冇得再睇 War game 相啦!得返佢其他作品

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

冇得再睇 War game 相啦! 得返其他作品,有興趣就上佢個網睇下啦!學下嘢都好嘅 !
http://www.pbase.com/bono/profile

回覆 #1 jameskan 的帖子

I start to play wargame too! Is G36C better than MP5?? Thanks!

兩支都o甘好,不過我就喜歡G36C多D,我就現時用AK47 & M4A1,而家唔駛買日本仔野啦!國產野又平又靚!

回覆 #3 jameskan 的帖子

RS Type 97 very nice too!! How about Star M4A1 carbine? What do you suggest? I am a beginner..only have a USP-C and a G23F
These USA guys here told me to buy M4 or M16...no AK47 allow and they want me to buy camo....
Thank you!
原帖由 GacktC 於 2008-1-3 18:04 發表
RS Type 97 very nice too!! How about Star M4A1 carbine? What do you suggest? I am a beginner..only have a USP-C and a G23F
These USA guys here told me to buy M4 or M16...no AK47 allow: ...

支支都o甘正! 我想全部要晒! :saliva:

如果你想自己o既造型係美軍,當然要M4(M4有好多造型,我都幾鍾意)或M16(M249都得)啦!我淨係玩過M4, M16, AK47, AUG, G3A4,基本上鎗管都有番o禁長(打得遠打得準),大家性能都差唔多,如果自己維修的話, M4, M16, AUG就方便易拆,AK就幾煩啦!
專業真是專業, 靚

回覆 #5 jameskan 的帖子

People here told me to start an OPFOR team if I don't like being US army, so I can use AK
I have seen AK47 mixed with M-4 on the redwolfairsoft.com. What kind of handgun I have to get if I play as Chinese army or Vietnam..??
Thank you!
原帖由 jameskan 於 2008-1-3 12:09 發表
專業影相佬,幫我影左 D War game相,有興趣就上佢個網睇下啦! 估下邊個係我

http://www.pbase.com/bono/image/59479605

仲使問 當然係訓左係度果個電油桶
原帖由 jameskan 於 2008-1-3 22:27 發表

支支都o甘正! 我想全部要晒! :saliva:

如果你想自己o既造型係美軍,當然要M4(M4有好多造型,我都幾鍾意)或M16(M249都得)啦!我淨係玩過M4, M16, AK47, AUG, G3A4,基本上鎗 ...

唔知你玩呢類槍,早前有老細掉左個瞄準器
原帖由 lung 於 2008-1-6 19:40 發表

仲使問 當然係訓左係度果個電油桶

估中左,不過冇獎
原帖由 jameskan 於 2008-1-7 01:22 發表

估中左,不過冇獎

請飲茶就得
原帖由 lung 於 2008-1-7 11:02 發表

請飲茶就得

請你冇所謂 部A1到手未呀?lung兄

Hello.
Hi brother,
Is Galaxy MP5K good? or I have to buy Tokyo Marui or ICS?
Thankyou and happy newyear!

唔同鎗有唔同o既需要,我認為MP5是適合近身戰,列如進攻房間或迷宮遊戲,非常靈活,但鎗管短射程有限,遠程準確度唔夠(改裝另計),如果在樹林遠處遇到AK47 & M4 或其他長鎗的話,佢地D BB彈已經射到你身邊,但你就....,就算射中敵人,佢地都有可能感覺唔到或當誤中流彈(我地o既玩法係流彈唔當死o架!),.....不過MP5係一把好鎗,視乎你點用啦!以上只係我o既個人意見吧!

另外日本野當然好啦!不過始終都係玩具,都會可能會壞o架!我個人覺得中國野而家都好正(除左跟鎗電池唔得,最好就另外再買靚o既電池...日本鎗都唔包電啦!),而且價錢平,壞左都唔心痛,....呢D都係我o既個人意見,你自己諗下啦brother

原帖由 lung 於 2008-1-6 19:42 發表

唔知你玩呢類槍,早前有老細掉左個瞄準器

我請你下午茶,你就再買個送比我o羅!

原帖由 GacktC 於 2008-1-4 16:57 發表
People here told me to start an OPFOR team if I don't like being US army, so I can use AK
I have seen AK47 mixed with M-4 on the redwolfairsoft.com. What kind of handgun I have to get if I pl ...

AK 啦! 大眾化o麻!中國同越南都可用(著便服都可用,做大賊o麻!),美軍都有人用啦!越戰時,有D美軍都用搶返o黎 o既AK啦!....聽聞有D三角洲部隊都用改良型AK添

回覆 #15 jameskan 的帖子

Type 97 very nice too The AK I want is the AK Tactical....too expensive with fire upgrade
原帖由 jameskan 於 2008-1-14 15:32 發表

AK 啦! 大眾化o麻!中國同越南都可用(著便服都可用,做大賊o麻!),美軍都有人用啦!越戰時,有D美軍都用搶返o黎 o既AK啦!....聽聞有D三角洲部隊都用改良型AK添 ...

整呢支野果位伯伯都估唔到呢支野會風行全球咁多年
由軍隊到大賊都歡喜用佢
原帖由 lung 於 2008-1-17 19:22 發表

整呢支野果位伯伯都估唔到呢支野會風行全球咁多年
由軍隊到大賊都歡喜用佢

AK47部份資料:

http://www.youtube.com/watch?v=KvrG4T2K4sE
http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=_sNDTdKQNVU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=eNAohtjG14c&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lQe864rGLyk&NR=1

60年前面世的AK47自動步槍,以成本低但極之可靠的優點,成為最受歡迎槍械。俄羅斯    政府在這枝槍面世60周年,舉行儀式,表揚設計者。在莫斯科    ,星期五舉行了簡單儀式,紀念AK47步槍面世60周年。

設計者卡拉什尼科夫今年已經87歲,在第二次世界大戰期間,是坦克車的年青指揮官,但在戰事中受傷,結果他在醫院留醫期間,設計出這枝步槍。這枝槍以他的名字命名,AK就是俄文「卡拉什尼科夫自動步槍」的縮寫,47就是這枝槍投產的年份,即1947年。自從投產以來,AK47已經在60年間生產超過一億枝,超過47個國家的軍隊以它為制式步槍,全因為這枝槍成本低、操作簡單,組件少,但性能可靠,在惡劣環境下都極少失靈。不過亦因為如此,AK47成為黑市槍械市場最受歡迎的黑槍,被人用來犯案,又或者流入非法武裝組織手中。被稱為恐怖大亨的拉登,其中一個經典畫面,就是拿著AK47練槍的片段。不過卡拉什尼科夫認為,雖然60年來,無數人死在他設計的槍下,但他設計出這枝步槍並無錯,他是為保衛祖國而設計AK47。他又表示,有人問他,他的設計殺了這麼多人,他會否睡不著,他回答說睡得很好,問題的根源在政客那裡,因為政治人物不能夠用和平的方式解決問題,於是就以武力解決。不過如果給他再次選擇,他會設計一些更和平的東西,例如割草機。

回覆 #18 jameskan 的帖子

Thanks for the info brother Is there AK74 also?
I think I will buy a TM mp5k.....
I am so poor.....

回覆 #18 jameskan 的帖子

I will buy the AK47 soon. I already order the kit :)

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 04:40