美食的俘虜 (美食獵人TORIKO) Fans聚腳地

回覆 讚好 不讚 使用道具

阿虜同小松今集, 基情滿載啊

263話: 世界第一的美食獵人

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

轟魔好慘啊

好好奇要塞上有住什麼人/生物嗎?

漫畫係咪3月先再開?!

264話 進軍美食界

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

等咁耐終於有得睇啦.

基情組合終於重遇了

阿虜勁左好多呀

人間界既食物無晒!?三天王唔係去搵會長個食唔完既餐單咩?
唔通又被NEO攻擊?

動畫都差唔多追到漫畫進,希望佢會停一停而唔好亂咁改

3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 265話 久旱甘露

266話 最後的寶箱

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg

唔知點解覺得今集畫風怪怪地咁既.

267.268同269已經有更新

一龍會長的全套餐單  -   億萬鳥成功復活, 人類終於可再嘗食物既滋味,唔使再食藥丸

同時人類中的再生師亦為大地再現生機盡力,當然需要美食界的身材

阿虜答應娶亞玲

小松同布布外型都好夾

基斯、女王、泰利加埋四天王、小松。人類最強團隊準備往美食界出發!

動畫下個星期完,唔知會唔有SEASON2,美食界遍

270-272

主要講番阿虜到去番生態區入面間小屋,,用左一大輪功夫先搵到搵到尼特羅 --- 千千老爺
原來千千爺爺係當年一龍會長既戰友,一龍生前拜託千千比四天王佢地品嚐一種食物---一個沾有美食神全餐少少氣味既蘋果.. 就算只係一個蘋果,但已令四天王等為之瘋狂

四天王一行人加埋小松已經準備好,加埋各方好友支援,五人同泰利、基斯及女王向「夜間」充滿危機既美食界出發!

又有一排無更新了,同大家KEEP番先

地上最強軍團到達美食界,先遇上第一個難關刺海同埋第一個敵人---豆乳道.
可可同基斯展現強大既威力輕鬆擊敗敵人
之後遇上來自妖食界既導遊  青蛙瑪比,一行人向妖食界進發,尋找阿卡西亞既美食--AIR
去妖食界既路上又下遇到「鋼雲」,一行人只好潛入黃金沼澤避開

另一邊箱, 貌似弗洛澤的奇怪生物亦有所動作

280-281
平安抵達妖食界既眾人,見到唔少新奇食材同人(或妖怪啦)

一路四處品嘗美食既眾人,另邊箱天狗布蘭奇都等到唔耐煩,最後親身上門搵佢地到自己鋪頭天狗之城

可可話佢地要搵妖食界既村長 達摩仙人打聽情報, 之後得知仙人病危
原來IGO既美食外科醫生治療緊佢,仲有初代梅爾克都係度
佢地表示一年半前既大戰係被人救出

澤布拉就要佢地交代番之前發生既事,同埋話比佢地聽沙律「AIR」既捕獲方法

照咁樣睇
年半前去晒美食界既IGO眾人未必死晒
而家阿虜佢地可能就係遂個遂個地方搵番佢地,再請教食材捕獲方法

四天王分成四組前往捕獲美食神的「AIR」
阿虜+小松+瑪比遇上馬王赫拉克拉斯
可可+妖食三獸士 再生師青鬼迪納 遇上劇毒之雨
薩尼+妖食三獸士 美食獵人河童諾修 遇上鐳射之雨
澤布拉+妖食三獸士 廚師天狗布蘭奇 遇上隕石之雨

阿虜遇上八王之一的馬王, 瑪比準備獻上自己生命給馬王的空氣樹,希望馬王批準阿虜前往捕獲AIR, 阿虜與馬王大戰一觸即發!

最新一話

馬王強得太誇張了
一呼氣就ko阿虜

無人會信就咁打完

新一話來了!
雖然阿虜被馬王秒殺 但有千千的療水救番
阿虜開外掛...第二隻惡鬼登場...

PS 咁點解會輸比斯塔久呢