一事不明

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

弟常見網上兄弟若談及成龍此人,口氣皆多不滿甚至不屑!
成龍不是華人國際巨星?香港旅遊大使嗎?
何致如此?求教眾兄弟.

回覆 #1 太空翔 的帖子

I believe because of Mr Jacky Chan has so many gf, so much $$..so many people were jealous.

因佢食咗好多我吔食唔到的靚女。
原帖由 太空翔 於 2007-12-1 16:39 發表
何致如此?求教眾兄弟.

因為佢搞大人地個肚。
原帖由 太空翔 於 2007-12-1 16:39 發表
何致如此?求教眾兄弟.

凡事唔好凈係睇表面 , 咁你就會明點解
原帖由 四眼LittleJ 於 2007-12-1 22:34 發表

凡事唔好凈係睇表面 , 咁你就會明點解   

弟無長處,但憑斷一個人,弟絕不可能只看表面,
弟實不解,故求教於眾兄弟,兄若有難言之隱,弟亦感同身受.
原帖由 ckk2006 於 2007-12-1 20:55 發表

因佢食咗好多我吔食唔到的靚女。

ck兄
感謝告之 !
原帖由 wai111 於 2007-12-1 22:27 發表

因為佢搞大人地個肚。

偉兄:
弟加一句,攪大肚子干我們屁事,記者會還將眾兄弟拉下海 !
他犯了全天下男人會犯的事!
原帖由 mm2q 於 2007-12-2 00:58 發表
講到呢的.我地單唔好成龍先.淨講一吓娛樂圈,好多大家見到都是一的很表面的東西.其實內裹一的你想到想唔到的野會發生,吸毒.有幾個男女朋友.搞基.叫雞.呢的在圈內跟本就係小事.佢地的圈內人最叻就係用時間去沖淡,大家試想 ...

mm2q兄:
弟之社會歷練絕非兄想像般單純,弟識成龍已近三十年,
實不解童心如他,何故於成長之地謗多於譽?
原帖由 太空翔 於 2007-12-2 03:33 發表

偉兄:

他攪大人地個肚當然與我們無關,但卻影響了他的形像,做明星、共眾人物就是這樣,越走運的,他的新聞價值越高,所以傳媒挖他們的大小事情來報道。
其實他跟平常男人一樣,"有女唔食、罪大惡極",何況在他工作圈子裏的女性,很多都是一級貨的女明星。而且和其他導演一樣,捧紅一個女明星,必須要她付出代價,這是圈中平常事。

回覆 #10 太空翔 的帖子

I think people just jealous he has $$$$. Girls..... Son......
原帖由 太空翔 於 2007-12-2 03:33 發表

偉兄:

此話不對, 攪大肚子係一回事,攪大肚子而不負責任係另一回事,
並不是天下男人會犯的事,起碼我一定唔會
原帖由 四眼LittleJ 於 2007-12-2 14:38 發表

此話不對, 攪大肚子係一回事,攪大肚子而不負責任係另一回事,

唔好咁肯定,起碼你話暫時唔會就似樣D,將來嘅事邊個會知
原帖由 wai111 於 2007-12-2 15:35 發表

唔好咁肯定,起碼你話暫時唔會就似樣D,將來嘅事邊個會知

大丈夫有所為有所不為 ! 我話我唔會就唔會 , 唔使樣樣都要話你知 ,
唔通我學過如來神掌又要話你知咩
原帖由 四眼LittleJ 於 2007-12-2 16:18 發表

大丈夫有所為有所不為 ! 我話我唔會就唔會 , 唔使樣樣都要話你知 ,
唔通我學過如來神掌又要話你知咩   

我驚你將來係韋小寶二世
原帖由 四眼LittleJ 於 2007-12-2 14:38 發表

四眼兄可能誤解弟的意思,
弟是說成龍外遇,搞大女明星的肚子,
記者會上卻又以"這種行為是天下男人會犯的錯"此謬論,
將所有男人拉下水,毫無擔當!
原帖由 太空翔 於 2007-12-2 22:10 發表

四眼兄可能誤解弟的意思,
弟是說成龍外遇,搞大女明星的肚子,
記者會上卻又以"這種行為是天下男人會犯的錯"此謬論,
將所有男人拉下水,毫無擔當!

除了其私生活不檢點,不配作為代表香港之外,其實另外有種說法說他現在拍戲只懂討外國人歡心,片中說英文,似動作諧星多於武打明星,有辱香港電影製作,所以近年他這麼不受歡迎及他所拍的電影不賣座正是這原因!
原帖由 Dick Dick 於 2007-12-2 22:27 發表

除了其私生活不檢點,不配作為代表香港之外,其實另外有種說法說他現在拍戲只懂討外國人歡心,片中說英文,似動作諧星多於武打明星,有辱香港電影製作,所以近年他這麼不受歡迎及他所拍的電影不賣座正是這原因! ...

我地以前都係欣賞佢揾命博嘅精神,佢嘅片在香港出晒名係高成本制作,可能係時代轉變,D人睇太多硬橋硬馬的功夫,他想創出自己的風格,從片中加上點搞笑動作,但觀眾相當接受,且深受外國人欣賞,就這樣殿定了他動作諧星的形像,畢竟人踏中年,他的動作不像從前敏捷,而且特技又多,他只會跟史泰龍、亞諾舒華辛力加一樣,被荷李活淘汰。
看無綫的鐵咀銀牙劇集,惜日連打幾個筋斗的元華,現在踢幾吓腿都要用替身,歲月不留人。
原帖由 太空翔 於 2007-12-2 05:14 發表

mm2q兄:
弟之社會歷練絕非兄想像般單純,弟識成龍已近三十年,
實不解童心如他,何故於成長之地謗多於譽?

你咁多之乎者也...搞到對中文古語水平唔高既小弟呢講, 真係好"支力",不過都係咁,白話文先有佢既價值
原帖由 lich13 於 2007-12-2 23:32 發表

你咁多之乎者也...搞到對中文古語水平唔高既小弟呢講, 真係好"支力",不過都係咁,白話文先有佢既價值

lich13兄莫見怪,弟往後盡量以白話文論述.
想當初剛進入141網之時,網上眾兄弟的港式口語,也讓弟丈二金鋼摸不著頭緒.
所以兄的難處,弟完全感受得到,畢竟文字最重要的就是能溝通.

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-23 18:32