[使用交流] iOS 7 Beta 4 黎料!

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Apple岩岩出左 Beta 4,有興趣Upgrade既師兄妺可以跟返我之前既教學帖去升級

iOS 7 beta 4 for iPhoneiOS 7 beta 4 for iPad

Identify your iPad Mini Model

iOS 7 beta 4 for iPod touch

Build: 11A4435d

同大家分享個下今次既更新內容先,以下係轉載既
Screen Shot 2013-07-30 at 4.10.52 PM.png
Screen Shot 2013-07-30 at 4.11.02 PM.png
Screen Shot 2013-07-30 at 4.11.15 PM.png
Screen Shot 2013-07-30 at 4.11.46 PM.png

今次呢個Beta4作出了一系列改進和改動,並修複了多個bug,包括鎖屏設計、通知中心(Notification Center)改進以及Safari瀏覽器書籤菜單的外觀升級等。

此外,這個測試版本還對用戶界面作出了一系列小改動,旨在提高運行速度和改善外觀。美國科技博客MacRumors的論壇會員列舉了 Apple 公司在該版本iOS 7中作出的改變,具體如下:

-鎖屏:滑動解鎖(Slide to Unlock)功能升級,加入了高亮色和箭頭設計,以便吸引用戶對鎖定螢幕上滑動解鎖區域的注意力。指向通知中心的箭頭現已改為線形。

-郵件:從郵件應用中滑動刪除收件箱信息的速度變快,主要由於刪除動畫變得更順暢,消除了以往存在的略微延遲的現象。

-通知中心:用戶可左右滑動以切換通知中心的各個部分,此外還有用於已完成下載的新通知。

-AirPlay:該測試版本推出了新的AirPlay圖標。

-Siri:Siri的幫助菜單中加入了問答查詢請求建議。

-應用:改動了鏡頭應用HDR按鈕的位置,提醒(Reminders)應用現可提供搜索功能。

-圖標:Safari和郵件應用圖標在傾斜度設計上略有改動。

-文件夾:文件夾消失動畫經過了升級,可正常運行。

-通話:通話按鈕略有改動,在手機顯示屏上所占空間變小;應答和拒接按鈕也都進行了更新。

-消息:消息應用在聊天對話中使用聯繫人姓的首字母和名字,而不是使用全名。

-搜索:iPhone搜索功能加入“取消”(Cancel)選項。

-Safari:書籤、共享鏈接(Shared Links)和閱讀清單(Reading List)按鈕進行了重新設計,用圖標而非標籤加以表示。

-截圖API(應用程式界面):如美國科技博客9to5Mac所述,iOS 7 Beta 4加入了一個新的截圖探測API,解決了一個導致照片分享應用Snapcha無法探測截圖的問題。

唔該晒大支,即刻 DL 先
回覆 讚好 不讚 使用道具

雞虫大支 發表於 2013-7-30 17:02
我DL左落黎,但係我… 開唔到個.dmg檔,應該係個file有問題

禾搵唔到個 IPSW 檔

waiking 發表於 2013-7-30 17:08

之前都係dmg檔,但係我今次開唔到,應該係佢個file有問題

我pm左條link俾你,應該可以直接下載到個 ipsw

回復 雞虫大支 #1 的帖子

神速.  少少要改善, 下次試左先~唔使一頭煙!

煩惱 發表於 2013-7-30 18:07
好似比預期遲左嘛....

20日,差唔多啦我估

我上左Beta4啦 你搞掂未

hope apple would not disappoint their fans again

lampak 發表於 2013-7-30 23:52

hope apple would not disappoint their fans again

你有無試用呢個 iOS 7 呢?

lampak 發表於 2013-7-30 23:52

ios7冇令人失望丫~

回復 雞虫大支 #12 的帖子

not download yet want to wait for the final release

雞虫大支 發表於 2013-7-30 17:27
我pm左條link俾你,應該可以直接下載到個 ipsw

收到,唔該晒

雞虫大支 發表於 2013-7-30 18:30
我上左Beta4啦  你搞掂未

未得閒 dl

IOS7 蘋迷 多謝分享

各位可以入以下之Link去Download:

https://developer.apple.com/devc ... ction#betadownloads

亦可以從這裡進入download IOS 7 beta 3 再自己upgrade 上 beta 4!

browan093747 發表於 2013-7-31 11:48
亦可以從這裡進入download IOS 7 beta 3 再自己upgrade 上 beta 4!

你o個個要developer udid先得架!
( ̄◇ ̄;)