匣嘅生產方法,由沖壓工藝變成機加工藝。AK-47開始大量裝備蘇聯軍隊。從1950年代到1980年代,係前蘇聯軍隊同埋華沙公約組織國家軍隊制式裝備。響1980年代小口徑版本AK-74系列裝備前蘇聯軍隊後,AK-47系列慢慢退出蘇軍前線裝備。

中國製造AK-47金屬摺疊槍托版本叫56式
回覆 讚好 不讚 使用道具

tornadohk 發表於 2013-3-16 09:06
中國製造AK-47金屬摺疊槍托版本叫56式

我果支只係電動BB蛋, 但Made in Japan. hahhahaa

mrcmrc 發表於 2013-3-16 05:23
我果支只係電動BB蛋, 但Made in Japan. hahhahaa

電動BB蛋 真系打春袋當摳痕 hahhahaa

tornadohk 發表於 2013-3-17 06:00

你可試試下,hahaha, 我支AK可穿礶底的,

正啊日•••我果支都只係電動BB蛋

abcd1hk 發表於 2013-3-17 17:46
正啊日•••我果支都只係電動BB蛋

改下佢囉,合法瞧以就ok

= =" 我支AK74....一出世底邊..越打越大力,街埸都話痛,升神檯算LA~

ZeroHo 發表於 2013-3-19 19:41
= =" 我支AK74....一出世底邊..越打越大力,街埸都話痛,升神檯算LA~

越打越大力? 咁神? 留返比下一代算La

回應 mrcmrc #9 的帖子

冇吹水成份... 留比後人打街場算= =

tornadohk 發表於 2013-3-17 06:00

唔一定架
如果改左條彈弓都幾係野架

ZeroHo 發表於 2013-3-19 19:41

你枝係國狗??
如果日本野應該唔到底邊力喎

回應 lawson. #12 的帖子

當年小弟窮, J G出品 JG 將不可能變成可能 Q,Q

ZeroHo 發表於 2013-3-20 12:11
回應 lawson. #12 的帖子

當年小弟窮, J G出品 JG 將不可能變成可能 Q,Q

我都係窮鬼
當年為左買枝槍
食左好多餐面包呀

回應 lawson. #14 的帖子

好彩...我帶飯.......

lawson. 發表於 2013-3-20 12:19
我都係窮鬼
當年為左買枝槍
食左好多餐面包呀

加上果D朱朋毒槍友日日放毒,日日去旺角睇槍嘅日子,真係唔慳唔得!

回應 mrcmrc #16 的帖子

D 好朋友教左我跳GBB 坑~ 頂~~~~!!!

ZeroHo 發表於 2013-3-20 15:59

Just have fun, kill them all. Ahahhaha

ZeroHo 發表於 2013-3-20 15:59

一條好坑黎喎
你跳左未先

回應 lawson. #19 的帖子

Not at all 打M4

G&P M4 GBB 平又好玩,(想要GHK QQ