[本港] 嚴重負評 荔枝角 "大中華"

絕對認同樓主的意見!!!!!!!!!!!!

幾日前去食過,間野寸過馬X!!! 以後都唔會再去!!!

我比樓主好彩係我地有訂位&我地人多可以唔駛搭檯
當日準時去到就有得坐,但點知去到又冇人招呼,咩都要自己蒞,仆X,落單要自己寫,寫完仲要行出去條臭"後行"(因為大中華係"後行"租左幾個鋪位)又冇人理我,又唔知俾邊個好,D阿姐好似唔想做你生意噤。
酒水方面我諗佢可以冇酒牌,要自己去士多買,老實講,我要求唔係高,但係咩都要自己做,噤我駛咩去大你中華食? 我自己係屋企煮得啦!
上菜速度好怪,有D好快,有D好耐,而且味道真係好一般,雖然價錢唔係好貴,但係噤樣ge 服務/味道/環境,一D都唔值,條食真係好唔順,我以後都唔會再去,請我都唔去!!!!

人地對面潮匯館,強記,煮角好過你多多聲啦!

我發誓! 以後都唔會再去大中華,請我都唔去!!!
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 Knoxville #84 的帖子

睇過咁多師兄post都要去比人娛樂.真係自己攞黎衰.

限時限刻食嘢,食到咁乞兒?
唯有祝佢早早收皮

間野明星去食咖嘛, 米等的明星去開飯囉. 呢啲仆街食店, 由得佢由上到下食屎仆街.

依啲仆街食店,俾錢受氣,倒貼都唔去,快啲執啦

衰格名店

其實出名,只係唔難食,唔係特別好食,
我覺得佢只係一般既大排檔級數,
而且佢鋪位又分得散,安排入座已經做得唔好,
仲要態度又差,

回復 artlo #86 的帖子

哩間嘢听聞有明星入股嘛!

只怪你哋唔係明星同出名有錢人

其實呢 d 仆街店, 正常人根本唔會去食
但奈何正常人太少, on9人太多, 仍然去幫襯
所以仲生存到, 呢間野仲生存得好好添, 開到幾個鋪位都係佢地, 又甜品又盛咁

nice, thank you for sharing the post.

回復 kkchow316 #1 的帖子

價錢貴唔貴??

太多客,做唔黎
質素下降,之後就關門大吉
希望會有好轉,唔好又係e個loop

其實間野個老闆係曾志X表弟來架

食過一次, 大中華名過共實!!! 冇下次

多謝分享,我都係荔枝角到揾食,
呢d店真係等執粒。

試過就可以!

一定唔會去

"好多明星都介紹過呢間野. 包括小儀, 金剛, 譚詠倫, 曾志偉. 講到幾咁好食幾咁精彩.

同兩個 friend 無咩做, 未試過呢間野, 咁多藝人 (偽人) 話點正點好, 不妨一試啦."

I never really buy those restaurant reviews from 偽人. Firstly they are not proper food critics. Secondly, they probably get special treatment because they are famous.

回復 radiohead #20 的帖子

門口比位個嬸很 inch, 不再去了